ΓΔ: 1275.34 -0.37% Τζίρος: 79.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Airport-Aerodromio-El.Venizelos-Fotovoltaika
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήθηκαν κατά 11% οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στην Ελλάδα το 10μηνο

Την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2023, καταγράφηκαν 23,0 εκατ. διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, ξεπερνώντας τα επίπεδα του Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2022 και παρουσιάζοντας αύξηση κατά 11,5%.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλέξανδρος Βασιλικός: Ο τουρισμός το στρατηγικό πλεονέκτημα της χώρας

Για τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ιδιαίτερη σημασία έχει η επόμενη μέρα στα ξενοδοχεία, που όπως λέει σημαίνει ποιότητα, ενεργειακή και τεχνολογική αναβάθμιση, ταυτόχρονα με την απαραίτητη εκπαίδευση του προσωπικού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένο ενδιαφέρον Ευρωπαίων αγοραστών για εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Elxis, ελληνικής εταιρείας που εδρεύει στην Ολλανδία και ειδικεύεται σε πωλήσεις εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα, η ελληνική αγορά εξοχικών μετατρέπεται σε «Ελ Ντοράντο» για έως και 3 εκατ. επίδοξους Ευρωπαίους αγοραστές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πήλιο και Βόλος σε ετοιμότητα να υποδεχτούν τους χειμερινούς επισκέπτες

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της FedHATTA Λύσανδρος Τσιλίδης: «Η Ομοσπονδία για μία ακόμα φορά συντονίζει τις δυνάμεις της σε συνεργασία με αρμόδιες αρχές για να σωθεί η χειμερινή τουριστική περίοδος στην Μαγνησία».
europa 2 celestyal crystal thessaloniki
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Αμερικανοί τουρίστες «ψηφίζουν» την Κεντρική Μακεδονία

Σε δηλώσεις η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Όλγα-Χριστίνα Γούλα τόνισε ότι οι Αμερικανοί τουρίστες όταν ταξιδεύουν προτιμούν να συνδυάζουν πολλούς προορισμούς και ποικίλες δραστηριότητες και αυτό είναι και το πλεονέκτημα που διαθέτει η Κεντρική Μακεδονία.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνική Τράπεζα: Ισχυρές οι προοπτικές για τον τουρισμό και το 2024

Τα σημάδια πρώιμης ζήτησης για το 2024 δείχνουν ευνοϊκά, καθώς οι κρατήσεις πτήσεων τον τελευταίο μήνα υπερβαίνουν τόσο τα επίπεδα 2019 (+37%) όσο και τα επίπεδα 2022 (+34%), αναφέρει η τράπεζα στην ανάλυσή της.
Olga Kefalogianni, Tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεφαλογιάννη: Δίνουμε έμφαση στη βιωσιμότητα των τουριστικών προορισμών

Η υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι ο ελληνικός τουρισμός, παρά τις προκλήσεις των τελευταίων ετών, επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα και τα τελευταία χρόνια σημειώνει αύξηση αφίξεων και εσόδων. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σχεδόν 34 εκατ. επιβάτες το 2023 στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Φτερά για νέο ρεκόρ ανοίγουν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece. Φέτος υποδέχθηκαν 110 αεροπορικές εταιρείες και μέτρησαν 64 νέα δρομολόγια. Έρχονται επεκτάσεις υποδομών με πρώτη κίνηση στη Σαντορίνη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλος ασθενής η Μύκονος στον τουρισμό, αναζητούνται επειγόντως λύσεις

Οι προσπάθειες των μεγάλων ξενοδοχείων να δείξουν ένα πρόσωπο που συμβαδίζει με την αειφόρο ανάπτυξη είναι προφανείς, τη στιγμή που η πολυκοσμία και οι αυθαιρεσίες επιβαρύνουν το νησί κάθε καλοκαίρι.