ΓΔ: 1209.34 1.34% Τζίρος: 72.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΥΝΗΣΙΑ

european union-europi-europe-komision

Βοήθεια 900 εκατ. ευρώ στην Τυνησία από την ΕΕ για το μεταναστευτικό

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να προσφέρει το πακέτο στήριξης 900 εκατομμυρίων ευρώ στην Τυνησία μέσω ενός προγράμματος πέντε σημείων που περιλαμβάνει και την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης.
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο ναυάγιο μεταναστών στα ανοικτά της Τυνησίας με 19 νεκρούς

Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες πέντε σκάφη που μετέφεραν μετανάστες έχουν βυθιστεί στα ανοικτά της πόλης Σφαξ, στη βόρεια Τυνησία, με αποτέλεσμα 67 άνθρωποι να αγνοούνται και εννέα να έχουν χάσει τη ζωή τους.
ΔΙΕΘΝΗ

Μικρές τροποποιήσεις στο αμφιλεγόμενο προσχέδιο του Συντάγματος της Τυνησίας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης και πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για το άρθρο 55 το οποίο, όπως είχαν επισημάνει, επέτρεπε στις αρχές να περιορίζουν τις ελευθερίες των πολιτών.
ΔΙΕΘΝΗ

Τυνησία: Kατηγορίες προς τον πρόεδρο Σάγεντ ότι σχεδιάζει να επιβάλλει δικτατορία

Ο Κάις Σάγεντ πήρε στα δικά του χέρια τις περισσότερες εξουσίες πέρυσι, έβαλε κατά μέρος το Σύνταγμα και στην ουσία διέλυσε το εκλεγμένο κοινοβούλιο, διαμηνύοντας ότι θα κυβερνά με διατάγματα ωσότου ξαναφτιάξει το πολιτικό σύστημα.
Tunisia
ΔΙΕΘΝΗ

Σοβαρή πολιτική κρίση στην Τυνησία, ο πρόεδρος αναλαμβάνει την εξουσία

«Περνάμε τις πιο λεπτές στιγμές στην ιστορία της Τυνησίας», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους, που έχει εμπλακεί εδώ και μήνες σε μπραντεφέρ με το Ενάχντα, το μεγαλύτερο κόμμα της Βουλής.
ΔΙΕΘΝΗ

Τυνησία: Διαδηλώσεις κατά της φτώχειας και ...υπέρ των εμβολίων

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μασίσι απέπεμψε τον υπουργό Υγείας του, έπειτα από τις σκηνές χάους σε εμβολιαστικά κέντρα κατά τη διάρκεια της εορτής Άιντ, όπου πλήθος κόσμου σχημάτιζε ουρές για εμβόλια που δεν επαρκούσαν για όλους.
ΔΙΕΘΝΗ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δύο πόλεις στην Τυνησία εν μέσω αλματώδους αύξησης κρουσμάτων

Σε ολόκληρη την Τυνησία, καταγράφονται ως εδώ 2.543 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 63 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19. Η χώρα ανακοινώνει όμως ημερήσιους απολογισμούς μολύνσεων που ξεπερνούν τις 100 τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
ΔΙΕΘΝΗ

Δυσαρέσκεια στην Τυνησία γιατί δεν προσκλήθηκε στη διάσκεψη του Βερολίνου

Ο πρεσβευτής της Τυνησίας στο Βερολίνο εξέφρασε την κατάπληξη του σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Deutsche Welle. Η τυνησιακή διπλωματία επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δηλώσεις του απηχούσαν την θέση της.
ΔΙΕΘΝΗ

Τυνησία: Η Thomas Cook οφείλει 60 εκατ. ευρώ σε ξενοδοχεία στη χώρα

Ο υπουργός Τουρισμού της Τυνησίας, Ρενέ Τραμπελσί, υποστήριξε ότι η Thomas Cook οφείλει σε ξενοδοχεία της χώρας 60 εκατ. ευρώ για διαμονή τουριστών τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, την ώρα που 4.500 πελάτες της βρετανικής εταιρείας παραμένουν στην Τυνησία.