ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΔΟΕ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κύκλωμα απάτης ΦΠΑ τύπου Καρουσέλ εξάρθρωσε με ελέγχους το ΣΔΟΕ

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε επιχείρηση με αντικείμενο χονδρικό εμπόριο δημητριακών, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν ήταν σε λειτουργία, ενώ εντοπίστηκε και κύκλωμα «carousel» όπου και κατασχέθηκαν οι σφραγίδες 12 επιχειρήσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΔΟΕ: Πλήγμα σε φοροδιαφυγή και κυκλώματα διακίνησης «μαϊμού» προϊόντων

Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εντόπισε στη Θεσσαλονίκη περίπου 22.000 προϊόντα με παραποιημένο σήμα και ανακάλυψε εταιρείες ενοικίασης που "ξέχασαν" να δηλώσουν εισόδημα περίπου 3 εκατ. ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βυτιοφόρο μετέφερε παράνομα αιθυλική αλκοόλη από τη Βουλγαρία

Για τη μεταφορά και διάθεσή της στην Ελλάδα δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες τελωνειακές διατυπώσεις και με τη χρήση ιδιαιτέρων τεχνασμάτων δεν κατεβλήθησαν οι αναλογούντες δασμοί και λοιποί φόροι που ανέρχονται στο ποσό των 346.525 ευρώ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιομηχανία έκλεψε επιδοτήσεις 13 εκατ., πανεπιστημιακός έστησε πυραμίδα

Μεγάλες υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος στα δίχτυα του ΣΔΟΕ: κλεμμένες επιδοτήσεις, λαθρεμπορία καυσίμων, απάτες με ΦΠΑ και εικονικά τιμολόγια. Καθηγητής υπεξαίρεσε 15 εκατ. με δήθεν επενδυτικό σχήμα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΔΟΕ: Απάτη τύπου carousel από καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου

Από τη δράση των ανωτέρω επιχειρήσεων προέκυψε ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο, ποσού άνω των 14.000.000 ευρώ μόνο από μη απόδοση Φ.Π.Α. για τα έτη 2019 και 2020, ενώ εκτιμάται ότι η συνολική ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται άνω των 30.000.000 ευρώ.