ΓΔ: 877.24 1.10% Τζίρος: 59.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΕΕ

Τι προτείνει το Τεχνικό Επιμελητήριο για την ενεργειακή απόδοση

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ εξέφρασε την ανάγκη για αύξηση των αμοιβών για Ενεργειακές Επιθεωρήσεις και Ενεργειακά Πιστοποιητικά, αλλά και την για την άμεση ενεργοποίηση του θεσμού των πιστοποιημένων Περιβαλλοντικών Ελεγκτών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κεφάλαιο κίνησης ως 200.000 ευρώ για μηχανικούς, κατασκευαστές, μελετητές

Αφορά την εγγυοδοσία για κεφάλαιο κίνησης έως 200.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους, για κάθε μηχανικό, μελετητή και κατασκευαστή που έχει αναλάβει την εκτέλεση έργου ή μελέτης δημοσίου συμφέροντος.
anakainisi-erga-exoikonomo-autonomo-ergasies-mixanikos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι μεγάλες αλλαγές με το νέο «Εξοικονομώ»: Τα 9 κριτήρια για επιδότηση

Με βάση την εξοικονόμηση ενέργειας και την οικονομική κατάσταση του αιτούντος θα δίνονται οι επιδοτήσεις. Η λίστα των εργασιών που θα είναι επιλέξιμες. Θα ενταχθούν στο πρόγραμμα 50.000 κατοικίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

e–ΕΦΚΑ: Από τις 5/3 επιλέγουν ασφαλιστική κατηγορία οι νέοι μηχανικοί

Μετά την υποβολή του αιτήματος, θα ακολουθήσει η εκκαθάριση, η διόρθωση των ειδοποιητηρίων και ο συμψηφισμός των ποσών που έχουν καταβληθεί με οφειλές ή μελλοντικές ασφαλιστικές εισφορές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Φακελώνονται» από το υπ. Υποδομών όλες οι εταιρείες δημοσίων έργων

Ψηφιακό αρχείο βαθμολόγησης δημιουργείται με το πολυνομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις, ενώ καθιερώνεται «πέναλτι» σε όσους υποβάλλουν αβάσιμες προσφυγές και καθυστερούν τους διαγωνισμούς.
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

ΤΕΕ: Τι αλλάζει στο ηλεκτρονικό σύστημα δηλώσεων αυθαιρέτων

Οι αλλαγές αφορούν, κυρίως, τις περιπτώσεις της κατηγορίας 5 που μπορούν πλέον κατ' εξαίρεση να ενταχθούν στις ρυθμίσεις του Ν4495 αλλά και την ένταξη στην κατηγορία 4 με δυνατότητα δήλωσης κατασκευών με παραβίαση οικοδομικής γραμμής σε προκήπιο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την αναβολή του «Εξοικονομώ» ζητά το Τεχνικό Επιμελητήριο

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ σε επιστολή του προς τον υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας προτείνει την αναβολή έναρξης υποβολής των αιτήσεων ώστε να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος.