ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΑΞΙΔΙΑ

Taxidi, Taxidia, Travel, Turism, Tourismos
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Θέλουν να ξοδέψουν περισσότερα οι τουρίστες: Τέσσερις τάσεις στα ταξίδια

Τα ίδια ή περισσότερα χρήματα σε σχέση με το 2023 θα ξοδέψουν οκτώ στους δέκα τουρίστες το 2024. Ποιες είναι οι τέσσερις τάσεις που καθοδηγούν τον παγκόσμιο τουρισμό, σύμφωνα με την American Express Travel.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού μετονομάζεται σε ΟΗΕ Τουρισμός

Ο θεσμός αυτός του ΟΗΕ, τον οποίο διευθύνει από το 2018 ο Γεωργιανός Ζουράμπ Πολολικασβίλι, συνασπίζει 160 κράτη μέλη και διαθέτει περιφερειακά γραφεία στην Ιαπωνία, τη Σαουδική Αραβία, τη Βραζιλία και το Μαρόκο, επιπλέον της έδρας του στην ισπανική πρωτεύουσα.
ΔΙΕΘΝΗ

Παύει η ισχύς των διαβατηρίων με το παλιό όνομα της Βόρειας Μακεδονίας

Στις 12 Φεβρουαρίου 2024 συμπληρώνονται πέντε χρόνια από τότε που τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών και εντός του διαστήματος αυτού οι πολίτες της χώρας πρέπει να αντικαταστήσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πήλιο και Βόλος σε ετοιμότητα να υποδεχτούν τους χειμερινούς επισκέπτες

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης: «Η Ομοσπονδία για μία ακόμα φορά συντονίζει τις δυνάμεις της σε συνεργασία με αρμόδιες αρχές για να σωθεί η χειμερινή τουριστική περίοδος στην Μαγνησία».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεπέρασε κατά 5% το 12μηνο του 2022 η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια

Για το 10μηνο του έτους 2023 στην Ελλάδα (Ιανουάριος/Οκτώβριος 2023) το σύνολο των διακινούμενων επιβατών στα αεροδρόμια, (αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών εξωτερικού και εσωτερικού), έφτασε τα 66.844.615.
Tourism, Tourismos, Greece, Ellada, Naxos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Νάξος στους 10 ευρωπαϊκούς προορισμούς με τη μεγαλύτερη αξία

Το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών για διακοπές εκτός σεζόν διαπιστώθηκε εξάλλου και από την πρόσφατη οργανωμένη συμμετοχή του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στη μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού WTM στο Λονδίνο.
businessdaily-Celestyal-Discovery
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Celestyal Cruises απέκτησε δεύτερο κρουαζιερόπλοιο τη φετινή χρονιά

Πρόκειται για το Celestyal Discovery που ακολουθεί το Celestyal Journey που προστέθηκε πρόσφατα, σηματοδοτώντας την πλήρη ανανέωση του στόλου και την περαιτέρω δέσμευση της εταιρείας για σημαντικές επενδύσεις με στόχο την βελτίωση της εμπειρίας των επιβατών της.