ΓΔ: 1191.77 -1.45% Τζίρος: 51.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ο εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια «χτυπάει» ηλικίες και κάτω των 12 ετών

Η τεχνολογία έχει παρενέργειες όπως ένα φάρμακο. Μία από αυτές έχει πιστοποιηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και αφορά σε μια ψυχική διαταραχή των ανηλίκων, τον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια.
World-Health-Organization-WHO-POY-ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

O ΠΟΥ πιέζει το Πεκίνο να ενημερώσει για την προέλευση του Covid-19

Ο επικεφαλής του Oργανισμού ασκεί εδώ και καιρό πιέσεις στην Κίνα για να μοιραστεί τις πληροφορίες της για την προέλευση της Covid-19, λέγοντας ότι, μέχρι να συμβεί αυτό, όλα τα σενάρια εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι.
Zaxari-Sugar-Aspartami
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Η ασπαρτάμη είναι «πιθανόν» καρκινογόνα για τον άνθρωπο

Το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για τον Καρκίνο (CIRC) του ΠΟΥ αποτίμησε για πρώτη φορά το επίπεδο κινδύνου της ασπαρτάμης και συμπέραναν πως το συγκεκριμένο τεχνητό γλυκαντικό είναι «πιθανόν καρκινογόνο».
POY, koronoios, ygeias
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΠΟΥ υιοθετεί το σύστημα ψηφιακής πιστοποίησης COVID-19 της Ε.Ε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σκοπεύει με αυτόν τον τρόπο, να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα που θα διευκολύνει την παγκόσμια κινητικότητα και θα προστατεύει τους πολίτες σε όλο τον κόσμο από τρέχουσες και μελλοντικές απειλές για την υγεία.
ΔΙΕΘΝΗ

Πίεση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας από τις υγειονομικές κρίσεις

Από τον Μάρτιο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαχειρίζεται 53 καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σε όλο τον κόσμο με τις χρηματοδοτικές του ανάγκες να αυξάνονται και να απαιτείται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.
POY, koronoios, ygeias
ΔΙΕΘΝΗ

Προειδοποίηση του ΠΟΥ για την χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης στην Υγεία

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του, είναι επιτακτική ανάγκη να αποτιμηθούν οι κίνδυνοι από τη χρησιμοποίηση μεγάλων γλωσσικών μοντέλων (LLMs), όπως το ChatGPT, ώστε να προστατευθεί και να προωθηθεί η ανθρώπινη ευημερία.