ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΛΟΒΑΚΙΑ

MIG 29 Polish

Με μαχητικά αεροσκάφη Mig-29 ενισχύει τον αγώνα της Ουκρανίας η Σλοβακία

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός της χώρας, η Σλοβακία θα λάβει οικονομική αποζημίωση από την ΕΕ ενώ έχει καταλήξει επίσης σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για παραδόσεις στρατιωτικού υλικού αξίας περίπου 700 εκατ. δολαρίων.
ΔΙΕΘΝΗ

Δημοψήφισμα σήμερα στη Σλοβακία για συνταγματική αναθεώρηση

Θα θεωρηθεί έγκυρο εφόσον η συμμετοχή ξεπεράσει το 50%. Στόχος του είναι να αλλάξει το Σύνταγμα ώστε να μπορούν να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές, κάτι που απαγορεύεται μέχρι σήμερα από τους νόμους της Σλοβακίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σλοβακία εξετάζει την επιβολή πλαφόν στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος

Ήδη η Σλοβακία είχε θέσει ανώτατο όριο 6,1 τεραβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας στα 61 ευρώ ανά μεγαβάτ για το 2023 και το 2024 με περίπου το 40% της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι ρυθμιζόμενο.
lockdown, koronoios, katastimata
ΔΙΕΘΝΗ

Lockdown δύο εβδομάδων επιβάλλει και η Σλοβακία, μιμούμενη την Αυστρία

Η κυβέρνηση θα περιορίσει τις μετακινήσεις, επιτρέποντας μονάχα τις μετακινήσεις για την αγορά ειδών ανάγκης, για την εργασία, το σχολείο ή για ιατρικές επισκέψεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός Έντουαρντ Χέγκερ.
ΔΙΕΘΝΗ

Έλεγχοι από τα μεσάνυχτα στην Αυστρία στα σύνορα με Σλοβακία - Τσεχία

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς εισόδου του Υπουργείου Υγείας, όλοι όσοι εισέρχονται στην Αυστρία θα πρέπει να υπογράφουν εθελοντική υποχρέωση καραντίνας - διαφορετικά θα μπορούσε να απορριφθεί η είσοδος τους στη χώρα
ΔΙΕΘΝΗ

Σλοβακία: Ο μισός πληθυσμός εξετάστηκε για Covid - 25.850 κρούσματα

Η κυβέρνηση της Σλοβακίας σχεδιάζει να υποβάλει σε εξετάσεις σχεδόν όλον τον πληθυσμό, εκτός από τα παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών. Η πρώτη φορά που εφαρμόζεται ένα τέτοιο πρόγραμμα σε χώρα τέτοιου μεγέθους.