ΓΔ: 907.68 0.40% Τζίρος: 13.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:58:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΥΠΟΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον κλάδο διανομής Τύπου

H κανονιστική παρέμβαση της ΕΑ στην αγορά της διανομής Τύπου έχει ως σκοπό να διασφαλίσει τον ελεύθερο ανταγωνισμό, υπό το πρίσμα της προστασίας ενός ελάχιστου επιπέδου πλουραλισμού και πολυφωνίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση της UNESCO για την προστασία της ζωής των δημοσιογράφων

Σε έκθεση της η UNESCO αναφέρει πως δεν υπάρχει ασφαλής τόπος για τους δημοσιογράφους καθώς έχασαν τη ζωή τους 117 άτομα λόγω της δουλειάς τους την περίοδο 2020-2021. Έξι δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους καλύπτοντας ταραχές ή διαδηλώσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνδυνος για την ελευθερία του Τύπου από τα λογισμικά κατασκοπείας

Η Επιτροπή Προστασίας των δημοσιογράφων υπενθυμίζει το αίτημα για ένα μορατόριουμ στην πώληση, τη χρήση και τη μεταφορά τεχνολογιών που συνδέονται με αυτά τα λογισμικά κατασκοπείας μέχρις ότου καθοριστεί ένα ρυθμιστικό πλαίσιο.
newspapers-efimerides-typos
ΔΙΕΘΝΗ

Απομονώνεται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS από την Ευρώπη

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της EANA, Αλεξάνδρου Ιόν Γκιμπόι, το ρωσικό πρακτορείο δεν τηρεί πλέον τον «σημαντικότερο στόχο» της συμμαχίας, δηλαδή την πραγματοποίηση δημοσιογραφικών δραστηριοτήτων «στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».
Oikonomou
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Οικονόμου: Στον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα στην ελευθερία του Τύπου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με σημερινή του ανάρτηση στο Facebook αναφέρει πως με τις νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες οι επιδόσεις της χώρας όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου θα είναι συνεχώς καλύτερες.
newspapers-efimerides-typos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα fake news είναι junk news και βλάπτουν σοβαρά την ενημέρωσή σου

Ενημερωτική καμπάνια των Ενώσεων Εκδοτών Έντυπου και Ηλεκτρονικού Τύπου με την υποστήριξη του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου από τις 3 Μαΐου ημέρα που τιμάται η ελευθερία του Τύπου.
ΔΙΕΘΝΗ

Κινδυνεύουν με «μαύρο» στην Τουρκία ευρωπαϊκά και αμερικανικά Μέσα

Η έντονη λογοκρισία που επικρατεί στην Τουρκία δημιουργεί προβληματισμό σε Deutsche Welle, Euronews και Voice of America για να καταθέσουν αίτηση για να λειτουργούν στη χώρα. Στα δικαστήρια θα προσφύγει το γερμανικό Μέσο.