ΓΔ: 905.55 -1.01% Τζίρος: 87.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Σήμερα η τριμερής συνάντηση υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας, Αιγύπτου

Οι υπουργοί 'Αμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο στρατηγός Μοχάμεντ Ζάκι αναμένεται να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΕΘΑ: Εργασίες 10,3 εκατ. για την επιχειρησιακή απόδοση υποβρυχίων

Με την ίδια τροπολογία, μεταξύ άλλων, διατίθεται επιπλέον ποσό έως 3,175 εκατ. ευρώ για την ομαλή εξέλιξη ναυπήγησης της πυραυλακάτου υπ' αρ. 6, που έχει ήδη παραληφθεί από το Πολεμικό Ναυτικό και της πυραυλακάτου υπ' αρ. 7.
panagiotopoulos-ethniki amyna
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμμετοχή στα εξοπλιστικά προγράμματα θέλει η εγχώρια αμυντική βιομηχανία

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως ήδη έχει υποβληθεί κοινή πρόταση των συνδέσμων της ΕΑΒΙ που συζητήθηκε θεσμικά.
panagiotopoulos-ethniki amyna
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παναγιωτόπουλος: Προσπάθειες για να μειώσει η Τουρκία την ένταση

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως η στρατηγική θέση Ελλάδας και ΗΠΑ είναι σε πάρα πολύ καλό σημείο και εξέφρασε την αισιοδοξία πως η κυβέρνηση Μπάιντεν θα έχει διαφορετική οπτική για την Αν. Μεσόγειο.
fregata_ydra
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γαλλική πρόταση για τις φρεγάτες: Το πλαίσιο βιομηχανικής συνεργασίας

Το προτεινόμενο σχέδιο βιομηχανικής συνεργασίας θα συμβάλει στην αναδημιουργία μιας κερδοφόρας ναυτικής βιομηχανίας, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσει σημαντικά την αυτονομία και την κυριαρχία της Ελλάδας, σύμφωνα με τη γαλλική πλευρά.