ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

World-Health-Organization-WHO-POY-ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΠΟΥ ονοματίζει τις παραλλαγές του κορονοϊού με ελληνικά γράμματα

Οι επιστημονικές ονομασίες των παραλλαγών του ιού θα συνεχίσουν να υφίστανται καθώς παρέχουν χρήσιμα δεδομένα σε ειδικούς, αλλά ο ΠΟΥ δεν θα τις χρησιμοποιεί πλέον στις καθημερινές του ενημερώσεις.
World-Health-Organization-WHO-POY-ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόταση του ΠΟΥ για νέες έρευνες για την προέλευση του κορονοϊού

Οι ΗΠΑ κάλεσαν χθες τον ΠΟΥ να πραγματοποιήσει δεύτερη φάση ερευνών για την προέλευση του κορονοϊού κατά την οποία, αυτήν την φορά, ανεξάρτητοι ερευνητές θα έχουν πλήρη πρόσβαση σε στοιχεία και δείγματα στην Κίνα.
Macron, France, Gallia
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Άνοιγμα Παγκόσμιας Ακαδημίας Υγείας του ΠΟΥ στη Λιόν το 2023

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η ανάγκη εκπαίδευσης είναι τεράστια καθώς, σύμφωνα με τον οργανισμό, θα υπάρξει έλλειψη 18 εκατομμυρίων εργαζομένων στον τομέα της υγείας ως το 2030, κυρίως στις λιγότερο εύπορες χώρες.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΠΟΥ θέλει να αποφύγει μια νέα καταστροφή μετά την πανδημία

Αυτή τη στιγμή μόνο το 16% του προϋπολογισμού του ΠΟΥ προέρχεται από τις υποχρεωτικές συνδρομές των κρατών και το υπόλοιπο από εθελοντικές συνεισφορές κρατικών και ιδιωτών δωρητών που θέτουν δικούς τους όρους. 
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Επενδύστε στην Υγεία για να μην υποβαθμιστείτε από τους οίκους

Σύμφωνα με τον Μάριο Μόντι, επικεφαλής επιτροπής του ΠΟΥ «μία πανδημία σαν αυτή θέτει τεράστιους κινδύνους όχι μόνο στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και στο συνολικό οικονομικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα».
POY, koronoios, ygeias
ΔΙΕΘΝΗ

Διεκδικεί δεύτερη θητεία ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας

Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους που δέχθηκε σφοδρή κριτική από τον Ντόναλντ Τραμπ για την διαχείριση της πανδημίας ήταν ο πρώτος Αφρικανός που εκλέχτηκε επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
World-Health-Organization-WHO-POY-ΠΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέμα διεθνούς ανησυχίας οι επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία

Σύμφωνα με τον Χ. Κούγκε, περιφερειακό διευθυντή Ευρώπης για τον ΠΟΥ θα πρέπει να ενισχυθούν οι ανάγκες προστασίας της ψυχικής υγείας καθώς «θα έλθουμε αντιμέτωποι με μία δεύτερη πανδημία».