ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

astinomia, astynomia, ELAS
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ματαίωση ψυχιατρικής εξέτασης για την υπόθεση δολοφονίας της Κ. Γρίβα

Οι δύο συνήγοροι της μητέρας και αδερφής του θύματος, αναφέρουν ότι το Ψυχιατρείο των Κρατουμένων Κορυδαλλού «παρακώλυσε ανεπίτρεπτα την έγκαιρη εξέταση του κατηγορουμένου, από τον διορισμένο πραγματογνώμονα».
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κυρώσεις και στους χρήστες πειρατικής TV, μετά το Πάσχα το νομοσχέδιο

Εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα για την καταπολέμηση της πειρατεία, δεκάδες είναι οι πειρατές που έχουν καταδικαστεί. Δυσφορία των παρόχων για τις καθυστερήσεις στις ποινές των χρηστών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση με μπαράζ νέων μεταρρυθμίσεων

Αποκλείει πρόωρες εκλογές ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση επανέρχεται σε ρυθμό υλοποίησης του έργου της. Πρωτοβουλίες για ενδοσχολική βία, επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και παράνομη διακίνηση μεταναστών.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Δικαιοσύνης: «Ιστορική στιγμή» ο νέος δικαστικός χάρτης

Ο υφυπουργός δικαιοσύνης Ιωάννης Μπουγάς ανέφερε ότι σήμερα για να τελεσιδικήσει μία υπόθεση χρειάζεται κατά μέσο όρο 1482 ημέρες (4χρόνια) και με την εφαρμογή των αλλαγών η προσδοκία είναι ο χρόνος να πέσει στις 630 ημέρες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα μέτρα που εξετάζονται για τη θωράκιση του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης

Την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την ταυτότητα του αποστολέα και του κομιστή του φακέλου καθώς και τα κίνητρα της εγκληματικής πράξης, τριμελής επιτροπή αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. «χαρτογραφεί» τα κενά ασφάλειας του κτιρίου.
France, Gallia, Elysee Palace, proedriko megaro
ΔΙΕΘΝΗ

Αθώος ο Γάλλος υπ. Δικαιοσύνης που είχε κατηγορηθεί για κατάχρηση εξουσίας

Ο Ντιπόν-Μορετί παρέμεινε στο αξίωμά του κατά τη διάρκεια της έρευνας και της δίκης. Μια καταδίκη του όμως θα ανάγκαζε ενδεχομένως τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να τον απομακρύνει από την κυβέρνηση.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα μέτρα για τη δικαιοσύνη ανακοίνωσε ο υπουργός Γιώργος Φλωρίδης

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει την ευθύνη της νομοθέτησης για το πακέτο των μέτρων υπογράμμισε τη σημασία του να γίνονται γρηγορότερα οι δίκες, με περιορισμό των αναβολών σε μία.