ΓΔ: 814.06 -0.32% Τζίρος: 41.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

european union-europi-europe-komision
ΔΙΕΘΝΗ

Νέους κανόνες για την προστασία των καταναλωτών ζητά η Κομισιόν

Η Κομισιόν προτείνει να εκσυγχρονιστούν οι κανόνες για την ευθύνη των κατασκευαστών σε ελατωμματικά προϊόντα και να εναρμονιστούν οι εθνικοί κανόνες περί ευθύνης για την τεχνητή νοημοσύνη ώστε να διευκολυνθεί η αποζημίωση θυμάτων.
dimas-xristos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρ. Δήμας: Ριζικές αλλαγές στην αγορά εργασίας λόγω της αυτοματοποίησης

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως εγείρονται αρκετά κοινωνικά, πολιτικά και ηθικά ερωτήματα μαζί με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της εισόδου της τεχνητής νοημοσύνης.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θ. Σαψάκος: Καταιγίδα εξελίξεων στη χειρουργική λόγω τεχνητής νοημοσύνης

Όπως εξηγεί έχουν γίνει έρευνες σε πολλά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών, της Κίνας και της Ιαπωνίας, και ήδη έχουν περάσει στην πράξη, επεμβάσεις που γίνονται με απόλυτη ακρίβεια, μεταμορφώνοντας τους χειρουργούς, σε επιστήμονες με υπερφυσικές δυνάμεις.
kainotomia, innovation
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Ελλάδα εντάσσεται στο ευρωπαϊκό δίκτυο κόμβων καινοτομίας

Οι Ελληνικοί κόμβοι του Δικτύου θα δραστηριοποιηθούν σε τεχνολογικούς τομείς όπως: Τεχνητή Νοημοσύνη, Κυβερνοασφάλεια, Διαδίκτυο των Πραγμάτων, 5G, big data analysis, blockchain σε συνδυασμό με τομείς πολιτικής.
robot-texniti noimosini-mathites
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το 1ο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης από την Al Catalyst - Ποιοι συμμετέχουν

Το Συνέδριο θα περιλαμβάνει θεματικές συζητήσεις σε κρίσιμους τομείς της Ελληνικής Οικονομίας που συνδέονται με τις εξελίξεις στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) και επηρεάζουν το παραγωγικό μοντέλο και λειτουργία του εκάστοτε τομέα.
ΔΙΕΘΝΗ

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης προβλέπει τον κίνδυνο καρκίνου στο πάγκρεας

Το σύστημα θα τεθεί στη διάθεση των ειδικών για κλινικές δοκιμές πριν αρχίσει να βοηθά ουσιαστικά τους γιατρούς. Μέχρι στιγμής ο συγκεκριμένος καρκίνος δεν ήταν δυνατόν να διαγνωσθεί σε αρχικό στάδιο.
artificial intelligence, AI, texniti noimosini
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αμφιβολίες για την Τεχνητή Νοημοσύνη εκφράζουν οι Έλληνες

Σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Focus Bari μόνο θετικές απόψεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Ελλάδα έχει το 14% ενώ το ελληνικό κοινό είναι σχετικά «μοιρασμένο» όσον αφορά τον αντίκτυπο της Τεχνητής Νοημοσύνης στην κοινωνία.
robot-texniti noimosini-mathites
ΔΙΕΘΝΗ

Οι κορυφαίες σύγχρονες προκλήσεις για την επιχειρηματική κοινότητα

Η ενσωμάτωση ηθικών προτύπων για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, η διαχείριση των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα και των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής αποτελούν κορυφαίες προκλήσεις για το 2022, σύμφωνα με τη SAS.