ΓΔ: 899.16 0.17% Τζίρος: 83.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Σε 1,68 δισ. υπολογίζεται το κόστος αντιμετώπισης του πληθωρισμού

Σύμφωνα με τον πορτογάλο πρωθυπουργό, τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για δημοσιονομικά μέτρα με σκοπό την καταπολέμηση της αύξησης των τιμών και τον περιορισμό του κόστους παραγωγής.
ΔΙΕΘΝΗ

Εγκρίθηκε η επιβολή ανώτατων ορίων σε φυσικό αέριο από Ισπανία - Πορτογαλία

Η Μαδρίτη και η Λισαβόνα έλαβαν την εξαίρεση επειδή τα δύο έθνη απολαμβάνουν υψηλό επίπεδο παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αλλά υποφέρουν από ένα «πολύ χαμηλό» επίπεδο ενεργειακών διασυνδέσεων με την υπόλοιπη ΕΕ.
Fysiko Aerio, Natural Gas
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Πλαφόν στις τιμές φυσικού αερίου σε Ισπανία και Πορτογαλία

Οι κυβερνήσεις Ισπανίας και Πορτογαλίας καλούσαν τις Βρυξέλλες από το περασμένο καλοκαίρι να εφαρμόσουν μέτρα για τη μείωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας που εκτοξεύθηκαν λόγω της αυξημένης ζήτησης για φυσικό αέριο.
ΔΙΕΘΝΗ

Economist: Πώς παίρνουν... εκδίκηση από τον Βορρά οι χώρες "PIGS"

Με σημαντικές μεταρρυθμίσεις και πολιτική σταθερότητα, οι τέσσερις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου που κωδικοποιήθηκαν περιφρονητικά ως "PIGS" δίνουν μαθήματα στις χώρες του Βορρά. «Είδωλο της κεντροδεξιάς» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Portugal-Covid-19
ΔΙΕΘΝΗ

Μειώνει την περίοδο της καραντίνας στις 7 ημέρες η Πορτογαλία

Παρά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον, η Πορτογαλία αποφάσισε να ακολουθήσει τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε Ισπανία και Βρετανία εξαιτίας των προβλημάτων που υπάρχουν σε τομείς δραστηριοτήτων.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας κατέγραψε η Πορτογαλία

Η Γενική Διεύθυνση Υγείας ανακοίνωσε 17.172 νέες, επιβεβαιωμένες μολύνσεις. Το προηγούμενο ρεκόρ, με 16.432 κρούσματα, είχε καταγραφεί στις 28 Ιανουαρίου, όταν τη χώρα σάρωνε το κύμα που είχε προκληθεί από την παραλλαγή Άλφα.
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Με αρνητικό τεστ και οι εμβολιασμένοι σε χώρους ψυχαγωγίας

Οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να επιδεικνύουν επίσης ένα αρνητικό τεστ κορονοϊού, ώστε να μπαίνουν στα νυχτερινά κέντρα, τα μπαρ, να συμμετέχουν σε μεγάλες εκδηλώσεις και να επισκέπτονται οίκους ευγηρίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Απορρίφθηκε το σχέδιο του προϋπολογισμού από το κοινοβούλιο

Οι βουλευτές ψήφισαν 117-108 με 5 αποχές, απορρίπτοντας το σχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο προέβλεπε περικοπές στον φόρο εισοδήματος για τη μεσαία τάξη και αυξημένες δημόσιες επενδύσεις. Ορατός πλέον ο κίνδυνος πρόωρων εκλογών.