ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

UNESCO

Στο δίκτυο γεωπάρκων της ΟΥΝΕΣΚΟ πρόκειται να ενταχθεί η Νίσυρος

Ολοκληρώθηκε και κυκλοφόρησε ο ψηφιακός οδηγός του Υδροθερμικού Πεδίου Λακκιού του υποψήφιου Παγκόσμιου Γεωπάρκου της UNESCO της Νισύρου, αναβαθμίζοντας σημαντικά την εμπειρία των επισκεπτών στους περίφημους ηφαιστειακούς κρατήρες του νησιού. 
amyras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμυράς: 120.000 ευρώ για κάθε ένα από τα επτά Παγκόσμια Γεωπάρκα της Ελλάδας

Σύμφωνα με ανακοίνωση, για πρώτη φορά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με όχημα τον ΟΦΥΠΕΚΑ, αναλαμβάνει την προστασία και την οικονομική υποστήριξη των επτά αναγνωρισμένων Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO.
sxoleio, sxoleia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Unesco: Καταστροφή μίας ολόκληρης γενιάς το κλείσιμο των σχολείων

«Για να αποφευχθεί η καταστροφή μίας γενιάς, απευθύνουμε έκκληση στα κέντρα λήψης αποφάσεων και τις κυβερνήσεις να δώσουν προτεραιότητα στην επαναλειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πλήρους ασφάλειας», αναφέρουν Unesco και Unicef.
ΔΙΕΘΝΗ

Βάση δεδομένων για τα μνημεία που απειλούνται από την κλιματική αλλαγή

Στο portal, Heritage on the Edge παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, τα τεράστια γλυπτά στο Νησί του Πάσχα, το Εδιμβούργο, τα αρχαία τεμένη στη Μπαγκεράτ του Μπαγκλαντές και η πόλη-λιμάνι Κίλουα Κισιουάνι στην Τανζανία.
ΔΙΕΘΝΗ

UNESCO: ΗΠΑ και Ιράν έχουν δεσμευτεί να μην βλάψουν την πολιτιστική κληρονομιά άλλων χωρών

Η UNESCO τονίζει ότι με βάση τις Συνθήκες του 1954 και του 1972, ΗΠΑ και Ιράν δεσμεύτηκαν να μην βλάψουν την πολιτιστική και τη φυσική κληρονομιά στο έδαφος των άλλων μερών που μετέχουν στις συμφωνίες.
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση Unesco για την εφαρμογή του σχεδίου MOSES για τη Βενετία

Την άμεση ανάγκη εφαρμογής του σχεδίου για τη διάσωση της Βενετίας τώρα που η πόλη πλήττεται από τη μεγαλύτερη πλημμύρα «των τελευταίων 50 ετών» υπογράμμισε σήμερα η διευθύντρια της Unesco Μέχτιλντ Ράσλερ.