ΓΔ: 1197.24 -1.00% Τζίρος: 25.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:55:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κότερα στο σφυρί θα βγάζει η εφορία, στην ΕΤΑΔ τα κατασχεμένα ακίνητα

Το Δημόσιο θα εκποιεί κινητά δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία μεγάλης αξίας άνω των 300.000 ευρώ. Για τα ακίνητα δίνεται η δυνατότητα διαχείρισης τους από την ΕΤΑΔ και αποκλείεται η εκποίηση τους.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Σκυλακάκης: Περίπου 100.000 «κόκκινα» δάνεια έχουν πλέον «πρασινίσει»

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως δεν υπάρχει εύκολη λύση στο πρόβλημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας ειδικά για τα μη ευάλωτα νοικοκυριά που έχουν και πρόσθετη περιουσία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι servicers απαντούν σε 13 ερωτήσεις για πλειστηριασμούς και δάνεια

Απαντήσεις για τα όσα ισχύουν σχετικά με τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς δίνουν οι servicers, σημειώνοντας πως έχουν ως προτεραιότητά τους την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών και βιώσιμων λύσεων.
Mitsotakis-Kyriakos-Tourismos
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Πολιτική λύση για τους πλειστηριασμούς, το ρίσκο για το ΑΕΠ και οι τράπεζες

Η αγχωμένη αναζήτηση διεξόδου για τους πλειστηριασμούς και τους ευάλωτους από το Μέγαρο Μαξίμου, η σιγουριά της Φρανκφούρτης για την κεφαλαιακή επάρκεια των εγχώριων τραπεζών, η ανάπτυξη το 2023 και οι δημόσιες επενδύσεις, η Τιτάν και η Τουρκία.
Christos-Staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να στηριχθούν τα νοικοκυριά

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και σχετικά με το θέμα των πλειστηριασμών, ο υπουργός είπε ότι αυτοί γίνονταν και τα προηγούμενα χρόνια, σημειώνοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί.
kinal
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ

Mε την προτεινόμενη διάταξη, επίσης, προστατεύεται για τον αγρότη με αντίστοιχους όρους, όση έκταση αγρών είναι αναγκαία για να εξακολουθεί να ασκεί το επάγγελμά του και να καλύπτει τις βιοτικές του ανάγκες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονόμου: Δεν έχει αλλάξει τίποτα στο θέμα των πλειστηριασμών

Μιλώντας για την προστασία των δανειοληπτών επεσήμανε πως για να μη βγαίνουν τα σπίτια του κόσμου στο σφυρί υπάρχουν δύο πυλώνες, ο εξωδικαστικός μηχανισμός και οι διμερείς ρυθμίσεις που κάνουν οι servicers και οι τράπεζες με τον κόσμο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Επιβεβαιώθηκε ο νόμος Τσίπρα για τους πλειστηριασμούς

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως επί επί ΣΥΡΙΖΑ έγιναν 30.000 πλειστηριασμοί, εισήχθησαν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί προς διευκόλυνση των δανειστών, νομοθετήθηκε η πώληση των δανείων σε funds δίχως προηγούμενη ενημέρωση του δανειολήπτη.