ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ρόδος
ESG

Επιχειρήσεις «υιοθέτησαν» καμένο δάσος: Πρωτοποριακή κίνηση στη Ρόδο

Δασική έκταση 2.000 στρεμμάτων που αποτεφρώθηκε το 2008 ανέλαβαν να προστατεύσουν 19 επιχειρήσεις και φορείς του τουρισμού. Η όλη έκταση θα τυγχάνει φροντίδας ώστε να αναγεννηθεί το πράσινο σε όλο το μήκος και το πλάτος της.
ΔΙΕΘΝΗ

Νότιος Πόλος: Μεγαλύτερη και από την Ανταρκτική η τρύπα του όζοντος

Κάθε χρόνο, μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου, που είναι η εποχή της άνοιξης στο Νότιο ημισφαίριο της Γης, το όζον αραιώνει πάνω από την Ανταρκτική, με την τρύπα να φθάνει στο μέγιστο μέγεθος της.
EUMED
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

EUMED9: Διακήρυξη της Αθήνας για τo κλίμα και το περιβάλλον στη Μεσόγειο

Γαλλία, Ελλάδα, Ισπανία Ιταλία, Κροατία, Κύπρος, Μάλτα, Πορτογαλία και Σλοβενία συνήλθαν την 17η Σεπτεμβρίου 2021 στην Αθήνα, σε επίπεδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων με κεντρικό θέμα συζήτησης την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο.
ΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμια Τράπεζα: 216 εκατ. «μετανάστες» λόγω της κλιματικής αλλαγής

Το ινστιτούτο με έδρα την Ουάσιγκτον προέβλεπε το 2018, 143 εκατ. «κλιματικούς μετανάστες» έως το 2050 για την υποσαχάρια Αφρική, τη νότια Ασία και τη Λατινική Αμερική. Σήμερα, ο αριθμός μεγαλώνει.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπό εξέταση business plan για πλοία που δεν θα χρησιμοποιούν άνθρακα

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γ. Πατέρας ανέφερε ότι η αντικατάσταση των πλοίων με «πράσινα» πλοία που δεν θα χρησιμοποιούν άνθρακα (zero carbon), αλλά υδρογόνο, θα στοιχίσει 11 δισ. ευρώ.
DESFA
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεγράφη η συμφωνία Ελλάδας- Β. Μακεδονίας για τον αγωγό φυσικού αερίου

Το έργο, το κόστος του οποίου εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 110 εκατ., θα αναβαθμίσει περαιτέρω τον ρόλο της Ελλάδας ως κόμβου φυσικού αερίου, ενισχύοντας τη θέση της χώρας ως ενεργειακό σταυροδρόμι, με τη μεταφορά φυσικού αερίου από το ΕΣΦΑ στη Βόρεια Μακεδονία και ευρύτερα.
RawMat2021
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βάση για τη ζωή και τη βιομηχανία ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας

Η εξέχουσα θέση του ελληνικού εξορυκτικού κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο και η διαρκής ανάπτυξη που σημειώνει παρά τις δύσκολες συγκυρίες που δημιούργησε η πανδημία, τονίστηκαν στο διεθνές συνέδριο RawMat2021.