ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΣΙΓΑΡΑ

Antikapnistikos

ΑΑΔΕ: Νέο ψηφιακό μητρώο παρακολούθησης προϊόντων καπνού

Η νέα ψηφιακή εφαρμογή απευθύνεται σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται σε προϊόντα καπνού και βιομηχανοποιημένου καπνού και αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της εφοδιαστικής αλυσίδας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το iQOS έφερε στην Παπαστράτος περισσότερα έσοδα από τα τσιγάρα

Εξαιρετική ήταν η περυσινή χρονιά για την Παπαστράτος και τη μητρική Philip Morris International, καθώς στην Ελλάδα το iQOS ξεπέρασε τις πωλήσεις των καπνικών προϊόντων, ενώ στις ΗΠΑ υποσκέλισε τις πωλήσεις του Marlboro.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ισπανία θα απαγορεύσει τις γεύσεις στα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Ως εναλλακτικό είδος καπνίσματος, οι συσκευές ατμίσματος ή τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ενώ παρουσιάζονται κάποιες φορές ως ένα μέσο για την οριστική διακοπή του καπνίσματος, τελικώς έχουν καθιερωθεί ως ένα υποκατάστατο του συμβατικού τσιγάρου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΑΔ: 317 πρόστιμα σε φορείς για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου

Σε συνεργασία με στελέχη της ΕΛΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2023 διενήργησε ελέγχους σε 4.287 ιδιωτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα του δημοσίου (νοσοκομεία, δήμοι, ΔΟΥ).
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιδρούν οι ιδιοκτήτες περιπτέρων στη χρήση POS για προϊόντα καπνού

Οι ιδιοκτήτες περιπτέρων σημειώνουν πως στο 70%-80% του τζίρου τους επιβάλλεται τόσο η τιμής αγοράς όσο και πώλησης, υπογραμμίζοντας ότι με τη χρήση POS η ελάχιστη κερδοφορία τους θα μειωθεί περαιτέρω κατά 40%.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε τελωνειακούς ελέγχους

Μεγάλο χτύπημα της ΑΑΔΕ κατά της παραοικονομίας, καθώς εκτός από τα ρευστά διαθέσιμα που κατασχέθηκαν, στην τσιμπίδα των Αρχών έπεσαν και διακινητές λαθραίων τσιγάρων και καπνού.
Antikapnistikos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην 8η θέση των καπνιστών παγκοσμίως βρίσκεται η Ελλάδα

Το ένα τρίτο των χωρών παγκοσμίως έχει απαγόρευσε τη διαφήμιση προϊόντων καπνού, ενώ πολλές χώρες αυξάνουν τους φορολογικούς συντελεστές στα προϊόντα καπνού, για να μειωθούν τα ποσοστά των καπνιστών. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξάρθρωση σπείρας που είχε μονάδα παραγωγής λαθραίων τσιγάρων

Συνολικά κατασχέθηκαν 592.000 πακέτα τσιγάρα, 20 τόνοι και 320 κιλά επεξεργασμένου καπνού. Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι που στερήθηκε το ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 2,5 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Philip Morris «ποντάρει» στην Παπαστράτος, νέα επένδυση 200 εκατ. ευρώ

Θα εγκατασταθούν τέσσερις νέες σύγχρονες γραμμές παραγωγής που θα δημιουργήσουν 300 νέες θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν την παραγωγική ικανότητα της μονάδας κατά 30% και τις εξαγωγές κατά 40%.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση κορονοϊού έχουν και όσοι ατμίζουν

Σύμφωνα με ερευνητές, τόσο το παραδοσιακό όσο και το ηλεκτρονικό τσιγάρο φαίνεται πως προδιαθέτουν τους ανθρώπους για αυξημένη φλεγμονή, βαριά λοίμωξη από κορονοϊό και μετέπειτα καρδιαγγειακές επιπλοκές.