ΓΔ: 1424.77 1.21% Τζίρος: 176.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΑΙΒΑΝ

China, Kina, Taiwan, Taivan, Taiban

To Πεκίνο απειλεί να «τιμωρήσει» πρωτοβουλίες υπέρ της ανεξαρτησίας της Ταϊβάν

Για τον επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας, «όποια κι αν είναι τα αποτελέσματα των εκλογών, δεν μπορούν να αλλάξουν το θεμελιώδες γεγονός ότι δεν υπάρχει παρά μία μόνο Κίνα και ότι η Ταϊβάν αποτελεί μέρος της».
ΔΙΕΘΝΗ

To Πεκίνο αρνείται να αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ταϊβάν

«Η Ταϊβάν είναι έδαφος της Κίνας», δήλωσε το Σάββατο ο Τσεν Μπινχουά, εκπρόσωπος του Γραφείου Υποθέσεων της Ταϊβάν του Κρατικού Συμβουλίου της Κίνας, αφού ο Λάι Τσίνγκ Τε του κόμματος DPP κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στο νησί.
China, Kina, Taiwan, Taivan, Taiban
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ταϊπέι δηλώνει ότι για τη σχέση με το Πεκίνο θα αποφασίσει ο λαός

Η Κίνα εντείνει τη στρατιωτική πίεση προκειμένου να υποστηρίξει τις διεκδικήσεις κυριαρχίας της επί της Ταϊβάν, στην οποία διεξάγονται προεδρικές και βουλευτικές εκλογές στις 13 Ιανουαρίου.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος Σι χαρακτηρίζει αναπόφευκτη την επανένωση της Κϊνας με την Ταϊβάν

«Η επανένωση της μητέρας πατρίδας είναι ένα ιστορικό αναπόφευκτο», δήλωσε αν και στην αγγλική μετάφραση των σχολίων του, που μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα, χρησιμοποιείται μια πιο απλή φράση: «Η Κίνα σίγουρα θα επανενωθεί».
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ταϊβάν ανιχνεύει το 85% των καρκίνων του πνεύμονα σε πρώιμο στάδιο

Η χώρα δημιούργησε το Εθνικό Πρόγραμμα Έγκαιρης Ανίχνευσης του Καρκίνου του Πνεύμονα, που αποσκοπεί στην έγκαιρη ανίχνευση της ασθένειας, μέσω της διαγνωστικής εξέτασης με αξονική τομογραφία χαμηλής δόσης (LDCT).
ΔΙΕΘΝΗ

Λαμβάνονται μέτρα στην Ταϊβάν καθώς αναμένεται να την πλήξει τυφώνας

Ο Χαϊκούι προκάλεσε ήδη σφοδρές βροχές και φέρνει ανέμους περίπου 140 χιλιομέτρων ανά ώρα. Αναμένεται να φθάσει πάνω από τη γη στην αραιοκατοικημένη περιοχή Τάιτουνγκ, που γειτονεύει με την κομητεία Χουάλιεν, περί τις 17:00 [στις 12:00 ώρα Ελλάδας].