ΓΔ: 1193.32 -0.90% Τζίρος: 76.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ

Recovery Fund, Tameio Anakampsis, EU, Evropaiki Enosi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγαλώνει το Ταμείο Ανάκαμψης κατά 5 δισ., έργα 686 εκατ. για τις ζημιές

Τον Δεκέμβριο η έγκριση για αύξηση κονδυλίων από Ecofin, συνολικά θα έλθουν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια πόροι 55 δισ. από Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ. Ποια είναι τα έργα που χρηματοδοτούνται σε Θεσσαλία και Έβρο. Οι νέες δράσεις.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρ. Πειραιώς: Χρηματοδότηση 65 επενδύσεων 3,68 δισ. μέσω Ταμείου Ανάκαμψης

Η Τράπεζα Πειραιώς δίνει έμφαση στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων με αναπτυξιακό όραμα και εξωστρεφή χαρακτήρα, αλλά και έργων που συμβάλλουν στην Πράσινη Μετάβαση και στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΤΒΑ: Διαβούλευση για το πλάνο των 50 εκατ. για τα Επιχειρηματικά Πάρκα

Το πρόγραμμα των έργων για κάθε πάρκο έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Διακήρυξης της Δράσης και η διαβούλευση θα διαρκέσει έως τις 24 Σεπτεμβρίου. Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διαβούλευση και στη ψηφοφορία που θα ακολουθήσει.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Η επόμενη ημέρα των καταστροφών, οι φήμες και οι ρευστοποιήσεις στο ΧΑ

Η φημολογία για αλλαγή δημοσιονομικών στόχων και επιβολή έκτακτου φόρου στις τράπεζες διαψεύδεται κατηγορηματικά από την κυβέρνηση. Όμως, έδωσε την αφορμή για επιθετικές πωλήσεις στο ΧΑ και «έκαψε» την αναβάθμιση από την DBRS.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα βελτιωθεί η πρόσβαση των μικρομεσαίων στο Ταμείο Ανάκαμψης

Στο πλαίσιο συζήτησης στο FinForum 2023, ο Βασίλης Καζάς, Διευθ. Σύμβουλος της Grant Thornton, υπογράμμισε ότι τα προβλήματα που υπάρχουν μπορούν να λυθούν με τη χρήση νέων τεχνολογιών από τις τράπεζες.
ΑΓΟΡΕΣ

Άρχισε... πάρτι στα «μεσαία χαρτιά» του ΧΑ: Σε υψηλό 13 ετών ο Mid Cap

Μόνο ο τραπεζικός δείκτης ξεπερνά φέτος τον Mid Cap, που «γράφει» κέρδη 46% φέτος και προσελκύει ενδιαφέρον από Έλληνες ιδιώτες επενδυτές. Πόσο έχουν αποδώσει οι μετοχές του τον Ιούνιο και το πρώτο εξάμηνο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εθνική: Το Ταμείο Ανάκαμψης αξιοποιούν οι μισές επενδυτικά ενεργές ΜμΕ

Tο ½ των ΜμΕ με ενεργά επενδυτικά σχέδια (27% του συνολικού τομέα) στοχεύει ή ήδη αξιοποιεί σχετικούς πόρους, δημιουργώντας ισορροπημένες χρηματοδοτικές δομές ιδίων κεφαλαίων, δανείων και επιδοτήσεων.
bank_building
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τράπεζες: «Φρένο» στο πεντάμηνο του 2023, προσδοκίες για το β’ εξάμηνο

Μεγάλες αποπληρωμές επιχειρηματικών δανείων περιορίζουν την πιστωτική επέκταση. Αρνητικά επηρέασε η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος και η άνοδος των επιτοκίων. Βελτίωση καταγράφεται τον Ιούνιο.
Agores, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Σε εποχή μεγάλων προσδοκιών το Χ.Α.: Νέος στόχος οι 1.370 μονάδες

Σε δεύτερη τετραετία ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και πολιτικής σταθερότητας «ποντάρουν» οι επενδυτές. Σε υψηλά 9ετίας αρχίζει το δεύτερο εξάμηνο του έτους, οι 1.370 μονάδες αποτελούν τον επόμενο στόχο. Οι αποδόσεις του 6μήνου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Πελαγίδης: Υψηλή αξιοποίηση από Ελλάδα των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σημείωσε πως η χώρα μας έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική δομή αξιοποίησης των χρημάτων, με αποτελεσματικές επιτροπές, θεσμούς και διαδικασίες διαχείρισης.