ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Παναγιωτόπουλος: Ειλημμένη απόφαση η ενίσχυση του ναύσταθμου στη Σούδα

Τις δύο συμφωνίες για την εφαρμοστική διευθέτηση σχετικά με τον αμοιβαίο εφοδιασμό καυσίμων αεροπορίας και ναυτικού, υπερψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν, ενώ η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί.
fregata_ydra
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβιώνει η αμυντική βιομηχανία: Το σχέδιο για ναυπηγεία, ΕΑΒ, ΕΛΒΟ

Μεγάλα συμβόλαια που προσελκύουν επενδυτές φέρνει το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα. Έκλεισε η ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ, αρχίζει διαγωνισμός για Σκαραμαγκά, εξυγίανση στην Ελευσίνα, αναδιοργάνωση της ΕΑΒ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε η Eunomia με τη συμμετοχή Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου 

«Η τετραμερής συνεργασία  Κύπρου Ελλάδας, Γαλλίας  και Ιταλίας καταδεικνύει τη συλλογική και πλήρη δέσμευση των τεσσάρων ευρωπαϊκών χωρών για εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας», τονίζει το ΥΠΕΘΑ.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Αλέξανδρος Διακόπουλος

Ο πρώην πια σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας σημειώνει σε δήλωσή του ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες για την σύγχυση που δημιούργησε η πρόσφατη δήλωσή του σε τηλεοπτικό σταθμό και γι αυτό υποβάλλει την παραίτησή του.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγή υπ. Άμυνας: Ατύχημα η πρόσκρουση της ελληνικής και τουρκικής φρεγάτας

Η φρεγάτα «Λήμνος» δεν υπέστη ζημιά και στη συνέχεια έλαβε μέρος σε κοινή στρατιωτική άσκηση με τη Γαλλία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί, είπε πηγή του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, μιλώντας στο Reuters. 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος με την Τουρκία με εκβιαστικούς όρους 

Η Ελλάδα επιμένει στην τήρηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου, ενώ η Τουρκία λειτουργεί όπως ως ο ταραξίας ή ο ταραχοποιός ή ο νταής της περιοχής, τόνισε ο υπ. Άμυνας.