ΓΔ: 882.77 0.83% Τζίρος: 40.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Πλειστηριασμοί: Η ικανοποίηση servicers - τραπεζών και η κριτική Σταϊκούρα

Μετά τη μεγάλη διαταραχή που προκάλεσε η πανδημία οι πλειστηριασμοί το 2022 έχουν επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς. Τι σημαίνει για τράπεζες – servicers και που οφείλεται η κριτική του υπ. Οικονομικών. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή ώθηση στις ανακτήσεις δανείων από την επιτάχυνση πλειστηριασμών

Πάνω από 10.000 πλειστηριασμοί ολοκληρώθηκαν σε ένα τρίμηνο, τα 2/3 αφορούν επαγγελματικά ακίνητα. Μικρή πρόοδος στις ρυθμίσεις δανείων, απορρίπτονται δύο στα τρία αιτήματα δανειοληπτών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη σπείρα που «χτυπούσε» υποψήφιους αγοραστές σε πλειστηριασμούς

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισε η συμμορία εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των 389.556 ευρώ. Πώς έπειθαν τους ενδιαφερόμενους για να τους αποσπάσουν χρήματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γίνονται... ανάρπαστα τα ακριβά ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό

Ποια ακίνητα... VIP βρήκαν με επιτυχία στο σφυρί το τελευταίο διάστημα, γιατί ενεργοποιούνται επενδυτές και ενισχύεται η κινητικότητα στους πλειστηριασμούς. Η εκλογολογία «φρενάρει» εκποιήσεις ακινήτων μικρής αξίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κύμα πλειστηριασμών από την εφορία για τα «φέσια» στο Δημόσιο

Ανεβάζει ρυθμούς η ΑΑΔΕ στις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς ακινήτων. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν ξεπεράσει τα 113 δισ. ευρώ. Αντιμέτωποι με μέτρα αναγκαστικής είσπραξης πάνω από 2 εκατ. φορολογούμενοι.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κίνδυνος «εκτροχιασμού» του Σχεδίου Ηρακλής, αναταράξεις και στην αγορά ακινήτων

Η αποχή των συμβολαιογράφων τον Ιούνιο απειλεί με ανατροπή τα business plan ανάκτησης «κόκκινων» δανείων. Πάνω από 150 εκατ. ευρώ δεν μπορούν να εισπράξουν οι servicers από καθυστερήσεις στη σύνταξη πίνακα κατάταξης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ραγδαία επιτάχυνση των πλειστηριασμών, οι στόχοι πιέζουν τους servicers

Τριπλάσιες ή και τετραπλάσιες ρευστοποιήσεις ακινήτων το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του έτους προγραμματίζουν οι εταιρείες διαχείρισης, ενώ θα ζητήσουν εξάμηνη παράταση στις ανακτήσεις για το σχέδιο «Ηρακλής».
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Παγώνουν» 3.000 πλειστηριασμοί ακινήτων ευάλωτων δανειοληπτών

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως το νομοσχέδιο για την πρώτη κατοικία των πιο αδύναμων απλώνει ένα πρόσθετο δίχτυ προστασίας σε όσους δοκιμάζονται περισσότερο. Χαμηλότερος κατά 30% ο νέος ΕΝΦΙΑ σε σχέση με το 2019.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Λεφτά υπάρχουν… πριν τον πλειστηριασμό και πώς η Όμικρον ίσως ωφελήσει την Ελλάδα

Πώς «επώνυμοι» και «ανώνυμοι» σώζουν τα σπίτια τους από πλειστηριασμούς, γιατί η παραλλαγή Όμικρον μπορεί να ωφελήσει την Ελλάδα, η νέα παρέμβαση Λιανού, η αντίδραση της Elbisco και η αφωνία της Κυλ. Σαραντόπουλος για το τραγικό συμβάν στο Κερατσίνι.