ΓΔ: 1049.7 2.16% Τζίρος: 113.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Stylianidis

Στυλιανίδης για Τέμπη: Θα μάθουμε τα αίτια αυτής της τραγωδίας

Σχετικά με την αντιπυρική προετοιμασία για φέτος ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει ήδη καθώς πραγματοποιούνται τακτικές συσκέψεις όλων των συναρμόδιων φορέων και γίνονται ήδη οι διαγωνισμοί για ενοικίαση των εναέριων μέσων μέσω του NSPA.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλαγές στα δρομολόγια Μετρό και λεωφορείων λόγω της κακοκαιρίας

Οι επιβάτες του μετρό Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο, μετεπιβιβάζονται στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» στον Προαστιακό σιδηρόδρομο. Ειδικό πρόγραμμα δρομολογίων από ΟΑΣΑ καθώς τα καιρικά φαινόμενα εντείνονται.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενεργοποίηση του 112 και αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων λόγω καιρού

Όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας είναι ήδη σε αυξημένη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα όποια προβλήματα προκύψουν εξαιτίας των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
earthquake-larisa-seismos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O ΟΑΣΠ επικεντρώνει την προσοχή του σε τέσσερις περιοχές της Ελλάδας

Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής έχουν τεθεί τέσσερις περιοχές και συγκεκριμένα η Λέσβος, η Κρήτη, η Εύβοια και η Θήβα, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί σεισμικές δονήσεις με κυριότερες αυτές στη Λέσβο την τελευταία εβδομάδα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο υπ. Κλιματικής Κρίσης ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας GAIA

Εξετάστηκε η μέχρι τώρα εξέλιξη των καιρικών φαινομένων και αποφασίστηκε ότι θα ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την πορεία και εξέλιξη της κακοκαιρίας σε συγκεκριμένες περιοχές.
Ypourgeio-prostasias-politi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας: Πρεμιέρα σήμερα για το εγχείρημα

Αποστολή της η παροχή πιστοποιημένης, θεωρητικής και πρακτικής, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σε θέματα πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων. Πρώτοι εκπαιδευόμενοι της θα είναι μέλη εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας στην Αττική.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Iσχυρή σύσταση για αποφυγή περιττών μετακινήσεων λόγω κακοκαιρίας

Σε συναγερμό βρίσκονται οι Αρχές ενόψει της κακοκαιρίας EVA που θα πλήξει τη χώρα. Ήδη το 112 έχει ενεργοποιηθεί για την προειδοποίηση των πολιτών, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται και τα σώματα ασφάλειας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενώνουν δυνάμεις Υπερταμείο και υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής

Μέσα από την στρατηγική συνεργασία να αξιοποιηθούν εργαλεία που θα διευκολύνουν την αποτύπωση των επιπτώσεων και των κινδύνων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή και την διαχείρισή τους.