ΣΥΡΙΑ

Syria-amaxoi-Tourkia

Στον δέκατο χρόνο εισέρχεται ο πόλεμος στη Συρία

Ο πόλεμος έχει καταστρέψει τις υποδομές της Συρίας προκαλώντας ζημιές η αξία των οποίων εκτιμάται σε 400 δισέκ. δολάρια. Πάνω από 11 εκατ. άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Πάνω από 384.000 οι νεκροί.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο συριακός στρατός εξόντωσε 6 χιλιάδες μαχητές, στην επαρχία Ιντλίμπ

Το πρακτορείο TASS επικαλούμενο το συριακό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Ekhbariya, μεταδίδει ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα, αποκρούοντας αντεπιθέσεις των ανταρτών και επιθετικές επιχειρήσεις, εξόντωσαν 6.100 μαχητές της οργάνωσης «Τζεμπχάτ αλ Νούσρα».
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: 170 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποδεσμεύσει επείγουσα βοήθεια 170 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Συρία.
USA-flag-Irak
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόθυμη η Ουάσινγκτον να δώσει πυρομαχικά στην Άγκυρα για την Ιντλίμπ

«Η Τουρκία είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Μεγάλο μέρος των ενόπλων δυνάμεών της χρησιμοποιεί αμερικανικό εξοπλισμό. Θα εξασφαλίσουμε ότι ο εξοπλισμός αυτός είναι έτοιμος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί», δήλωσε ο Αμερικανός ειδικός αντιπρόσωπος Τζέιμς Τζέφρι.
Syria
ΔΙΕΘΝΗ

Πρεσβεία στη Δαμασκό άνοιξε η παράταξη του Χάφταρ, καλεί σε κοινό μέτωπο κατά της Τουρκία

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ έχει αποδυθεί σε μία διπλωματική προσπάθεια για να αποτινάξει την εικόνα του αποσυνάγωγου κράτους και να ανακτήσει την στήριξη του Αραβικού κόσμου.