ΓΔ: 817.24 0.26% Τζίρος: 53.08 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

ste, symvoulio tis epikrateias

Η νομιμότητα του προστίμου των 300 ευρώ θα κριθεί στο ΣτΕ

Το ζήτημα της συνταγματικότητας και νομιμότητας των διοικητικών προστίμων των 300 ευρώ που επιβάλλονται από την ΕΛΑΣ σε όσους παραβιάζουν τα περιοριστικά μέτρα εισήχθη να επιλυθεί ως πρότυπη-πιλοτική δίκη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί Δημόσιο και ΕΦΚΑ δεν θέλουν να δοθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων

Οι συνήγοροι του Δημοσίου τόνισαν πως η χώρα έχει δαπανήσει τεράστια ποσά για τον φράχτη στον Έβρο και την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών ενώ έχει να διαχειριστεί και το κόστος της πανδημίας.
Euros, Money, xrhmata, nomismata
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ποιοι περιμένουν πληρωμές 6 δισ. ευρώ από τα κρατικά ταμεία

Ασήκωτα βάρη για τον προϋπολογισμό τα αναδρομικά και οι εκκρεμείς συντάξεις, οι υποχρεώσεις σε προμηθευτές και οι επιστροφές φόρων, αλλά και τα μέτρα στήριξης. Κρίσιμες δίκες για αναδρομικά 4 δισ. ευρώ.
ste, symvoulio tis epikrateias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Εκκλησία της Ελλάδος προσέφυγε στο ΣτΕ για το θέμα των Θεοφανείων

Όπως αναφέρεται στις αιτήσεις ακύρωσης παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της αναλογικότητας, της χρηστής διοίκησης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους διοικούντες.
ste, symvoulio tis epikrateias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανάσα» ΣτΕ σε μέλη ΔΣ πτωχευμένων εταιριών που δεν ασκούσαν διοίκηση

Απλοποιούνται οι διαδικασίες ώστε αλληλεγγύως ευθυνόμενα πρόσωπα να μπορούν να προστατευτούν με ενδικοφανείς προσφυγές προς τα αρμόδια φορολογικά όργανα από καταλογισμούς φόρων, δασμών, προστίμων ή πλειστηριασμούς των περιουσίων τους.