ΓΔ: 1187.73 -0.34% Τζίρος: 27.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:09:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Xatzidakis, Hatzidakis, Ypourgeio Oikonomias & Oikonomikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Ο προϋπολογισμός μας άντεξε, παρά τις καταστροφές

Όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η οικονομία μας πάει καλά. «Και βλέπουμε ότι το 2023 παρά το ότι μας έτυχαν άνευ προηγουμένου φυσικές καταστροφές, ο προϋπολογισμός μας άντεξε».
budget
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα μέτρα στήριξης στον προϋπολογισμό και οι στόχοι για ΑΕΠ - πλεόνασμα

Επιτάχυνση ανάπτυξης στο 3% το 2024 με κάμψη του πληθωρισμού στο 2,4% προβλέπει το προσχέδιο. Υλοποιούνται τα προεκλογικά μέτρα στήριξης και όσα ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ. Σταθερά στο 2,1% ο στόχος για πλεόνασμα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Βουλή κατατίθεται αύριο το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2024

Θα περιλαμβάνει ενέσεις ρευστότητας σε περίπου 3 εκατ. νοικοκυριά συνολικού ύψους 2,5 δισ. Ξεχωρίζουν οι αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους μετά από 14 χρόνια, οι αυξήσεις για δεύτερη συνεχή χρονιά στους συνταξιούχους και η καταβολή έκτακτων και μόνιμων επιδομάτων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευκαιρία ως το τέλος 2023 για μείωση προσαυξήσεων και δόσεις στην εφορία

Παρατείνεται η λειτουργία της Επιτροπής για την εξώδικη επίλυση φορολογικών διαφορών, μέσω της οποίας μπορεί να επιτευχθεί διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων έως 75% και ρύθμιση σε έως 24 δόσεις.
Xatzidakis-Kostis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Δεν υπάρχει εφησυχασμός απέναντι στην ακρίβεια

Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως η χώρα μας τον Σεπτέμβριο είχε τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό της ευρωζώνης, τονίζοντας πως πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για τα νοικοκυριά.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Στόχος η σύγκλιση των εισοδημάτων με αυτά της ΕΕ

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, μιλώντας στο συνέδριο του Economist, αναφέρθηκε στους έξι βασικούς άξονες στους οποίους θα στηριχθεί η οικονομική πολιτική. Τη Δευτέρα ο προϋπολογισμός του 2024.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Χατζηδάκης: Σχέδιο για δίκαιη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως στόχος είναι να αυξηθούν τα έσοδα μέσα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Δεν θα αυξηθούν οι φορολογικοί συντελεστές σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.