ΓΔ: 942.46 -1.58% Τζίρος: 100.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο 85% - 90% η πληρότητα στα ξενοδοχεία για το 3ήμερο της Πρωτοχρονιάς

Οι εορταστικές κρατήσεις προέρχονται από Έλληνες, αφού λόγω της πανδημίας και των μέτρων, το ποσοστό του εισερχόμενου τουρίστα δεν ξεπερνά το 5%. Ποιοι είναι οι δημοφιλείς προορισμοί, σύμφωνα με τους ξενοδόχους.
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Έτοιμοι να αυξήσουν τις τιμές των καταλυμάτων οι ξενοδόχοι

Σύμφωνα με έρευνα της Βουλγαρικής Ένωσης Στελεχών Ξενοδοχείων, το 80% των ξενοδόχων πιστεύει ότι τους επόμενους μήνες θα πρέπει να αυξήσουν τις τιμές των καταλυμάτων προκειμένου να επιβιώσουν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήθηκαν οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις σε καταλύματα το 9μηνο

Την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2021 οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών παρουσιάζουν αύξηση 111,9% στις αφίξεις και 119,3% στις διανυκτερεύσεις και των ημεδαπών 5,9% και 15,8%, αντίστοιχα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα μεγάλα ξενοδοχεία ανοίγουν υπό τη διαχείριση της SWOT Hospitality

Η εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων θέτει σε λειτουργία τον Μάρτιο το πρώτο Moxy της Αθήνας στην Ομόνοια. Θα τεθούν σε λειτουργία το Magma Resort στη Σαντορίνη,το Monasty στη Θεσσαλονίκη, το Ora Hospitality στη Μύκονο και το Lindian Village στη Ρόδο.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αλ. Αγγελόπουλος στο BD: Ανακάμπτει ο τουρισμός, απρόβλεπτη η πανδημία

«Δεν μπορούν και δεν πρέπει να γίνονται προβλέψεις για το 2022», υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Aldemar Resorts σε συνέντευξη στο Business Daily. Τι λέει για το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον, την ελλιπή προσαρμογή στο ESG και την ανάγκη για νέες υποδομές.
Ξενοδοχείο, Τουρισμός, πισίνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άλμα 105,9% για τον τζίρο εστίασης και καταλυμάτων τον Οκτώβριο

Σημαντική άνοδος του κύκλου εργασιών των επιχειρήσεων που συνδέονται με τον τουρισμό τον Οκτώβριο. Έφτασε τα 142 εκατ. ευρώ ο τζίρος των επιχειρήσεων εστίασης σημειώνοντας αύξηση 31,1% σε σχέση με το 2020.
megali_bretannia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος Λάμψα: Έτος επαναφοράς το 2022 με τα έσοδα στο 85% του 2019

Παρά τον προβληματισμό για τη μετάλλαξη Όμικρον, κύκλοι του ομίλου που είναι κυρίαρχος στο Σύνταγμα με τρία 5άστερα ξενοδοχεία είναι αισιόδοξοι ότι το 2022 θα είναι πολύ καλύτερο του 2021. Πέρασμα από ζημιές σε κέρδη στο 9μηνο.
Kikilias-Vasilis-Tourismos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Β. Κικίλιας: Πάνω από 75%-80% η πληρότητα πολλών χειμερινών προορισμών

Ο υπουργός επισημαίνει την απόφαση του υπουργείου να «φωτίσει» προορισμούς οι οποίοι είναι λιγότερο αναγνωρίσιμοι στις αγορές του εξωτερικού, με γνώμονα τον στρατηγικό στόχο για τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο.