ΓΔ: 1273.48 0.25% Τζίρος: 70.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Καταβολή επιπλέον 26 εκατ. σε παραγωγούς που δεν έλαβαν προκαταβολή

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσίασε παράλληλα το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος 5.2 για δωρεάν αντικατάσταση του απολεσθέντος ζωικού κεφαλαίου και τη δωρεάν ανακατασκευή σταβλικών εγκαταστάσεων.
ktinotrofia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοσχέδιο για νέο πλαίσιο για τα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

Με τις σχετικές προτεινόμενες διατάξεις του νομοσχεδίου υπάρχει ρητή πρόβλεψη ανάληψης εκπόνησης των Διαχειριστικών Σχεδίων Βόσκησης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με ειδική μνεία στους λόγους μη συμμόρφωσης των Περιφερειών με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΑΤ: Κανένας κίνδυνος απένταξης Νέων Αγροτών λόγω της φετινής ακαρπίας

«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα απένταξης Νέων Αγροτών της 3ης πρόσκλησης του εν λόγω προγράμματος εξαιτίας της ακαρπίας στην φετινή καλλιεργητική περίοδο στην ελιά» ανέφεραν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υψηλόβαθμα στελέχη του ΥΠΑΑΤ.
xrimata, money, metrita, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξεκίνησε η καταβολή αποζημιώσεων, ύψους των 107 εκατ. στη Θεσσαλία

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λ. Αυγενάκης υπενθύμισε ότι εκτός από τις αποζημιώσεις αξιοποιείται κάθε χρηματοδοτικός πόρος για την ανασυγκρότηση της παραγωγής στον πρωτογενή τομέα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Σοβαρές οι ευθύνες της κυβέρνησης για τα προβλήματα των αγρότες

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι «η μεγάλη μείωση των επιδοτήσεων που έχουν καταβληθεί στους λογαριασμούς των αγροτών, αλλά και τα πολλά προβλήματα σε αυτήν τη πληρωμή έχουν δημιουργήσει πολύ μεγάλη ανησυχία στους αγρότες».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυγενάκης: Σήμερα η προκαταβολή για ζωικό κεφάλαιο σε 2.300 κτηνοτρόφους

Mιλώντας για τις φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε ότι από σήμερα το μεσημέρι 2.300 εξ αυτών θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα χρήματα των αποζημιώσεων.
keletsis stavros
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Κελέτσης: Να μη χαθεί καθόλου χρόνος, αλλά ούτε και ένα ευρώ

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημείωσε ότι «η αυτάρκεια και η ανταγωνιστικότητα των αγροτικών προϊόντων της χώρας αποτελούν δύο από τα βασικά ζητήματα για τα οποία εργαζόμαστε ώστε να χτίσουμε το παρόν και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με Ινδούς υπουργούς στο Νέο Δελχί συναντήθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης

Προσκάλεσε, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, τους Ινδούς υπουργούς στη χώρα μας για συνέχιση των συζητήσεων τόσο για την πρόταση δημιουργίας του εν λόγω Κέντρου όσο και για την ενίσχυση των εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων στην Ινδία.
keletsis stavros
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στ. Κελέτσης: Πάνω 360 εκ. ευρώ θα διατεθούν για τη βιώσιμη αλιεία

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κλάδος αποτελεί πλουτοπαραγωγική πηγή για τη χώρα, ειδικότερα για τις πιο απομακρυσμένες περιοχές αλλά και τη νησιωτική Ελλάδα.