ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Χάκερ «κατεβάζουν ρολά» σε κολοσσούς και παίρνουν λύτρα σε bitcoin

Επικίνδυνα χτυπήματα σε βασικές επιχειρηματικές υποδομές στα καύσιμα, τα τρόφιμα, ακόμη και σε δημόσιους ασφαλιστικούς οργανισμούς από χάκερ με έδρα κυρίως στη Ρωσία, που έχουν αποσπάσει μεγάλα ποσά λύτρων.
Air India
ΔΙΕΘΝΗ

Η Air India ανακοίνωσε πως εκλάπησαν δεδομένα 4,5 εκατ. επιβατών

Η Air India διαβεβαίωσε πως παίρνει μέτρα για την ασφάλεια των σέρβερ που έγιναν στόχοι σ' αυτή τη μαζική κλοπή, ενώ έχει ταυτόχρονα καταφύγει σε ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια. Η εταιρεία ήρθε επίσης σε επαφή με τις εταιρείες των τραπεζικών καρτών.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σημαντικός παράγοντας για την επιλογή παρόχου η ασφάλεια των δεδομένων

Καθώς οι καταναλωτές αντιλαμβάνονται περισσότερα για την υποχρέωση των επιχειρήσεων να διαφυλάσσουν την ιδιωτικότητα των δεδομένων, απαιτείται μεγαλύτερη διαφάνεια για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα δεδομένα.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook: Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων

Σε 617.222 ανέρχεται στην Ελλάδα ο αριθμός των λογαριασμών Facebook από τους οποίους διέρρευσαν δεδομένα των χρηστών, με την εταιρεία τεχνολογίας να υποστηρίζει ότι το συμβάν λύθηκε τον Αύγουστο του 2019.
photos-fwtografies
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να σώσετε τις φωτογραφίες σας

Στα τέλη του 20ου αιώνα, ένα συνοικιακό φωτογραφείο μπορεί να τύπωνε μέχρι και 700 φωτογραφίες καθημερινά. Σήμερα, στην εποχή των αναρίθμητων ψηφιακών εικόνων, τυπώνει περίπου 100 κάθε εβδομάδα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα γίνεται η ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων στα σχολεία - Στο ΦΕΚ η Υπουργική Απόφαση

Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση για τις κάμερες στις αίθουσες διδασκαλίας. Πότε μπορούν να τις απενεργοποιούν, πώς θα προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νόμιμη η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αλλά όχι η καταγραφή των μαθημάτων

Σύμφωνα με την απόφαση θα απαγορεύεται η καταγραφή και αποθήκευση των μαθημάτων αναγνωρίζοντας ωστόσο πως η ταυτόχρονη διδασκαλία συνεπάγεται περισσότερους κινδύνους για εκπαιδευτικούς και μαθητές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Έλληνες ανησυχούν για την ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων

Το να μην χακάρονται και να μην υποκλέπτονται δεδομένα και συνομιλίες από τις διάφορες εφαρμογές φαίνεται ότι είναι αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο τους Έλληνες χρήστες που συμμετείχαν σε διεθνή έρευνα για την ψηφιακή προστασία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρόστιμο στην AMPNI για παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα διαπίστωσε ότι η εταιρία δεν είχε συμμορφωθεί προς τις επιταγές του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων και επέβαλε επέβαλε πρόστιμο 150.000