ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

POY, koronoios, ygeias

O ΠΟΥ όρισε στέλεχος της Περιφέρειας Κρήτης ως εκπαιδευτή επιθεωρητών πλοίων

Ο κ. Παπαδάκης είναι ο ένας από τους δύο Έλληνες επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας που επελέγησαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου να εκπαιδεύουν συναδέλφους τους στην επιθεώρηση και πιστοποίηση υγιεινής πλοίων.
POY, koronoios, ygeias
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Η Ευρώπη περιμένει αύξηση των θανάτων από την ευλογιά των πιθήκων

Δύο θάνατοι ανθρώπων που προβλήθηκαν από την ευλογιά των πιθήκων ανακοινώθηκαν από την Παρασκευή στην Ισπανία και άλλος ένας στη Βραζιλία, χωρίς να είναι γνωστό εάν πράγματι ο ιός είναι η αιτία αυτών των θανάτων.
World-Health-Organization-WHO-POY-ΠΟΥ
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 18.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, τα περισσότερα στην Ευρώπη

Η ευλογιά των πιθήκων βρίσκεται σε διαδικασία μετονομασίας, για να αποφευχθεί η ονομασία της να χρησιμοποιηθεί ως «όπλο» ή με ρατσιστικό τρόπο, δήλωσε ο διευθυντής αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν.
ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ: Κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την ευλογιά των πιθήκων

«Αποφάσισα να κηρύξω κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους διευκρινίζοντας ότι ο κίνδυνος για τον κόσμο είναι σχετικά χαμηλός.
paxysarkia-obesity
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καμπανάκι κινδύνου για την Ελλάδα, το 66% των ενηλίκων είναι παχύσαρκοι

Διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο έχει η Ελλάδα στην παιδική παχυσαρκία με την χώρα μας να βρίσκεται στο τοπ 3 πίσω από Ουκρανία και Αλβανία. Υψηλά ποσοστά και στις εφηβικές ηλικίες
ΔΙΕΘΝΗ

Covid-19: Ανησυχεί τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η αύξηση των κρουσμάτων

Η πιο μεταδοτική παραλλαγή είναι η υποπαραλλαγή BA.2 της 'Ομικρον γνωστή και ως Ο2 που βρίσκει «χώρο» να εξαπλωθεί παγκοσμίως εξαιτίας της άρσης των περιοριστικών μέτρων και του υποεμβολιασμού.