ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:49:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Staikouras- Miaouli

Σταϊκούρας: Ο προϋπολογισμός του 2023, ο πρώτος εκτός μνημονιακής επιτήρησης

Στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών στο Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο συζητήθηκαν η τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, οι εγχώριες και διεθνείς προκλήσεις και οι αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ύψη τα χρέη του κράτους σε ιδιώτες, πλησίασαν τα 2,5 δισ. τον Ιούλιο

Αναμένονται πιέσεις από τους ευρωπαϊκούς Θεσμούς για την αθέτηση της συμφωνίας μείωσης των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Ξεπερνούν τα 1 δισ. ευρώ οι οφειλές στον τομέα της Υγείας, σχεδόν 700 εκατ. οι καθυστερούμενες επιστροφές φόρων.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Σταϊκούρας: Η Ελλάδα και στο δυσμενές σενάριο δεν θα επιστρέψει σε ύφεση

Σε σχέση με την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην ενεργειακή κρίση, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως το σχήμα που έχει εφαρμοστεί από τον Ιούλιο και μετά έχει μια γενναία επιδότηση κυρίως των φυσικών προσώπων.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Metrita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεκατρείς ελαφρύνσεις και μέτρα στήριξης στο προσχέδιο του προϋπολογισμού

Επιβράδυνση της ανάπτυξης, καθώς η ιδιωτική κατανάλωση θα συμπιεστεί από τον πληθωρισμό, προβλέπει το υπουργείο Οικονομικών. Στήριγμα η προβλεπόμενη αύξηση των φορολογικών εσόδων, απειλή οι τιμές του φυσικού αερίου.
Proypologismos, Budget
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με «μαξιλάρι» 1 δισ. ο προϋπολογισμός για πρόσθετα μέτρα στήριξης

Ξεπερνά τα 4,6 δισ. το κόστος των μέτρων στήριξης του 2022, ενώ η κυβέρνηση «βάζει στην άκρη» πρόσθετα κονδύλια για το 2023. Αναθεωρούνται τα δημοσιονομικά μεγέθη, στόχος πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ το 2022 έναντι 1,1%. Ανάπτυξη 2,1% τον επόμενο χρόνο.
staikouras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς νέα μέτρα στήριξης εισοδημάτων το προσχέδιο του προϋπολογισμού

Με σχετικά αισιόδοξες προβλέψεις για τα βασικά οικονομικά και δημοσιονομικά μεγέθη κατατίθεται το προσχέδιο του προϋπολογισμού, που δεν θα περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις εκτός από τα ήδη γνωστά.
Oikonomia, Economy, Ellada, Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το «θαύμα» στα δημόσια έσοδα και οι δύο όψεις του υψηλού πληθωρισμού

Κατά 17% υψηλότερα από τον στόχο κινούνται τα φορολογικά έσοδα, που λαμβάνουν ισχυρή ώθηση από τον πληθωρισμό. Ταυτόχρονα, όμως, όπως τονίζει η Eurobank ο πληθωρισμός δημιουργεί σοβαρές προκλήσεις για την οικονομική πολιτική.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Ανάπτυξη 2,1%, πρωτογενές πλεόνασμα 0,5% έως 0,7%

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, κρίσιμο στοιχείο για το 2023 είναι να πειστούν οι αγορές ότι η χώρα προφυλάσσει με κάθε κόστος ό,τι με κόπο και θυσίες έχει χτιστεί όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Recovery Fund, Tameio Anakampsis, EU, Evropaiki Enosi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα «κόβει το νήμα» για δόση 1,7 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης

Την Παρασκευή το υπ. Οικονομικών θα υποβάλει την αίτηση για τη δεύτερη δόση κεφαλαίων, μετά τον αγώνα δρόμου για την εκπλήρωση 25 προαπαιτούμενων δράσεων. Πιθανή η ένεση ρευστότητας πριν το τέλος του έτους.
Staikouras, Ypourgeio Oikonomikon, Kyvernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποθεματικό ασφάλειας 600 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή κρίση

«Γραμμή άμυνας» στον νέο προϋπολογισμό για στήριξη των νοικοκυριών έναντι των ανατιμήσεων. Μειώνεται στο 0,5% ο στόχος για πλεόνασμα, ή ακόμη και στο μηδέν στο δυσμενές σενάριο. Ανθεκτική ανάπτυξη με ρυθμό άνω του 2%.
Xrimata, Money, Metrita, Cash, Metrita
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένα κατά 18,2% τα φορολογικά έσοδα στο οκτάμηνο, ξεπέρασαν τα 35 δισ.

Η πολύ καλή πορεία των φορολογικών εσόδων οδήγησε σε επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 19 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς ελλείμματος στο αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους.
Proypologismos, Budget
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Πρωτογενές πλεόνασμα, μείωση φόρων και μόνιμα μέτρα

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου θα κατατεθεί το προσχέδιο του προύπολογισμού για το 2023 με το συνολικό ύψος των μόνιμων μέτρων (κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης, αύξηση συντάξεων κ.α.) να διαμορφώνονται σε 3,2 δισ. ευρώ.