ΤΟΥΡΚΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Spiegel: Η Τουρκία ενορχήστρωσε τα επεισόδια στον Έβρο

Τα πυρά του γερμανικού Τύπου συγκεντρώνει η απόφαση της Τουρκίας να προσπαθήσει να ασκήσει πίεση σε ΕΕ και Ελλάδα με προβοκάτσιες που διοργάνωσε έχοντας σαν «ασπίδα» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
ΔΙΕΘΝΗ

Κρίσιμες οι επόμενες δυο εβδομάδες για την εξάπλωση του κορονοϊού στην Τουρκία

Οι Τούρκοι επιστήμονες πως αν δεν τηρηθούν τα αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού η χώρα θα μπει σε κρίσιμο στάδιο καθώς θα μπορούσαν να κορυφωθούν οι αυξητικές τάσεις του ιού.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαλύθηκε από τους Τούρκους ο καταυλισμός στον Έβρο

Μετά από ένα μήνα που υπήρξαν συγκρούσεις και πολλές προσπάθειες παραβίασης των ελληνικών συνόρων, ο καταυλισμός που είχε στηθεί στις Καστανιές Έβρου διαλύθηκε με την κυβέρνηση να εκφράζει την ικανοποίηση της.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπαράζ πτήσεων τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο και τον Έβρο

Ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τον 'Αγιο Ευστράτιο στα 14.000 πόδια. Εννιά λεπτά αργότερα πέταξε πάνω από το δυτικό άκρο της Λέσβου στα 3.000 πόδια.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Απαράδεκτη κλιμάκωση τουρκικών επιθετικών ενεργειών προς την Ελλάδα

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα, «η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να θέσει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και να ζητήσει την επέκταση των κυρώσεων στην Τουρκία για ενέργειες εταιρειών της επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας».
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσαν οι τουρκικές αρχές λόγω κορονοϊού

Η κυβέρνηση έχει ήδη κλείσει σχολεία, καφέ και μπαρ, έχει απαγορεύσει τις μαζικές προσευχές και έχει ακυρώσει επ’ αόριστον τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, ενώ έχει αναστείλει τις πτήσεις προς πολλές χώρες.