ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΕΡΒΙΑ

Marinakis-Pavlos
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Στήριξη σε 730.000 νοικοκυριά για τους λογαριασμούς ρεύματος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι με τις ενισχύσεις αυτές απορροφάται το 100% του αυξημένου κόστους ενώ η συνολική αξία της οικονομικής στήριξης για το ρεύμα που παρέχεται στα εν λόγω νοικοκυριά υπερβαίνει τα 8,6 εκατ. ευρώ.
ΔΙΕΘΝΗ

Βελιγράδι: Οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - Σερβίας ενδυναμώνονται

Όπως ανακοίνωσε το Εμπορικό Επιμελητήριο Σερβίας, στο φόρουμ συμμετείχαν 360 επιχειρηματίες από τις δύο χώρες. Από την Ελλάδα συμμετείχαν 76 επιχειρηματίες κυρίως από μεταξύ άλλων τους τομείς της ενέργειας και των κατασκευών.
mitsotakis_DETH
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στο πλευρό της Σερβίας για την ευρωπαϊκή της προοπτική

Οι διμερείς σχέσεις, η συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και η συμμετοχή της Ελλάδας στην ανάπτυξη των σερβικών υποδομών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης.
ΔΙΕΘΝΗ

Ανεξάρτητη έρευνας για τις εκλογές στη Σερβία το 2023 ζητά η ΕΕ

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε σήμερα με 461 ψήφους υπέρ, 53 κατά και 43 αποχές, το ΕΚ επισημαίνει ότι, αν και διεξήχθησαν ομαλά, οι εκλογές της 17ης Δεκεμβρίου 2023 χαρακτηρίστηκαν από πολυάριθμες διαδικαστικές ελλείψεις.
Kosovo
ΔΙΕΘΝΗ

Από την 1η Φεβρουαρίου απαγορεύεται η χρήση του δηναρίου στο Κόσοβο

Το δηνάριο εκτός από τις εμπορικές συναλλαγές αποτελεί και το νόμισμα για την πληρωμή από τον σερβικό προϋπολογισμό μισθών, συντάξεων, κοινωνικής βοήθειας και άλλων παροχών προς τους Σέρβους του Κοσόβου.
ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότεροι από 100.000 μετανάστες πέρασαν από τη Σερβία το 2023

Η Επιτροπή έκρινε ότι «η κατάσταση στο μεταναστευτικό στη Σερβία είναι σταθερή, όλοι οι θεσμοί κάνουν τη δουλειά τους και είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν εάν υπάρξει αυξημένος αριθμός μεταναστών το 2024».
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση ηγετών των Δυτ. Βαλκανίων στα Σκόπια για το Σχέδιο Ανάπτυξης

Με την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, θα διπλασιαστεί το κατά κεφαλήν εισόδημα των χωρών της περιοχής και από μέσο όρο 6.000 ευρώ που είναι σήμερα θα φθάσει σε 12.000 ευρώ τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι.
ΔΙΕΘΝΗ

Νίκη Βούτσιτς στις εκλογές της Σερβίας με νοθεία καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Διεθνείς παρατηρητές ανέφεραν παρατυπίες κατά τη διάρκεια των εκλογών, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς ψήφων και του «γεμίσματος» της κάλπης, ενώ ορισμένα δυτικά έθνη εξέφρασαν ανησυχία για την εκλογική διαδικασία.
Serbia, Servia, Vucic
ΔΙΕΘΝΗ

Boύτσιτς: Το Κοσσυφοπέδιο χτίζει ισχυρές παράνομες ένοπλες δυνάμεις

«Μέχρι το 2027, σχεδιάζουν να έχουν 5.500 επαγγελματίες στρατιώτες στη λεγόμενη Δύναμη Ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου και 20.000 στο σύνταγμα», δήλωσε, κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Υπηρεσίας Στρατιωτικής Ασφάλειας (VBA).