ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Chistos Staikouras

Σταϊκούρας: Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα

Σχετικά με το Flyover, επεσήμανε ότι επιδίωξη της Κυβέρνησης, της Αυτοδιοίκησης και των φορέων, είναι να ελαχιστοποιηθεί η όχληση στη ζωή της πόλης, επισημαίνοντας παράλληλα το πλέγμα των δράσεων που έχουν αποφασιστεί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλείνει μέχρι τέλος του έτους το θέμα της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού

Όπως είπε ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Νικ. Ταχιάος, «βλέπουμε έναν ανοιχτό δρόμο και ξεσαλώνουμε, γιατί συνήθως τα περισσότερα δυστυχήματα γίνονται από την υπερβολική ταχύτητα».
Chistos Staikouras
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Αλλάζουμε την εικόνα της χώρας με μικρά και μεγάλα έργα

«Έχουμε την ισχυρή βούληση να τα τρέξουμε με καλούς ρυθμούς, με ποιότητα και αποδοτικότητα, ώστε σε τέσσερα χρόνια, να μπορούμε τεκμηριωμένα να ισχυριζόμαστε ότι η χώρα μας ενισχύει τη θέση της ως θετικό παράδειγμα, ως «παίκτης» θετικής μνημόνευσης», δήλωσε ο υπουργός.
Chistos Staikouras
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Τρένο θα συνδέει Ελλάδα – Βουλγαρία – Ρουμανία - Ουκρανία

Ειδικότερα, το τρένο, σε πρώτη φάση πιλοτικά, θα συνδέει τα λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης, με τα λιμάνια του Ρούσε της Βουλγαρίας και της Κωστάντζας στη Ρουμανία, με την Μολδαβία και την Ουκρανία.
Chistos Staikouras
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Σταϊκούρας: Οι 10 πολιτικές που αναβαθμίζουν τις ελληνικές υποδομές

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε τη σημασία του ρόλου των υποδομών και των μεταφορών στην οικονομική μεγέθυνση και τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και την πολυεπίπεδη ενίσχυση της χώρας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έχουν εγκριθεί 11.175 αιτήσεις στο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 19.000 αιτήσεις. Αναγκαία η διεύρυνση του δικτύου δημόσια προσβάσιμων φορτιστών.
Chistos Staikouras
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Τα έργα που αλλάζουν τη μορφή της χώρας το επόμενο διάστημα

Ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών, ανέλυσε τις έξι βασικές δέσμες δράσεων για την πραγματοποίηση μικρών και μεγάλων δημοσίων έργων, όπως το Μετρό της Θεσσαλονίκης, το Μετρό της Αθήνας, αλλά και τα μεγάλα οδικά έργα.
Christos-Staikouras
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταϊκούρας: Υψηλή προτεραιότητα μας τα έργα αξιοποίησης υδάτινων πόρων

Ο υπουργός τονίζει ότι κάθε ένα από τα έργα που υλοποιεί το Υπουργείο έχει ξεχωριστή σημασία για τη βιώσιμη ανάπτυξη μικρών ή μεγαλύτερων περιοχών ή και ολόκληρης της χώρας, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών.
Delivery, Dianomes, Dianomeis
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενίσχυση του πλέγματος προστασίας των εργαζομένων στη διανομή

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε αφορά στην ορθή συντήρηση των οχημάτων και ορίζει τις αυστηρές τεχνικές προδιαγραφές των μέσων ατομικής προστασίας που οφείλει να παρέχει ο εκάστοτε εργοδότης.