ΓΔ: 1191.77 -1.45% Τζίρος: 51.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ανησυχία για την παγκόσμια επάνοδο του κορονοϊού το καλοκαίρι

Η υποπαραλλαγή Έρις, της οικογένειας Όμικρον, μοιάζει περισσότερο μεταδοτική από άλλες που κυκλοφορούν -πιθανόν λόγω νέων γενετικών μεταλλάξεων- και ίσως είναι πιο ικανή να διαφεύγει από τις ανοσολογικές άμυνες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τρέχει» ο κλάδος των ταχυμεταφορών στην Ελλάδα με ώθηση από την πανδημία

Η αγορά του courier service ξεπέρασε τα 550 εκατ. ευρώ σε τζίρο το 2022. Η πανδημία και η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου ανέδειξε τη σημασία των ταχυμεταφορών. Μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής 11,3% την τριετία 2020-2022
xreokopia, forologia, xrei
ΔΙΕΘΝΗ

Πανδημία και οικονομική κρίση δημιούργησαν 165 εκατ. νέους φτωχούς

Μέσα σε μια τριετία 75 εκατ. άνθρωποι βρέθηκαν σε επίπεδα ακραίας φτώχειας ενώ ακόμα 90 εκατ. άνθρωποι έχουν εισόδημα κάτω από 4 δολάρια την ημέρα, εξαιτίας του σωρευτικού αντίκτυπου των οικονομικών σοκ που υπήρξαν.
ΔΙΕΘΝΗ

Στη Βρετανία ξεκινούν έρευνες για τη διαχείριση της πανδημίας

Περισσότεροι από 227.000 άνθρωποι στη Βρετανία έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του κορονοϊού με τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τζόνσον να βρίσκονται στο «μικροσκόπιο». Η διαδικασία της έρευνας θα είναι ανοικτή στο κοινό.
ygeia-epistimi-ereuna
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προειδοποίηση επιστημόνων για τη χρήση απολυμαντικών στην πανδημία

Με προβλήματα υγείας συνδέεται η αλόγιστη χρήση προϊόντων όπως απολυμαντικά διαλύματα, μαντηλάκια, απολυμαντικά χεριών, σπρέι και νεφελοποιητές καθώς περιέχουν ενώσεις χημικών ουσιών που συσχετίζονται με άσθμα, δερματίτιδα και φλεγμονές.
ΔΙΕΘΝΗ

Υποχώρησαν κατά 80% οι θάνατοι από κορονοϊό στην Κίνα

Η μείωση των θανάτων σημειώνεται μετά την κορύφωση του κύματος της πανδημίας στα τέλη του Δεκεμβρίου, ενώ και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε κατά 72%, από τους 128.000 την 5η Ιανουαρίου στους 36.000.
nosokomeio, koronoios, covid-19
ΔΙΕΘΝΗ

Γιατί είναι δύσκολο να υπολογιστεί ο αριθμός των νεκρών από κορονοϊό

Ομάδες ερευνητών εκτιμούν πως οι θάνατοι από κορονοϊό κυμαίνονται μεταξύ των 18 και 20 εκατομμυρίων παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κάνουν λόγο για 6,5 εκατ. θανάτους.
China-Kina-Covid-19-Koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Εκτιμήσεις για 9.000 θανάτους ημερησίως από κορονοϊό στην Κίνα

Οι μολύνσεις από κορονοϊό άρχισαν να αυξάνονται τον Νοέμβριο και έκαναν άλμα αυτόν τον μήνα, αφού το Πεκίνο κατήργησε την πολιτική «μηδενικής Covid», τα τακτικά τεστ στον πληθυσμό και τη δημοσιοποίηση στοιχείων για τα ασυμπτωματικά κρούσματα.