ΓΔ: 891.41 0.46% Τζίρος: 82.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Συνάντηση γενικών διευθυντών ΓΔΠΕΑΔΣ Ελλάδας και Γαλλίας, στο Παρίσι

Συνάντηση και διαβουλεύσεις, είχαν στελέχη των υπουργείων άμυνας Ελλάδας και Γαλλίας στο Παρίσι, σχετικά με τις εξελίξεις σε Ουκρανία, Αφρική, Βαλκάνια και Μεσόγειο. Η συνάντηση εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό διάλογο των δυο κρατών.
Panagiotopoulos, Ypourgeio Amynas
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Οι προκλήσεις απαιτούν ισχυρή προσήλωση στις αρχές του ΝΑΤΟ

Ο υπ. Εθνικής Άμυνας σημείωσε σε ομιλία του ότι «η Ελλάδα έχει υιοθετήσει ένα ρόλο αυξημένων απαιτήσεων και πρωτοβουλιών ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί επάξια στον περιφερειακό και διεθνή της ρόλο».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Παναγιωτόπουλος: Η Ρωσία απειλείται πλέον με πλήρη απομόνωση

Από το Φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Άμυνας είπε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια επικοινωνίας με την Τουρκία και μίλησε για τα εξοπλιστικά της Ελλάδας και ιδιαίτερα για τα Rafalle που «ήρθαν σε χρόνο - ρεκόρ».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παναγιωτόπουλος: Ορατός ο κίνδυνος εξάπλωσης της Ουκρανικής κρίσης

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Β. Κεγκέρογλου εκτίμησε πως η κατάσταση με τις πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας είναι ευμετάβλητη. Αναγκαία όσο ποτέ η στρατιωτική αυτονομία της Ε.Ε, πρόσθεσε.
panagiotopoulos-ethniki amyna
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παναγιωτόπουλος: Αναγκαία η δημιουργία ευρωπαϊκής άμυνας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως η ρωσική εισβολή αποτελεί ένα καίριο πλήγμα στην αρχιτεκτονική ασφαλείας του ευρωπαϊκού χώρου και η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταστήσει σαφές πως δεν θα αποδεχτεί τετελεσμένα στην Ουκρανία.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παναγιωτόπουλος: Ό,τι απειλείται, δεν αποστρατικοποιείται

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι «η ενίσχυση της συνολικής δυνατότητας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ασφαλώς έχει πολύ μεγάλο, σε δύσκολους καιρούς, οικονομικό κόστος. Έχει όμως ανυπολόγιστο εθνικό όφελος».
xardalias-politiki prostasia
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χαρδαλιάς: Στα 278,5 εκατ. ευρώ οι οφειλές στα στρατιωτικά νοσοκομεία

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας το υπουργείο Οικονομικών ενίσχυσε τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΠΥ κατά 50 εκατ. ευρώ με στόχο την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των στρατιωτικών νοσοκομείων.
panagiotopoulos-ethniki amyna
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Παρακολουθούμε την αγορά αποβατικών δεξαμενόπλοιων

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού παρακολουθεί τη διεθνή αγορά αποβατικών δεξαμενόπλοιων και αξιολογεί τις επιλογές της, βάσει του σχεδιασμού που υπάρχει για τις επιχειρησιακές ανάγκες.
Rafale-elliniko
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φθάνουν σήμερα στην Τανάγρα τα πρώτα 6 μαχητικά αεροσκάφη Rafale

Συνολικά, η Ελλάδα θα προμηθευτεί 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για την αγορά επιπλέον έξι καινούργιων μαχητικών αεροσκαφών Rafale.