ΓΔ: 916.65 0.14% Τζίρος: 17.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:08:44 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΑΙΒΑΝ

ΔΙΕΘΝΗ

Ταϊβάν: Μεγάλη έκρηξη στο διυλιστήριο πετρελαίου CPC Dalin, δεν υπήρξαν θύματα

Η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης δήλωσε πως η φωτιά κατασβέστηκε τις πρώτες πρωινές ώρας σήμερα και πως κανείς δεν έχει τραυματιστεί ή εγκλωβιστεί σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα.
ΔΙΕΘΝΗ

Κοινοβουλευτικοί της Γερμανίας φθάνουν στην Ταϊβάν σήμερα

Την ομάδα, επικεφαλής της οποίας είναι ο Πέτερ Χάιτ των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), υποδέχθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ταϊβάν, ο Μινγκ-Γεν Τσάι, στο διεθνές αεροδρόμιο Ταογιουάν. Η επίσκεψή της θα διαρκέσει ως την Τετάρτη.
China, Kina, Taiwan, Taivan, Taiban
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Η χρήση βίας επί της Ταϊβάν θα αποτελούσε έσχατη επιλογή μας

Η επανένωση της Κίνας και της Ταϊβάν εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων, περιλαμβανομένων των ταϊβανέζων συμπατριωτών, είπε σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο ο Σουν Γελί, εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος.
ΔΙΕΘΝΗ

Ταϊβάν: Ισχυρός σεισμός 7,2 βαθμών σημειώθηκε στο νοτιοανατολικό τμήμα

Λίγο αργότερα εκδόθηκε ανακοίνωση για τσουνάμι από το αμερικανικό σύστημα προειδοποίησης τσουνάμι. Οι αρχές δεν εκδίδουν προειδοποίηση για τσουνάμι για σεισμούς που είναι μεγέθους κάτω των 7 βαθμών.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ταϊβάν απορρίπτει το κινεζικό μοντέλο «μια χώρα, δύο συστήματα»

Η Κίνα θεωρεί πάντα τη νήσο περίπου 23 εκατομμυρίων κατοίκων, με δική της, αυτόνομη κυβέρνηση, αποσκιρτήσασα επαρχία της, προορισμένη να επανενωθεί με την ηπειρωτική χώρα, διά της βίας αν χρειαστεί.
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζει τις στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν η Κίνα

Η Κίνα άρχισε την Πέμπτη, την επομένη της αναχώρησης από την Ταϊπέι της κυρίας Πελόσι, της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, ασκήσεις «με πραγματικά πυρά» σε έξι μεγάλες ζώνες γύρω από την Ταϊβάν. 
China, Kina, Taiwan, Taivan, Taiban
ΔΙΕΘΝΗ

Συστηματικές ασκήσεις θα διεξάγει ο κινέζικος στρατός δίπλα στην Ταϊβάν

Η «διάμεση γραμμή» του στενού, που χωρίζει τη νήσο από την ηπειρωτική Κίνα, είναι ανεπίσημη γραμμή ελέγχου που συνήθως δεν διασχίζουν στρατιωτικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία εκατέρωθεν.