ΓΔ: 792.21 0.10% Τζίρος: 7.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:46:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Κεραμέως: Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με πέντε καινοτομίες

Μετά από δυο χρόνια λόγω πανδημίας, η χρήση προστατευτικής μάσκας θα είναι  προαιρετική για τους/τις μαθητές/τριες, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό. Αρνητικό τέστ θα πρέπει να προσκομίζουν κάθε βδομάδα οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις νέοι θεσμοί για το νέο σχολικό έτος με στόχο την βελτίωση των σχολείων

Σχετικά με τους νέους θεσμούς, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης επισημαίνει, ότι «στόχος είναι να αποκτηθεί πρωτίστως μία οργανωσιακή, πολυεπίπεδη και συνεργατική κουλτούρα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ουκρανοί ακαδημαϊκοί βρίσκουν ασφαλές ερευνητικό «σπίτι» σε ελληνικά πανεπιστήμια

Η ελληνική πρωτοβουλία αφορά την προκήρυξη υποτροφιών για ερευνητές που βρίσκονται σε κίνδυνο και ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελο Συρίγο.
Niki Keraneos, Paideia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξάνονται σε 15 τα Πειραματικά και Θεματικά Δημόσια ΙΕΚ για τη νέα χρονιά

Τα Πειραματικά ΙΕΚ αποτελούν εφεξής μονάδες οι οποίες θα στοχεύουν στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής καινοτομιών στο σύστημα της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά από τους γονείς ή εκπροσώπους των παιδιών με χρήση των κωδικών του Taxisnet στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταχωρούν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα ενώ θα μπορούν να ενημερωθούν για την πρόσληψή τους από την επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και με SMS στο κινητό τους.
keramews, ypourgeio paideias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 12 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι για τα σχολεία όλων των βαθμίδων

Όπως σημείωσε η υπ. Παιδείας, κα Ν. Κεραμέως, ολοκληρώθηκαν 8.500 μόνιμοι διορισμοί ανεβάζοντας σε 25.000 τον συνολικό αριθμό των μόνιμων διορισμών τα τελευταία 2,5 χρόνια στην εκπαίδευση και την ειδική αγωγή.