ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΡΟΣΤΙΜΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα άνω των 600.000 ευρώ σε 6 εταιρείες εμπορίας ρολογιών χειρός

Η υπόθεση αφορά την εξέταση καταγγελίας εταιρείας κατά διαφόρων εισαγωγέων/ διανομέων ρολογιών χειρός για παραβάσεις και της σχετικής αυτεπάγγελτης έρευνας της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού στην αγορά για πιθανολογούμενες παραβατικές πρακτικές επιχειρήσεων.
Ιωάννης Λιανός, πρόεδρος Επιτροπής Ανταγωνισμού
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λιανός: Πάνω από 15 εκ ευρώ πρόστιμα επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού το 2021

O πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού σχολίασε επικριτικά τα δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έκαναν λόγο για «κινήσεις εντυπωσιασμού» και παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τα πρόστιμα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα 409.980 ευρώ στην κλινική «ΜΗΤΕΡΑ» και σε άλλη μία για υπερχρεώσεις

Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, οι επωνυμίες των επιχειρήσεων στις οποίες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο εφ' όσον αυτό υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ δημοσιοποιούνται. Κάθε επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια.
Στεγαστικά Δάνεια, Ακίνητα, Τράπεζες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται διαγραφή τελών και προστίμων για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι δηλώσεις χωρίς πρόστιμα στους δήμους. Με ρύθμιση από το υπουργείο Εσωτερικών θα διαγραφούν τα πρόστιμα και για όσους υπέβαλαν δηλώσεις από 1ης Ιανουαρίου έως 23 Μαρτίου.
adonis georgiadis-anaptyxis-katastimata
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γεωργιάδης: Μετά τα σούπερ μάρκετ έρχονται πρόστιμα σε βενζινάδικα

Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης για τους ελέγχους που συνεχίζονται και θα επεκταθούν αλλά και για το αν υπάρχουν ελλείψεις σε συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων όπως το ηλιέλαιο, το αλεύρι, κ.α.
super market, trofima, emporio, times
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμο-ρεκόρ σε σούπερ μάρκετ για υπερβολικό περιθώριο κέρδους

Όπως αναφέρει η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μέχρι σήμερα έχουν βεβαιωθεί 48 παραβάσεις που αφορούν στις διατάξεις περί αισχροκέρδειας και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.