ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ote-cosmote
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με βελτιωμένη βαθμολογία στη λίστα βιώσιμης ανάπτυξης FTSE4Good ο ΟΤΕ

Η σειρά δεικτών FTSE4Good αποτελεί ένα εργαλείο για τους επενδυτές που επιθυμούν να ευθυγραμμίσουν τα χαρτοφυλάκιά τους με τις αξίες τους ή επιδιώκουν να επενδύσουν σε εταιρείες με βάση τη διαχείριση των κινδύνων ESG.
data-kiniti-mobile-dedomena-kostos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζαλίζει η αύξηση χρήσης mobile data: Άλμα κατά 1.500% από το 2015

Στο 92,5% φτάνει η διείσδυση της χρήσης mobile data για περιήγηση στο διαδίκτυο. Κλειδί για την αύξηση της χρήσης η πτώση των τιμών το 2021.Τα έσοδα από δεδομένα ανήλθαν σε 566 εκατ. ευρώ και ξεπερνούν το ένα τρίτο των συνολικών.
ericsson
ΔΙΕΘΝΗ

Ericsson: Αρνείται την εξαγωγή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στη Ρωσία

Η σουηδική εταιρεία βρίσκεται εκ νέου στο επίκεντρο της κριτικής ωστόσο η Ericsson αρνείται τις κατηγορίες πως έστειλε εξοπλισμό σε Ρώσους πελάτες και αναφέρει πως ετοιμάζεται να αποχωρήσει πλήρως από τη Ρωσία.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διπλασιάσαμε την ταχύτητα του ίντερνετ αλλά είναι πιο αργή από την Αλβανία

Από τα 21 στα 42,3 Mbps έχει εκτιναχθεί η μέση ταχύτητα σύνδεσης στην Ελλάδα μέσα σε μια τριετία, αλλά παραμένει λίγο χαμηλότερη από την ταχύτητα στην Αλβανία και σε μεγάλη απόσταση από τα 179,7 Mbps της Ρουμανίας.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται το νέο κουπόνι για επιδότηση του πολύ γρήγορου ίντερνετ

Μια ακόμη ευκαιρία για να αναπτυχθεί η διείσδυση της οπτικής ίνας στην ελληνική αγορά δίνει το νέο κουπόνι χρηματοδότησης γρήγορων συνδέσεων με 16 ευρώ τον μήνα για τα νοικοκυριά και 35 ευρώ για τις επιχειρήσεις.
Optiki Ina, Fiber, Internet, Diadiktyo, Tilepikoinonies
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς καταρρέουν οι τιμές για σούπερ γρήγορες συνδέσεις στο ίντερνετ

Ο καταναλωτής μπορεί να βρει πλέον στην αγορά μια σύνδεση των 300mbps στην τιμή που πλήρωνε πριν λίγα χρόνια για μια απλή γραμμή των 50mbps. Οι επενδύσεις των παρόχων και η ένταση στον ανταγωνισμό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Με 45 έως 70 ευρώ προσφέρει τις super fast ταχύτητες

Τα νέα εμπορικά πακέτα των υπερυψηλών ταχυτήτων φέρνει στην αγορά ο ΟΤΕ για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τις τιμές να διαμορφώνονται ακόμα χαμηλότερα αν οι συνδρομητές κάνουν χρήση του κουπονιού Super Fast Broadband.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Nova θέλει να «χτυπήσει» τον ΟΤΕ στις υποδομές τηλεπικοινωνιών

Τον Νοέμβριο η Nova πρόκειται να παρουσιάσει τα νέα προγράμματα συνδέσεων προσφέροντας στους πελάτες έως και 1Gbps. Με συνολικές επενδύσεις 3,6 δισ. ευρώ σε 7 χρόνια, θα φέρει στη χώρα ταχύτητες που θα φτάσουν τα 10 Gbps.
Kyriakos Mitsotakis, Prothipourgos, Kyvernisi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Μητσοτάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης οι επενδύσεις 2 δισ. ευρώ της Nova

Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως το 2022 θα σημειωθεί ρεκόρ στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας και της οικονομίας είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμφωνία Grid Telecom και Cinturion για υποθαλάσσιο καλώδιο TEAS

Το σύστημα TEAS (Trans Europe Asia System) με στόχο να προσφέρει προηγμένες λύσεις μεταφοράς δεδομένων, δημιουργώντας ένα νέο προστατευμένο τηλεπικοινωνιακό διάδρομο μεταξύ Ινδίας, Μέσης Ανατολής και Ευρώπης