ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΟΜΙΔΑ

Athina, Athens, Akinita, Real Estate

ΠΟΜΙΔΑ: Ζητά άμεση ανάκληση της επιβολής αναδρομικών δημοτικών τελών

Με επιστολή της η ΠΟΜΙΔΑ ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς άμεση ανάκληση της πρωτοφανούς νομικής βαρβαρότατης αυτής ρύθμισης, δηλαδή της επιβολής αναδρομικών δημοτικών τελών αναγομένων στον …προηγούμενο αιώνα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκπτωση φόρου στην ασφάλιση κατοικιών εξετάζει το οικονομικό επιτελείο

Παροχή φορολογικού κινήτρου για να ασφαλίζονται τα σπίτια έναντι φυσικών καταστροφών. Λιγότερα από ένα στα πέντε σπίτια είναι σήμερα ασφαλισμένα και ο προϋπολογισμός επιβαρύνεται με μεγάλα ποσά αποζημιώσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΜΙΔΑ: Τα 20 ζητήματα από απασχολούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Το φετινό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), συμπίπτει με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Διεθνούς Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων (UIPI), 80 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ελλάδος και 40 ετών από την ίδρυση της ΠΟΜΙΔΑ.
xatzidakis pomida spiti mou
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Αρχίζει η χορήγηση χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων από το «Σπίτι μου»

Τόνισε ότι σήμερα, μετά από πολλά χρόνια, το κράτος επαναδραστηριοποιείται στον τομέα της στέγασης με το πρόγραμμα «Σπίτι μου», που θεσμοθετήθηκε στα τέλη του περασμένου έτους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες υπέρ της αγοράς ακινήτων

Όπως ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ, τα αποτελέσματα των προσπαθειών της κυβέρνησης θα έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη και θα συνεισφέρουν καθοριστικά στη στροφή της ελληνικής οικονομίας σε ένα νέο παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Ποιοι ιδιοκτήτες «καίγονται» με αυξήσεις φόρου ακόμη και 1.700%

Η ΠΟΜΙΔΑ τονίζει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ιδιοκτήτες με περιουσία αξίας άνω των 400.000 ευρώ, η οποία κατανέμεται σε περισσότερα ακίνητα μικρότερης αξίας. Προθεσμία ως τις 10 Ιουνίου για ενδικοφανείς προσφυγές.
Akinita, Real Estate, Athens, Athina
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΜΙΔΑ: Να καταργηθούν οι αντισυνταγματικές επιβαρύνσεις του ΕΝΦΙΑ 2022

Η Ομοσπονδία καλεί το υπουργείο Οικονομικών να προβεί άμεσα σε διορθωτική παρέμβαση, καταργώντας όλες τις νέες δυσμενείς ρυθμίσεις και ζητά να τεθούν ως συνολικό «πλαφόν» τα ποσά που χρεώθηκαν το 2021.
Athina, Athens, Akinita, Real Estate
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά ενημέρωση για τις αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Επίσης ζητά να προβούν άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να μην επιβάλλεται το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στις σχετικές αναδρομικές τροποποιητικές δηλώσεις των εκμισθωτών. 
Εμποριο, Καταστηματα, Μαγαζια
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΜΙΔΑ: Λάθος μέτρο το πλαφόν 3% στις αυξήσεις επαγγελματικών μισθώσεων

Η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών ακινήτων διαφωνεί με την αναδρομική από 1ης Ιανουαρίου 2022 επιβολή πλαφόν στις αυξήσεις μισθωμάτων επαγγελματικής στέγης που αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Akinita, Real Estate, Athens, Athina
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΜΙΔΑ για ΕΝΦΙΑ: Μειώσεις στα λίγα, «Λερναία Ύδρα» ο νέος συμπληρωματικός

«Πραγματική "Λερναία Ύδρα" όμως αποδεικνύεται ο συμπληρωματικός φόρος των φυσικών προσώπων, αφού "κόβοντας" υποτίθεται το "κεφάλι", ξεφυτρώνουν δύο νέες μορφές προσαύξησης του φόρου υποστηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων.