ΓΔ: 899.07 0.17% Τζίρος: 15.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:11:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Γερμανία: Στα ύψη ο νέος προϋπολογισμός εξαιτίας της πανδημίας

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένει ότι στα μέσα του 2022 η γερμανική οικονομία θα επιστρέψει στους καθιερωμένους της ρυθμούς. Ανοιχτό παραμένει όμως πόσες επιχειρήσεις θα χρειαστούν το επόμενο διάστημα τη στήριξη του δημοσίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαμηλότερα από τον στόχο έπεσε το πρωτογενές έλλειμμα του διμήνου

Κατά 1,24 δισ. ευρώ λιγότερο από την αρχική πρόβλεψη διαμορφώθηκε το πρωτογενές έλλειμμα, καθώς τα φορολογικά έσοδα είχαν υπέρβαση 280 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο. Πόσο κόστισαν τα έκτακτα μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βόμβα» για την οικονομία τα «κόκκινα» χρέη 242 δισ. από τους ιδιώτες

Τον κίνδυνο περαιτέρω αύξησης του χρέους επιχειρήσεων και νοικοκυριών σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες επισημαίνει το Γραφείο Προϋπολογισμού και τονίζει ότι χρειάζεται νέα ρύθμιση που θα αποφασιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
eurogroup
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέσσερα «καυτά» θέματα για την Ελλάδα στην ατζέντα του Eurogroup

Δημοσιονομική χαλάρωση και για το 2022, ενημέρωση για δημοσιονομικά και ΑΕΠ, σχεδιασμός για την επόμενη μέρα και έγκριση της 9ης αξιολόγησης απασχολούν σήμερα τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτοξεύεται πάνω από 6% το έλλειμμα, αγωνία για άνοιγμα της οικονομίας

Επανεκκίνηση πάση θυσία του εμπορίου και της εστίασης θέλει το οικονομικό επιτελείο, καθώς το κόστος των μέτρων στήριξης γίνεται δυσβάστακτο και «φουσκώνει» από 3,9% σε 6% του ΑΕΠ το πρωτογενές έλλειμμα.
eurogroup
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζει στροφή οικονομικής πολιτικής: Από τη στήριξη στους φόρους

Ευνοϊκά μέτρα, όπως το «πάγωμα» της εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση προκαταβολής φόρου επανεξετάζονται λόγω της μεγάλης αύξησης του ελλείμματος. Άρχισαν οι πιέσεις από τις Βρυξέλλες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ελλάδα στις επιδοτήσεις για την πανδημία

Στο 3% του ΑΕΠ έφθασαν οι επιδοτήσεις από τον προϋπολογισμό για τη στήριξη της οικονομίας, που είναι και το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη. Οι επιδοτήσεις κράτησαν πολύ χαμηλά το ποσοστό ανεργίας.