ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα μέτρα ενίσχυσης για τον τουρισμό σχεδιάζει τώρα το υπ. Οικονομικών

Ήδη έχει επιτευχθεί ανάσχεση απολύσεων, καθώς 212.059 επιχειρήσεις με 312.860 εργαζόμενους έχουν υποβάλει αιτήσεις στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, τονίζει ο Χρ. Σταϊκούρας. Στα 15 δισ. ευρώ η συνολική δαπάνη για μέτρα στήριξης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στα 450 δισ. δολάρια θα φτάσει η μείωση των τουριστικών εισπράξεων

Αυξάνεται ο λογαριασμός των απωλειών στον τουριστικό κλάδο από την πανδημία του κορονοϊού με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού να αναμένει μείωση της τάξης 20%-30% των τουριστικών αφίξεων και αυξάνεται ο κίνδυνος για την απώλεια εκατομμυρίων θέσεων εργασίας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΟΤ: Μέχρι 6 Απριλίου οι προσφορές για την αναβάθμιση του visitgreece.gr

Ο ΕΟΤ προκήρυξε διαγωνισμό για την αναβάθμιση της επίσης ηλεκτρονικής σελίδας του, με σκοπό την αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή του, προκειμένου να είναι πιο φιλικό στον χρήστη.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύει την δημόσια Υγεία με δωρεές ο τουριστικός κλάδος

Παρά το βαρύ πλήγμα που έχει υποστεί ο τουριστικός τομέας, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων ανακοίνωσε μια σειρά δράσεων και ενεργειών των εταιρειών μελών για να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της επιδημίας του κορονοϊού.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείνουν τα ξενοδοχεία μέχρι τέλη Απριλίου

Από την Δευτέρα 23 Μαρτίου και μέχρι το τέλος Απριλίου, θα επιτρέπεται μόνο σε 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να λειτουργούν με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και την ασφάλεια των εργαζομένων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη δίνη του κορονοϊού ο ελληνικός τουρισμός, αναγκαία τα μέτρα στήριξης

Αντιμέτωπος με ακυρώσεις κρατήσεων και ως εκ τούτου διαφυγή εσόδων βρίσκεται ο κλάδος του ελληνικού τουρισμού, με αναγκαία τα μέτρα στήριξής του, σημειώνει σε ανάλυσή του το Bloomberg.