ΓΔ: 1049.7 2.16% Τζίρος: 113.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΕΡΒΙΑ

Kosovo
ΔΙΕΘΝΗ

To Κόσοβο κατέληξε σε συμφωνία με τη Σερβία για εξομάλυνση των σχέσεων

Ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι στη συνάντηση στην Οχρίδα με τον πρωθυπουργό του Κοσόβου, Άλμπιν Κούρτι, υπήρξε συμφωνία για σημαντικά σημεία του οδικού χάρτη για την υλοποίηση του ευρωπαϊκής πρότασης.
Kosovo
ΔΙΕΘΝΗ

Βούτσιτς και Κούρτι συμφώνησαν στο ευρωπαϊκό σχέδιο για το Κόσοβο

Ο Ζοζέπ Μπορέλ, ανέφερε ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο αποτελεί πλέον δημόσιο έγγραφο και θα αναρτηθεί σύντομα στο διαδίκτυο, καθώς οι δυό ηγέτες, δήλωσαν πως υπάρχει ανάγκη να γίνουν και άλλες συναντήσεις για το περιεχόμενο του σχεδίου.
Serbia, Servia, Vucic
ΔΙΕΘΝΗ

Αλεξάνταρ Βούτσιτς: Κρίσιμη συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Άλμπιν Κούρτι

Ο πρόεδρος της Σερβίας και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου καλούνται σήμερα, να αποφανθούν οριστικά για το «γαλλογερμανικό» σχέδιο για την εξομάλυνση των σχέσεων Βελιγραδίου - Πρίστινας .
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας των ελληνικών επιχειρήσεων με βαλκανικές χώρες

Το ύψος των ελληνικών επενδύσεων σε Αλβανία, Σερβία και Βόρεια Μακεδονία, ξεπερνά τα τρία δισ. δολάρια, καθιστώντας την Ελλάδα μία από τις μεγαλύτερες χώρες σε ξένες επενδύσεις σε αυτές.
ΔΙΕΘΝΗ

«Γυρίζουν την πλάτη» στην ευρωπαϊκή προοπτική οι Σέρβοι πολίτες

Βασικότεροι λόγοι για την αρνητική θέση των Σέρβων, αποτελούν οι ταπεινωτικοί όροι που τίθενται για την ένταξη, οι πολιτικοί εκβιασμοί, η στάση στο ζήτημα του Κοσόβου, η επιβολή αποφάσεων, η απώλεια της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής ταυτότητας.
ΔΙΕΘΝΗ

Άρχισαν οι εργασίες ενεργειακής διασύνδεσης Βουλγαρίας και τη Σερβίας

Ο μήκους 170 χιλιομέτρων αγωγός αερίου θα επιτρέψει τη ροή μη ρωσικού αερίου προς το Βελιγράδι και θα ενισχύσει την ασφάλεια των προμηθειών στη νοτιοανατολική Ευρώπη και αναμένεται να είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του 2023.
ΔΙΕΘΝΗ

Αποσύρονται τα σέρβικα οδοφράγματα από τους δρόμους του Κοσόβου

Αποκλιμακώνεται η ένταση στη γειτονική χώρα μετά την απόφαση να τερματιστεί ο αποκλεισμός των δρόμων που λήφθηκε μετά την συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των Σέρβων του Κοσόβου με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.
ΔΙΕΘΝΗ

«Κομμένο» στα δυο το Κόσοβο από τα νέα οδοφράγματα των Σέρβων

Παραμένουν για 19η μέρα τα σερβικά οδοφράγματα στο Κόσοβο, με την κυβέρνηση της Πρίστινα να υποχωρεί απέναντι στα αιτήματα των Σέρβων μετατρέποντας την προφυλάκιση του πρώην αστυνομικού που είναι ύποπτος τρομοκρατίας σε κατ' οίκον περιορισμό.
ΔΙΕΘΝΗ

Αυξάνεται η ένταση στο Κόσοβο, οδοφράγματα και απειλή για συγκρούσεις

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έθεσε σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας τον στρατό και την αστυνομία μετά τις προειδοποιήσεις του Κοσόβου πως θα αναλάβει δράση η διεθνής στρατιωτική δύναμη της χώρας.