ΓΔ: 1217.75 1.48% Τζίρος: 81.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Giorgos Gerapetritis, Ypourgeio Exoterikon

Ελλάδα Κύπρος και Αίγυπτος διευρύνουν την στρατηγική της συνεργασίας

H βούληση γι' αυτό εκφράστηκε στην κατ' ιδίαν συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι αλλά και στην τριμερή με τη συμμετοχή του Κύπριου υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σημαντικό το πρόγραμμα του Kώστα Φραγκογιάννη στη ΓΣ ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

Ο υφυπουργός Εξωτερικών θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Υψηλού Επιπέδου Σύνοδο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το Διάλογο Υψηλού Επιπέδου για τη Χρηματοδότηση της Ανάπτυξης, που θα διεξαχθεί μεταξύ 18 και 20 Σεπτεμβρίου.
Giorgos Gerapetritis, Ypourgeio Exoterikon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρόγραμμα και οι συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα λάβει μέρος, στη συνέχεια, σε υψηλού επιπέδου συνάντηση για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή με τίτλο «Η προσπάθεια για την Ειρήνη - Μια νέα προσπάθεια για τη Μέση Ανατολή»
Giorgos Gerapetritis, Ypourgeio Exoterikon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Γ. Γεραπετρίτης

Στο πρόγραμμα Υπουργού Εξωτερικών περιλαμβάνονται συναντήσεις υψηλού επιπέδου, διμερείς και πολυμερείς επαφές με Υπουργούς Εξωτερικών από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Φραγκογιάννης: Αισιόδοξες οι προοπτικές για την οικονομία μας

Ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογραμμίζει και την ιδιαίτερη σημασία που έχει η διεθνοποίηση της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας την οποία, όπως αναφέρει, στηρίζει αδιάλειπτα η Οικονομική Διπλωματία.
Gerapetritis-Fidan-Hakan
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Προσήλωση σε οικουμενικές αξίες και στο διεθνές δίκαιο

Ο υπουργός Εξωτερικών διαμήνυσε ότι για την εδραίωση μιας καλής σχέσης απαιτείται προσήλωση σε οικουμενικές αξίες και το διεθνές δίκαιο ενώ οι εξωγενείς κρίσεις έδειξαν ότι υπάρχει πεδίο για συνεργασία.
Giorgos Gerapetritis, Ypourgeio Exoterikon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον Τούρκο ομόλογο του συναντάται στις 5 Σεπτεμβρίου ο Γεραπετρίτης

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών είχαν επικοινωνήσει για πρώτη φορά στις 28 Ιουνίου του 2023, όταν ο Χακάν Φιντάν τηλεφώνησε στον Γιώργο Γεραπετρίτη, προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φραγκογιάννης: Θα προωθήσουμε στοχευμένες συνεργασίες με την Ινδία

Για τη νέα, αναβαθμισμένη Στρατηγική Εταιρική Σχέση Ελλάδας-Ινδίας, τονίζει ότι «η χώρα μας επιτυγχάνει μια πιο συστηματική και στοχευμένη συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες και πλέον δυναμικές οικονομίες του κόσμου, και μία χώρα με σημαίνοντα ρόλο στη διεθνή σκηνή».
Germany, Germania, Greens, Prasinoi, Annalena Baerbock
ΔΙΕΘΝΗ

Αναβλήθηκε το ταξίδι της Αναλένας Μπέρμποκ σε χώρες της Ωκεανίας

Το αεροπλάνο με την Γερμανίδα ΥΠΕΞ και την υπόλοιπη αντιπροσωπεία αναγκάστηκε, για δεύτερη φορά σε δυο μέρες, να κάνει αναστροφή και να επιστρέψει στο Αμπού Ντάμπι, εξαιτίας του ίδιου μηχανικού προβλήματος που αντιμετώπισε την προηγουμένη.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ προς Κροάτη πρόεδρο: Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου

Eίχαν προηγηθεί δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας Zόραν Μιλάνοβιτς σχετικά με τους ομοεθνείς του που προφυλακίστηκαν για τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Οι Κροάτες οπαδοί αντιμετωπίζονται σαν παράσιτα στην Ελλάδα» είπε μεταξύ άλλων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την θλίψη του για τις φονικές πυρκαγιές στη Χαβάη εξέφρασε το ΥΠΕΞ

Σημειώνεται πως ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές στο Μάουι αυξήθηκε στους 80, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές στη Χαβάη, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες σε ό,τι απέμεινε από την ιστορική πόλη της Λαχέινα.
Giorgos Gerapetritis, Ypourgeio Exoterikon
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Η υποθέση Μπελέρη πλήττει την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως το ζήτημα της ΑΟΖ με την Αλβανία δεν άπτεται του ζητήματος Μπελέρη, προσθέτοντας ότι η ένταση που δημιουργείται δεν είναι καθόλου ωφέλιμη, κυρίως για την Αλβανία.