ΓΔ: 915.99 0.06% Τζίρος: 44.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΔΟΜΕΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνική Τράπεζα: Πρωταγωνιστές υποδομές και πληροφορική για το 2023

Όπως εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές της Εθνικής Τράπεζα κατά το 2023 αναμένεται περαιτέρω αύξηση 3% για τον όγκο των πωλήσεων για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Σημείο - κλειδί παραμένει το Ταμείο Ανάκαμψης.
Karagiannis, Ypourgeio Ypodomon kai Metaforon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προχωρούν τα έργα υποδομής στην Κρήτη, τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών

«Όλα τα ζητήματα που αφορούν τα έργα υποδομών προχωρούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας και με την συνεργασία που υπάρχει με τους τοπικούς φορείς με βάση την ειλικρίνεια και τις καθαρές σχέσεις», τόνισε ο κ. Καραγιάννης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύνταγμα – Ίλιον σε 20 λεπτά: Δημοπρατείται η επέκταση της Γραμμής 2 του μετρό

Τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση. Το εν λόγω έργο εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην Αττική
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα σκαριά το σιδηροδρομικό έργο ηλεκτροκίνησης Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα

Οι υπογραφές της σύμβασης μεταξύ της ΕΡΓΟΣΕ και της αναδόχου εταιρείας, ΑΒΑΞ, θα πέσουν τις 24 Νοεμβρίου. Το έργο θα φτάσει τα 52 εκατ. ευρώ με στόχο η γραμμή να τεθεί σε λειτουργία το 2026.
intrakat
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Intrakat: Αναλαμβάνει μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο στην Αττική

Το έργο ύψους 60,7 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, με τις εργασίες να αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο της Αττικής που αναλαμβάνει η εταιρεία.
traino-sididromos-erga
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 24 Νοεμβρίου υπογράφεται η σύμβαση για το σιδηροδρομικό έργο Αίγιο - Ρίο

Προβλέπεται η κατασκευή τριών σιδηροδρομικών σταθμών Ψαθόπυργος, Αραχωβίτικα και Ρίο και η κατασκευή τεσσάρων σιδηροδρομικών στάσεων Ροδοδάφνη, Σελιανίτικα, Καμάρες και 'Αγιος Βασίλειος.
xrimatodotisi-reustotita-daneia-ependyseis-oikonomia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελκυστικός προορισμός επενδύσεων σε ενέργεια και υποδομές η Ελλάδα

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ, Ιωάννης Βράιλας τόνισε ότι η χώρα συμμετέχει ενεργά στις ευρωπαϊκές προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής και ενισχύει την συνεργασία μεταξύ των κρατών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναπτύσσει το εξαγωγικό της αποτύπωμα η Zincometal με κονδύλια ΕΣΠΑ

Η καινοτόμα εταιρεία που εξειδικεύεται στην κατασκευή και πώληση ολοκληρωμένων συστημάτων και λύσεων, έχει πλέον εξαγωγική παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες και αναπτύσσει πλέον και τμήμα R&D.
ΔΙΕΘΝΗ

Οι χώρες της ΕΕ προσπαθούν για τη μείωση των ορίων ταχύτητας στους δρόμους

Η σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε ως αποτέλεσμα αρκετές χώρες να λάβουν μέτρα για τη μείωση των ανώτατων επιτρεπόμενων ορίων για διαφορετικές κατηγορίες χρηστών του δρόμου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραμανλής: Τα έργα υποδομών ένα πολύ ισχυρό μέρισμα στην ανάπτυξη

Εστιάζοντας στα εν εξελίξει έργα στην Αθήνα, ο υπουργός αναφέρθηκε στους τρεις νέους σταθμούς μετρό στον Πειραιά τονίζοντας χαρακτηριστικά «συνδέσαμε χερσαίες θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές» .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο (8/10) στην Αθηνών-Κορίνθου

Ειδικότερα από τις 07.30΄ έως τις 12.00΄ θα πραγματοποιηθεί προσωρινή, τμηματική και ολιγόλεπτη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω της διεξαγωγής του ποδηλατικού αγώνα με την επωνυμία «33η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΣΠΑΡΤΑΚΙΑΔΑ».