ΓΔ: 1275.5 0.03% Τζίρος: 67.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:05 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

UNESCO

ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς ζητά από την UNESCO να σώσει αρχαίους θησαυρούς της Γάζας

Το υπουργείο Αρχαιοτήτων της κυβέρνησης της Χαμάς κατήγγειλε σε ανακοίνωσή του τη «καταστροφή ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων» από τον ισραηλινό στρατό, που βομβαρδίζει ανηλεώς τον θύλακα από τις 7 Οκτωβρίου.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Unesco: Ελάχιστη ηλικία τα 13 έτη για χρήση εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης

Τον περιορισμό της χρήστης της Τεχνητής Νοημοσύνης στα παιδιά προτείνει η Unesco τονίζοντας πως δεν μπορούν να ενσωματωθούν εργαλεία ΑΙ στην εκπαίδευση χωρίς ισχυρούς κανόνες και διασφαλίσεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση της UNESCO για την προστασία της ζωής των δημοσιογράφων

Σε έκθεση της η UNESCO αναφέρει πως δεν υπάρχει ασφαλής τόπος για τους δημοσιογράφους καθώς έχασαν τη ζωή τους 117 άτομα λόγω της δουλειάς τους την περίοδο 2020-2021. Έξι δημοσιογράφοι έχασαν τη ζωή τους καλύπτοντας ταραχές ή διαδηλώσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο δίκτυο γεωπάρκων της ΟΥΝΕΣΚΟ πρόκειται να ενταχθεί η Νίσυρος

Ολοκληρώθηκε και κυκλοφόρησε ο ψηφιακός οδηγός του Υδροθερμικού Πεδίου Λακκιού του υποψήφιου Παγκόσμιου Γεωπάρκου της UNESCO της Νισύρου, αναβαθμίζοντας σημαντικά την εμπειρία των επισκεπτών στους περίφημους ηφαιστειακούς κρατήρες του νησιού. 
amyras
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμυράς: 120.000 ευρώ για κάθε ένα από τα επτά Παγκόσμια Γεωπάρκα της Ελλάδας

Σύμφωνα με ανακοίνωση, για πρώτη φορά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με όχημα τον ΟΦΥΠΕΚΑ, αναλαμβάνει την προστασία και την οικονομική υποστήριξη των επτά αναγνωρισμένων Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO.