ΓΔ: 1448.22 0.09% Τζίρος: 4.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:04:11 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Στασινός: Η πολιτεία να εστιάσει στην ανθεκτικότητα των υποδομών

Στην πρώτη συνέντευξή του μετά τη σημαντική νίκη του στις εκλογές του ΤΕΕ, δηλώνει επίσης ότι: «Στην Ελλάδα θα πρέπει να αποκτήσουμε κουλτούρα συντήρησης των κατασκευών, δίνοντας παράλληλη έμφαση στον προσεισμικό έλεγχο».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Γίνεται σιωπηλή επανάσταση στον κλάδο των κατασκευών στη χώρα

«Μετά την πιλοτική της φάση αυτή η πλατφόρμα θα μπορεί να ενσωματώνει κάθε στοιχείο κάθε νέο στοιχείο του πολεοδομικού σχεδιασμού, ο οποίος εξελίσσεται με ταχύτητα» είπε ο πρωθυπουργός.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι απαντά το ΤΕΕ σε δημάρχους για τα ψηλά, «πράσινα» κτίρια του ΝΟΚ

Ο Γιώργος Στασινός υπογραμμίζει ότι τα κίνητρα του Νέου Οικονομικού Κανονισμού είναι σύμφωνα με τις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές σε διεθνές επίπεδα και είναι απαραίτητα για την επίτευξη των κλιματικών στόχων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξένοι εργάτες στις κατασκευές με γρήγορες, ψηφιακές διαδικασίες

Πρόταση στην κυβέρνηση θα υποβάλει το ΤΕΕ για να καλυφθεί το κενό των 160.000 εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα. Εξαντλήθηκαν τα όρια για συμβάσεις ΣΔΙΤ, δρομολογήθηκαν 34 έργα με προϋπολογισμό 4,6 δισ.
exoikonomo, anakainisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εξοικονομώ: Απλήρωτοι ένας στους τρεις, «πόλεμος» για τις ευθύνες

Έχουν πληρωθεί μόνο τα 414 από τα 850 εκατ. ευρώ του προγράμματος, ενώ μία στις τρεις αιτήσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα και 5.000 ακόμη αξιολογούνται. Ανταλλαγή κατηγοριών μεταξύ μηχανικών και Αναπτυξιακής Τράπεζας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στασινός: Ο μηχανικός πρέπει να είναι εφευρέτης και σύμβουλος ευρεσιτεχνίας

Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τόνισε επίσης ότι οι προσπάθειες ενίσχυσης της καινοτομίας έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια αλλά είναι αποσπασματικές και πως πρέπει να γίνουν και στη χώρα μας οργανωμένα βήματα με σχέδιο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρχίζει το μεγάλο πρόγραμμα 255 εκατ. για την αναβάθμιση των πόλεων

Το πρόγραμμα για τη βελτίωση του Δημόσιου Χώρου με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης θα υλοποιηθεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο. Ποιο ρόλο αναλαμβάνουν οι δήμοι. Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση του Κ. Σκρέκα.