ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

«Πυρετός» επιχειρηματικών συμφωνιών, εξαγορών, ΑΜΚ και ομολογιακών εκδόσεων

Από την ενέργεια μέχρι την πληροφορική και από τα τρόφιμα μέχρι τη ναυτιλία και τις κατασκευές ένας καταιγισμός μεγάλων deals, εντός και εκτός Χρηματιστηρίου, σημειώνεται στη χώρα αναδιαμορφώνοντας τον επιχειρηματικό χάρτη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Quest: Καλύπτει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Γ.Ε. Δημητρίου

Η Quest βάσει της συμφωνίας εξυγίανσης θα καλύψει σχεδόν όλο το πόσο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 εκατ. ευρώ της εταιρείας. Μέχρι το ποσό των 210.239,16 ευρώ μπορούν να συμμετέχουν στην ΑΜΚ οι παλαιοί μέτοχοι της Γ.Ε. Δημητρίου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κυνηγούν ταλέντα της πληροφορικής οι ισχυροί των τηλεπικοινωνιών

Νέο κέντρο πληροφορικής και λογισμικού «στήνει» στη Θεσσαλονίκη η μητρική του ΟΤΕ, Deutsche Telekom. Η Vodafone δημιούργησε κόμβο τεχνολογίας στην Κρήτη και σχεδιάζει άλλους τρεις σε ελληνικές πόλεις.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σημαντικό έργο πληροφορικής για το υπ. Εξωτερικών ανέλαβε η Q&R

Το σύστημα αυτό θα αντικαταστήσει την τρέχουσα πρακτική της σφραγίδας εισόδου/εξόδου επί των ταξιδιωτικών εγγράφων με ηλεκτρονική καταγραφή σε κεντρική βάση δεδομένων των βιομετρικών και βιογραφικών δεδομένων των ταξιδιωτών.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Σ. Κόκκινος - FEAC Engineering: Η Ελλάδα παράγει τεχνολογία, παράγει καινοτομία

Ο διευθ. σύμβουλος της FEAC, που ειδικεύεται σε υπολογιστικές προσομοιώσεις και συνεργάζεται με κολοσσούς μιλά στο BD για την επιτυχία των ελληνικών εταιριών στην παραγωγή τεχνολογίας.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέο αναπτυξιακό στοίχημα της Entersoft: Πώς θα επεκταθεί στη Ρουμανία

Η αγορά της γειτονικής χώρας είναι εξίσου μεγάλη με την ελληνική αλλά κατακερματισμένη. Η Entersoft προχωρά σε ανάπτυξη δραστηριοτήτων μετά την εξαγορά της BIT Software και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέων εξαγορών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πλαίσιο: «Φρένο» στην ανάπτυξη από τις πληθωριστικές πιέσεις το 2022

Μετά το ρεκόρ πωλήσεων το 2021, οι ρυθμοί ανάπτυξης έχουν «παγώσει» εντός του 2022 λόγω των πληθωριστικών πιέσεων που επηρεάζουν τη ζήτηση. Τι λέει η διοίκηση για τη μετοχής και το ενδεχόμενο επιστροφής κεφαλαίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Microsoft αναβαθμίζει τις ψηφιακές ικανότητες των δημοσίων υπαλλήλων

Η συνεργασία ξεκίνησε πιλοτικά τον Ιούνιο του 2021 με την εκπαίδευση 500 στελεχών πληροφορικής, ενώ έως και τα τέλη Ιουνίου 2022 θα έχουν εκπαιδευτεί άλλοι 3.000 προϊστάμενοι και υπάλληλοι πληροφορικής.
Profile Software
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 8 Ιουνίου η αποκοπή για τις δωρεάν μετοχές της Profile

Μετά τις αποφάσεις της ΓΣ των μετόχων της εταιρείας το μετοχικό κεφάλαιο της Profile διαμορφώνεται σε 24.027.832 μετοχές. Η έναρξη της διαπραγμάτευσης των 12.013.916 νέων δωρεάν κοινών, ονομαστικών μετοχών στο ΧΑ ορίζεται την 13η Ιουνίου 2022.
LabrosPapakonstantinou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

IDEAL Holdings: Νέο μοντέλο ανάπτυξης με φιλοσοφία private equity fund

Η μικρή εταιρεία πληροφορικής με δραστηριότητα και στις ηλεκτρικές συσκευές έχει μετατραπεί σε έναν επενδυτικό φορέα με πέντε θυγατρικές σε Ελλάδα και εξωτερικό αξιοποιώντας τις δυνατότητες της χρηματιστηριακής αγοράς.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέοι μέτοχοι στην εταιρεία πληροφορικής OTS, σχεδιάζει εισαγωγή στο ΧΑ

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Forthnet εισήλθε στην OTS με την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και έχει αναλάβει τη θέση του προέδρου. Προβλέψεις για μεγάλη αύξηση κερδοφορίας τα επόμενα χρόνια.