ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΓΕΙΑ

Χρυσοχοΐδης: Ενισχύονται τα νοσοκομεία του Λασιθίου με νέες προσλήψεις

Αφού παρουσίασε το πλάνο των προσλήψεων με τις fast track διαδικασίες, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι παρατείνονται όλες οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού, ώστε τα νοσοκομεία να είναι πλήρως λειτουργικά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένας μύκητας η επόμενη πανδημική απειλή για την ανθρωπότητα

Σύμφωνα με τον επιστήμονα Μ. Λιονάκη η μικροβιακή ανθεκτικότητα αποτελεί κορυφαία απειλή για τη δημόσια υγεία και την παγκόσμια οικονομία καθώς θα μπορούσε κοστίσει έως και 100 τρισ. δολάρια έως το 2025.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σημαντικά προβλήματα υγείας προκαλούν οι περιβαλλοντικές καταστροφές

Διεθνής μελέτη προειδοποιεί για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στην υγεία των πληγέντων από φυσικές καταστροφές και μπορεί να διαρκέσουν ακόμα και πάνω από 10 χρόνια.
ypogennitikotita
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμα κινδύνου από τη μείωση των γεννήσεων στην Ελλάδα

Εκτός από το πλήγμα της πανδημίας στις γεννήσεις και την αύξηση των θανάτων, έχει μειωθεί σημαντικά και η γονιμότητα του ελληνικού πληθυσμού με τις γεννήσεις την τελευταία δεκαετία να φτάνουν μόλις τις 920.000.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δράσεις του ΕΦΕΤ για μείωση της σπατάλης τροφίμων και βιώσιμων πολιτικών

Στο επίκεντρο της εκστρατείας του ΕΦΕΤ για το 2023 βρίσκεται το νερό σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία για τον σχεδιασμό πολιτικών που ευνοούν την παραγωγή τροφίμων με λιγότερο νερό.