ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:33:20 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΕΠΕ

Ιωάννης Μπρατάκος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών - ΕΒΕΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπρατάκος: Πρέπει να ανοίξουν τα εργαλεία χρηματοδότησης των ΜμΕ

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραμένουν μακριά από τον τραπεζικό δανεισμό, καθώς αυτή τη στιγμή έχει αντικατασταθεί ο παραδοσιακός τραπεζίτης από συγκεκριμένους δείκτες, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.
pierrakakis, texnologia, psifiakis diakyvernisis, 5G
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορυφαία διάκριση και διεθνές βραβείο στο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης

«Η βράβευση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης από τον WITSA αντανακλά την πρόοδο που έχει καταγράψει στον ψηφιακό μετασχηματισμό η Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Kostis Xatzidakis, Kostis Chatzidakis, Ypourgeio Ergasias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέτρα κατά της βίας και παρενόχλησης στην εργασία από το υπ. Εργασίας

Οι επιχειρήσεις με περισσότερους από 20 εργαζομένους θα πρέπει να διαθέτουν διαδικασίες εξέτασης των καταγγελιών και η διερεύνηση των καταγγελιών θα πρέπει να γίνεται άμεσα με προστασία της εμπιστευτικότητας και των προσωπικών δεδομένων των θυμάτων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα αποτελέσματα ελέγχων ΣΕΠΕ στους κλάδους delivery και courier

Κατά τους ελέγχους αυτούς, διαπιστώθηκαν 307 παραβάσεις διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, εκ των οποίων οι 189 αφορούσαν στη μη καταβολή του 15% που προβλέπει ο νόμος ως πρόσθετη μηνιαία αποζημίωση χρήσης και συντήρησης του οχήματος.
Κωστής Χατζηδάκης- Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Συνεχίζουμε να δημιουργούμε υπηρεσίες υψηλότερου επιπέδου

«Υπενθυμίζω και πάλι ότι στόχος μας παραμένει να καταφέρουμε μέσα στους επόμενους μήνες να αυξήσουμε τις απονομές συντάξεων και παράλληλα προχωρούμε και στη σταδιακή καταβολή των αναδρομικών», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Εργασίας: Πρόστιμα 1,8 εκατ. ευρώ από ΣΕΠΕ για ελέγχους τον Μάρτιο

Σε 5.150 ανήλθαν οι έλεγχοι που πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας τον Μάρτιο, με το επίκεντρο των ελέγχων να βρίσκεται στους κλάδους με μεγάλη παραβατικότητα και στις επιχειρήσεις, όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος διασποράς του ιού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύεται το ΣΕΠΕ για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπ. Εργασίας θα γίνονται πιο εντατικοί έλεγχοι σε κλάδους όπως ταχυμεταφορές, delivery και τηλεφωνική εξυπηρέτηση και αναβαθμίζονται οι υποδομές πληροφορικής.