ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Volvo, Electric Cars, Ilektrika aytokinita
ΔΙΕΘΝΗ

Volvo: Στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 75% έως το 2030

Η επίτευξη ενός τόσο φιλόδοξου στόχου, για περιορισμό των εκπομπών ρύπων προβλέπει πώληση μόνο αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030, μηδενίζοντας έτσι τις εκπομπές στην εξάτμιση για το σύνολο της γκάμας.
ΔΙΕΘΝΗ

Στα ύψη το κόστος καυσίμων των πλοίων λόγω των δικαιωμάτων ρύπων

Το Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (ΣΕΔΕ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπει σταδιακή ένταξη των πλοίων των εταιρειών με το 40% των εκπομπών τους από το 2024, με 70% το 2026 και με 100% από το 2027 και μετά.
ESG

COP28: Η κρίσιμη Σύνοδος για το κλίμα και η συζήτηση για την ενέργεια

Με τη θερμοκρασία του πλανήτη να κλιμακώνεται, η Σύνοδος του ΟΗΕ στις 28 Νοεμβρίου καλείται να αντιμετωπίσει τις πιο δύσκολες παραμέτρους της κλιματικής αλλαγής, με πρώτη τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια.
businessdaily-OLP-Limani-Peiraias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΛΠ: Πέντε θέσεις ηλεκτροδότησης στο λιμάνι του Πειραιά εντός του 2024

Τα τελευταία χρόνια τα μεγαλύτερα λιμάνια στον κόσμο πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις στις υποδομές τους προκειμένου να μπορούν να εξασφαλίσουν στα πλοία κατά τον ελλιμενισμό τους τη σύνδεσή τους με υποδομές παράκτιας ηλεκτρικής ενέργειας
Haris Doukas PASOK-KINAL-Dimos Athinaion
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το σχέδιο Δούκα για «Αθήνα των 15 λεπτών» και οι θεωρίες συνωμοσίας

Ο νέος δήμαρχος υιοθετεί τις διεθνείς πρωτοβουλίες για μείωση των χρόνων μετακίνησης στην πόλη, μετά την αποτυχία του Μεγάλου Περίπατου, αλλά βρίσκεται αντιμέτωπος με απίθανες θεωρίες συνωμοσίας.
India-Mumbai-Overpopulation-Yperplithismos
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ινδία κρατάει τα πρωτεία με τις τρεις πιο μολυσμένες πόλεις παγκοσμίως

Η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα στην χώρα επιδεινώνεται κάθε χρόνο εν όψει του χειμώνα, όταν ψυχρές αέριες μάζες παγιδεύουν ρύπους από οχήματα, βιομηχανίες, εργοτάξια και την καύση υπολειμμάτων από τη συγκομιδή της αγροτικής παραγωγής.