ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Στη Σάμο η πρώτη ομάδα προσφύγων εκπαιδευμένων στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι πρόσφυγες όχι μόνο για την αυτοπροστασία τους αλλά και για τη δυνατότητα να προστατεύουν το νησί και τους κατοίκους του, καθώς και για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.
Έκτη μέρα της φωτιάς στην Εύβοια, στις 8 Αυγούστου, 2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για Ιόνιo, Πελοποννήσο Κρήτη και Κύθηρα

Η πυροσβεστική καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.
Wildfire in Varibobi, Attica on August 3, 2021. Πυρκαγιά στην Βαρυμπόμπη Αττικής, 3 Αυγούστου 2021
ΔΙΕΘΝΗ

Δασικές πυρκαγιές: Εφιαλτικό ρεκόρ καμένων εκτάσεων φέτος στην Ευρώπη

Το EFFIS εκπονεί συγκριτικές στατιστικές από το 2006 χάρη στις δορυφορικές εικόνες του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus. Η Γαλλία είχε γνωρίσει χειρότερες χρονιές την δεκαετία του 1970, πριν υπάρξουν τα ευρωπαϊκά δεδομένα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε Αττική και άλλες 6 περιοχές

Η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών και καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θάσος: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο νησί, σε επιφυλακή η πυροσβεστική

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης στη θέση Λεύκη της Σκάλας Ποταμιάς, έκαψε μέχρι στιγμής περί τα 1.300 στρέμματα πευκοδάσους και θαμνώδους έκτασης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O επικεφαλής των Γάλλων πυροσβεστών στην Ελλάδα μιλάει για τις πυρκαγιές

Η γαλλική αποστολή αριθμεί 25 μέλη (μηχανοκίνητα τμήματα) που θα μείνουν στην Αθήνα έως και το τέλος του Αυγούστου έχοντας φέρει τον δικό τους εξοπλισμό, καθώς και συνολικά 7 οχήματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο για Αττική, Βόρειο Αιγαίο και Εύβοια

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η καύση αγρών. Εάν αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.