ΓΔ: 823.09 2.35% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η τουρκική προκλητικότητα έχει εξοργίσει την Ευρώπη

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε την ανάγκη να είναι πολύ προσεκτική η αντιπολίτευση σε θέματα εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού και να μην υιοθετεί επιχειρήματα της Άγκυρας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Βαρβιτσιώτης: Χρειάζονται τολμηρές λύσεις για την ενεργειακή κρίση

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως η Ελλάδα είναι από τις χώρες που έχουν καταθέσει ένα συνολικό πλαίσιο προτάσεων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης σημειώνοντας ότι δεν αρκούν μόνο οι προτάσεις για να λυθεί το πρόβλημα.
Dendias, Ypex
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Σε πρωτοφανές επίπεδο οι απειλές της Τουρκίας προς την Ελλάδα

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως θα δείξει στους ευρωπαίους ομόλογούς του, σειρά από ανακοινώσεις, δηλώσεις και απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος της κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου.
Dendias, Ypex
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Νέα Υόρκη ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Στο πλαίσιο των ανωτέρω συναντήσεων, εκτός από θέματα ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, θα συζητηθούν και ζητήματα περιφερειακού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Dendias, Ypex
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Η Τουρκία προλαβαίνει να αναθεωρήσει τη στρατηγική έντασης

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η τουρκική κοινή γνώμη δεν «αγοράζει» το ανθελληνικό παραλήρημα που διακατέχει την τουρκική πολιτική ηγεσία, καθώς πιστεύει πως μπορεί να υπάρξει μια κοινή αντίληψη συνύπαρξης με την Ελλάδα.
Nikos Dendias, Ypourgeio Exoterikon, YPEX
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η UNCLOS είναι πυξίδα και «Ευαγγέλιο» της εξωτερικής μας πολιτικής

Δήλωσε ότι αποτελεί «Σύμβαση, στην οποία η χώρα μας αποδίδει ύψιστη σημασία. Η Σύμβαση μπορεί να ονομαστεί και «Σύνταγμα των ωκεανών», και ο χαρακτηρισμός αυτός δεν συνιστά μία λεκτική υπερβολή».
Dendias, Ypex
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η ΔΕΘ θεσμός - ορόσημο για την οικονομία και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας

Αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο γεγονός ότι στην 86η διοργάνωση της ΔΕΘ τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, «λόγω και της στρατηγικής σχέσης που έχουμε οικοδομήσει με τη φίλη χώρα».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικές πηγές: Μνημείο διαστρέβλωσης η επιστολή της Τουρκίας

Η επιστολή Τσαβούσογλου αποτελεί μνημείο διαστρέβλωσης της πραγματικότητας σε τέτοιο βαθμό που ξεπερνάει τα όρια της λογικής και πλέον κινείται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, υπογραμμίζουν διπλωματικές πηγές.
Dendias, Ypex
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Η Τουρκία δεν έχει στραμμένο το βλέμμα στο ευρωπαϊκό μέλλον

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η σημερινή Τουρκία δεν έχει διδαχθεί από την καταστροφή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που νοσταλγεί, και την χρησιμοποιεί σαν αφορμή για να αναβιώσει εθνικιστικά συναισθήματα.