ΓΔ: 1413.26 -0.42% Τζίρος: 105.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΛΟΙΑ

businessdaily-Houthi-Yemen

«Κατά λάθος» επίθεση των Χούθι σε πλοίο υπό ελληνική σημαία στην Ερυθρά

Το παράδοξο είναι ότι το πλοίο μετέφερε καλαμπόκι από την Αργεντινή στο Άντεν, την έδρα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης όπου τελικά ελλιμενίστηκε κι έχει αρχίσει η εκφόρτωση 9.229 τόνων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υψηλές επιδόσεις καταγράφει η ελληνική σημαία στην εμπορική ναυτιλία

Σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Ναυτικού Επιμελητηρίου η συντριπτική πλειονότητα των κρατών σημαίας δείχνει συνεχιζόμενες θετικές επιδόσεις για την ασφάλεια και τις περιβαλλοντικές επιδόσεις των εμπορικών πλοίων.
businessdaily-St-Nicolas-Tanker
ΔΙΕΘΝΗ

Eντοπίσθηκε στα ανοικτά του ιρανικού νησιού Κεσμ το St. Nikolas

Το Ιράν συνέλαβε το εν λόγω ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο, το οποίο ήταν φορτωμένο με ιρακινό αργό με προορισμό την Τουρκία, σε αντίποινα για την κατάσχεση πέρυσι από τις Ηνωμένες Πολιτείες από το ίδιο σκάφος του ιρανικού πετρελαίου που μετέφερε τότε.
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση κόστους και ναύλων προκαλεί η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα

Η επιλογή 18 ναυτιλιακών εταιρειών κυρίως μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων να επαναδρομολογήσουν τα πλοία τους γύρω από τη νότια Αφρική, φοβούμενες επιθέσεις των ανταρτών Χούθι, έχει εκτοξεύσει το κόστος των ναύλων.
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ναυτιλία: Μια απρόβλεπτα ήρεμη χρονιά και οι κίνδυνοι στον ορίζοντα

Δεν έχουμε μια ζοφερή άποψη για τον κόσμο, αλλά υπάρχουν σημεία ανησυχίας που θέτουν σε κίνδυνο το status quo και θα μπορούσαν να είναι οι καταλύτες για διεθνή γεγονότα υψηλού αντίκτυπου, επηρεάζοντας τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Του Βασίλη Μ. Καρατζά*.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναγκαία η άμεση ανανέωση του στόλου της ελληνικής ακτοπλοΐας

Αυτό επισημαίνουν οι συντάκτες της ετήσιας έρευνας της XRTC Business Consulting για την ακτοπλοϊκή αγορά, αναφέροντας ότι η σημερινή κατάσταση της ακτοπλοϊας μπορεί επί της ουσίας να χαρακτηριστεί ως άκρως ανησυχητική.