ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ

mitarakis, prosfigiko, metanasteytiko, vouli

Το πρόγραμμα REACTION που χρησιμοποιεί και drones παρουσίασε ο Ν. Μηταράκης

Η δράση στοχεύει να επιδείξει μια πλήρως λειτουργική, επόμενης γενιάς, ολιστική πλατφόρμα επιτήρησης συνόρων, παρέχοντας επίγνωση της κατάστασης σε πραγματικό χρόνο από τις απομακρυσμένες περιοχές.
mitarakis, prosfigiko, metanasteytiko, vouli
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mηταράκης για Έβρο: Ανταποκριτής ξένου ΜΜΕ παρίστανε τον μεταφραστή

Ο υπουργός δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Για το περιστατικό στον Έβρο παραμένουν πολλά ερωτηματικά καθώς διαφαίνονται ήδη σημαντικές ανακολουθίες στα γεγονότα και στις περιγραφές».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας για την προστασία των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων

Aνοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία εθνικού συστήματος εκπαίδευσης και πιστοποίησης επαγγελματιών παιδικής προστασίας μέσα από την εφαρμογή εναρμονισμένων διαδικασιών για τον καθορισμό του βέλτιστου συμφέροντος του παιδιού, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση στην Τουρκία για συνεργασία για την προστασία ανθρώπινων ζωών

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ν. Μηταράκης σημείωσε οτι η Τουρκία μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά, συνεργαζόμενη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα, για να προστατεύσει ανθρώπινες ζωές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυβερνητική πρωτοβουλία υπέρ του εμβολιασμού και κατά των ανισοτήτων

Με το πρόγραμμα Εμβόλια για όλους τα συναρμόδια υπουργεία με τη συμβολή των δήμων προχωρούν στην έκδοση Προσωρινών ΑΜΚΑ και στόχο τον εμβολιασμό αστέγων, υπηκόων τρίτων χωρών, εξαρτημένων ατόμων και άλλων.
European Union-Eyropaiki Enosi-EE
ΔΙΕΘΝΗ

Κοινή Δήλωση 16 χωρών της ΕΕ για την ανάγκη προστασίας των συνόρων της

Στη Δήλωση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης, αναφέρονται οι κοινές θέσεις που διαπιστώθηκαν. Σημειώνεται ότι γίνεται ειδική αναφορά και στην Πράσινη Γραμμή, αν και διευκρινίζεται ότι δεν αποτελεί σύνορο.