ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΕΝ

Αναδίπλωση της κυβέρνησης για τα μέτρα πυροπροστασίας δασικών ακινήτων

Να εστιάσουν την προσοχή τους μόνο στο κλάδεμα και την αφαίρεση εύφλεκτων υλικών καλεί τους ιδιοκτήτες ο Θ. Σκυλακάκης, σημειώνοντας ότι τα υπόλοιπα μέτρα που προβλέπει η σχετική ΚΥΑ είναι «ενδεικτικά».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επενδύσεις 192 δισ. στο εθνικό σχέδιο για την πράσινη μετάβαση

Τουλάχιστον 4,5 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις RRF προς τις πράσινες επενδύσεις και τουλάχιστον το 40% όλων των δανείων στο πλαίσιο του RRF πρέπει να χρηματοδοτήσει έργα πράσινης μετάβασης, τονίζει η Αλ. Σδούκου.
Saxinis-Xaris-EYDAP
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επενδύσεις σε ΑΠΕ μελετά η ΕΥΔΑΠ για μείωση του ενεργειακού κόστους

Νέες αναπτυξιακές δυνατότητες φέρνει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για την ΕΥΔΑΠ, που εξετάζει την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ μέσω κοινοπραξίας, την επαναχρησιμοποίηση νερού και την επέκταση εκτός Αττικής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι θα αλλάξει από την 1η Ιανουαρίου στους λογαριασμούς του ρεύματος

Τα μυστικά του νέου, Ειδικού Τιμολογίου που θα διακρίνεται με πράσινο χρώμα, θα κρύβει λιγότερες εκπλήξεις για τους καταναλωτές, αλλά θα είναι και λίγο ακριβότερο. Μέτρα για τους ενεργειακά ευάλωτους και πολύτεκνους.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι τέσσερις περιοχές που θα υποδεχτούν τα πρώτα υπεράκτια αιολικά πάρκα

Εύβοια, Γύαρος, Κρήτη και Ρόδο παίρνουν πρώτες σειρά για ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Διαδικασίες εξπρές θα εφαρμόσει η κυβέρνηση. Όφελος 1,9 δισ. ετησίως για την οικονομία, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλ. Σδούκου: Η αποθήκευση ενέργειας είναι το νέο μεγάλο στοίχημα

Η υφυπουργός Περιβάλλοντος τονίζει ότι την προηγούμενη τετραετία έγινε μεγάλη πρόοδος στην αύξηση της ισχύος από Ανανεώσιμες Πηγές και στη νέα τετραετία θα δοθεί προτεραιότητα στην αποθήκευση. Ποια θα είναι η ατζέντα.
Βασίλειος Ψάλτης, CEO, Alpha Bak
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

To.... ψηστήρι Ψάλτη, η μεγάλη φυγή από το ΧΑ και το λάθος του ΥΠΕΝ

Η πρωτοβουλία από τη διοίκηση της Alpha Bank για επαναπατρισμό Ελλήνων επαγγελματιών, οι κωδικοί στο ΧΑ που μειώθηκαν στο μισό μέσα σε οκτώ μήνες, το σφάλμα με τα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας που διορθώνεται και οι νέες περιπέτειες της Frigoglass.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παράταση έξι μηνών στην υποβολή αντιρρήσεων για τους δασικούς χάρτες

Μείωση του τέλους άσκησης αντιρρήσεων κατά 50% και οριζόντια παράταση έξι μηνών, ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ σχετικά με την υποβολή αντιρρήσεων από τους πολίτες για το περιεχόμενο των δασικών χαρτών.
YPEN-Exoikonomo katoikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εξοικονομώ»: Τετραπλή παρέμβαση του ΥΠΕΝ για εξοικονόμηση ενέργειας

Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας είναι η πραγματοποίηση επενδύσεων, που θα ξεπεράσουν τα 3 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία, με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων.