ΓΔ: 873.14 1.13% Τζίρος: 43.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:55:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πλοίο με ουκρανικό καλαμπόκι απέπλευσε από το λιμάνι της Κωστάντζας

Η Ρουμανία δίνει διέξοδο στις εξαγωγές της Ουκρανίας η οποία πριν τον πόλεμο έκανε εξαγωγές 4,5 εκατομμυρίων τόνων αγροτικών προϊόντων μηνιαίως καλύπτοντας μεγάλο ποσοστό της παγκόσμιας παραγωγής σε σίτο και ηλιέλαιο.
ote-cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έκπτωση ζητά η Orange από τον ΟΤΕ στο τίμημα για Telekom Romania

Μείωση κατά 24 εκατ. από τα 497 εκατ. που είχαν συμφωνηθεί για την πώληση της ρουμανικής θυγατρικής του ΟΤΕ έχει ζητήσει η Orange. Για τυπικό ζήτημα που δεν προκαλεί ανησυχία και συμβαίνει στα deals τόσων εκατομμυρίων κάνουν λόγο πηγές της αγοράς.
Ypourgeio Perivallontos kai Energeias, Skrekas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Σκρέκας: Αναγκαία η ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε πως η Ρουμανία αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη παραγωγό φυσικού αερίου στην ΕΕ και σημείωσε πως μπορεί να αναβαθμίσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.
eshop, e-commerce, online agores, ilektroniko emporio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Είσοδος νέου παίκτη από τη Ρουμανία στο εγχώριο ηλεκτρονικό εμπόριο

Η E-mag αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου της Ρουμανίας έρχεται να ανεβάσει τον πήχη του ανταγωνισμού στην Ελλάδα και αναζητά ελληνικές επιχειρήσεις που θέλουν να εξάγουν στη ρουμανική αγορά.
covid-19-metallaxi-koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Ρουμανία: Ζητά τη βοήθεια της ΕΕ λόγω έξαρσης των κρουσμάτων COVID-19

Μέχρι στιγμής, έχουν παραδοθεί στη χώρα 200 συμπυκνωτές οξυγόνου από την Ολλανδία, 50 συμπυκνωτές οξυγόνου από την Πολωνία, 5.200 φιαλίδια μονοκλωνικών αντισωμάτων από την Ιταλία, 15 αναπνευστήρες και 8 συμπυκνωτές οξυγόνου από τη Δανία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Inform Lykos Ρουμανίας: Αύξηση συμμετοχής στις εταιρείες Next Docs

Η Inform Lykos Ρουμανίας πλέον κατέχει το 80,59% της Next Docs ECM Expert SRL και το 80% της Next Docs Confidential SRL. Το τίμημα για την εξαγορά του 15,52% και 14,55% αντίστοιχα των ανωτέρω αναφερόμενων εταιρειών ανήλθε σε 1,3 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση εξαγωγών 9,5% στα 805 εκατ. ευρώ προς τη Ρουμανία το 2020

Η Ελλάδα διατηρεί την 19η θέση ως χώρα προορισμού των ρουμανικών εξαγωγών και την 18η ως χώρα προμηθευτής. Οι εξαγωγές ελληνικών φρούτων το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2020 ανήλθαν σε 95,9 εκατ. ευρώ, έναντι 86,2 εκατ. ευρώ το 2019.