ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ

Προσλήψεις στο Δημόσιο μέσα σε 12 μήνες: Πώς θα... πάρει μπροστά το ΑΣΕΠ

Διασταύρωση στοιχείων των υποψηφίων μέσα από δημόσιες βάσεις δεδομένων εξετάζει η κυβέρνηση για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Αναζητούνται οι νέες παρεμβάσεις κατά της ακρίβειας.
businessdaily-Symfonia-Ergasia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΕ δημιουργεί ευρωπαϊκή «δεξαμενή ταλέντων» από τρίτες χώρες

Θα δημιουργηθεί μια πανευρωπαϊκή πλατφόρμα που θα αντιστοιχεί τα προφίλ των ατόμων που αναζητούν εργασία από χώρες εκτός της ΕΕ με τις κενές θέσεις εργασίας που αναζητούν εργοδότες εντός της ΕΕ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ο ΑΔΜΗΕ προχώρησε στην προκήρυξη 87 θέσεων εργασίας αορίστου χρόνου

Οι προσλήψεις διενεργούνται ύστερα από δημόσια προκήρυξη, η οποία εγκρίνεται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), όπως και η κύρωση των τελικών αποτελεσμάτων.
ELPE_Siamisis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνωστισμός στην έξοδο από την Helleniq Energy με μπόνους 250.000 ευρώ

Ο αρχικός στόχος ήταν 200 αποχωρήσεις, αλλά οι αιτήσεις έφτασαν τις 370 και το σωματείο έχει υποσχεθεί στα μέλη του ότι θα γίνουν δεκτές όλες. Περίπου 250.000 (μεικτά) το μπόνους για εργαζόμενους, πάνω από 300.000 ευρώ για στελέχη.
koronoios, METH, nosokomeio, ygeia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Υγείας: Κίνητρα στους γιατρούς για την αντιμετώπιση έλλειψης προσωπικού

«Για το πρόβλημα με το προσωπικό, που αφορά κυρίως συγκεκριμένες ιατρικές ειδικότητες, θα υπάρξει πάρα πολύ άμεσα πρωτοβουλία από εμάς αλλά και διάφορα άλλα κίνητρα, έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αυτό» ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.
Apostolos Tzitzikostas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Τζιτζικώστας: Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποιος έχει την ευθύνη

Αναφερόμενος στο ζήτημα των αρμοδιοτήτων, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είπε πως «σε κάποιες περιπτώσεις αλληλοκαλύπτονται, δεν είναι ξεκάθαρες, που στο τέλος, κανένας επί της ουσίας δεν μπορεί να λειτουργήσει».
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με 16.500 προσλήψεις στο Δημόσιο θέλει να αλλάξει ατζέντα το Μαξίμου

Στο υπουργικό συμβούλιο συζητείται σήμερα ο προγραμματισμός για τις προσλήψεις του 2024, με έμφαση στις ανάγκες του ΕΣΥ. Στο τραπέζι και το νομοσχέδιο Χατζηδάκη για τις εταιρείες διαχείρισης δανείων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δυσεύρετοι οι εργαζόμενοι στην Πληροφορική παρά τις θετικές προοπτικές

Σύμφωνα με έρευνα της Manpower η μεγαλύτερη πρόκληση των Ελλήνων εργοδοτών στον κλάδο της Πληροφορικής είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν διαθέτουν αρκετό χρόνο για να προχωρήσουν σε επανεκπαίδευση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανέκαμψε η Creta Farms με πωλήσεις 125 εκατ., αλλά δεν βρίσκει προσωπικό

Στο 24% ανέβασε το μερίδιό της στην αγορά η πολύπαθη βιομηχανία αλλαντικών στη δεύτερη πλήρη χρήση υπό τη διοίκηση του Δ. Βιτζηλαίου. Η αδυναμία εξεύρεσης προσωπικού έχει γίνει πλέον το υπ΄αριθμόν ένα πρόβλημα της διοίκησης.