ΓΔ: 1194.93 -1.19% Τζίρος: 31.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:15:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Δευτέρα 25/9 ανοίγουν τα σχολεία στη Θεσσαλία, ποια θα μετεγκατασταθούν

Tο ΥΠΑΙΘΑ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τους δήμους της Περιφέρειας για την καθημερινή χαρτογράφηση της υφιστάμενης κατάστασης σε επίπεδο υγειονομικών συνθηκών.
Kiriakos Pierrakakis, Kyriakos Pierrakakis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης: Μέχρι το 2024 θα ολοκληρωθεί η αναβάθμιση των σχολείων

Ο υπουργός Παιδείας σημείωσε πως ο εκσυγχρονισμός των σχολικών υποδομών θα ξεκινήσει από τις πληγείσες περιοχές με στόχο το σχολείο να γίνει πλήρως ψηφιακό με εφαρμογές που θα απλουστεύσουν την καθημερινότητα των μαθητών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρώτο κουδούνι στα σχολεία αύριο με εξαίρεση την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μετά από συνεννόηση του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη και του περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστού, τα μαθήματα στα σχολεία της Περιφέρειας αυτής θα αρχίσουν με καθυστέρηση μίας εβδομάδας.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από σήμερα η ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια

Η ηλεκτρονική εγγραφή είναι υποχρεωτική μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «Ηλεκτρονικές Εγγραφές 2023» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από την Τετάρτη 30-08-2023 σε ισχύ το «Καλάθι των Σχολικών Ειδών»

Εκτός από τα σούπερ μάρκετ, το «καλάθι» με τα σχολικά θα είναι διαθέσιμο και σε αλυσίδες παιχνιδιών και ειδών τεχνολογίας που πωλούν και σχολικά είδη, με τζίρο άνω των 90 εκατ. ευρώ, ενώ θα μπορούν να συμμετάσχουν, προαιρετικά και τα βιβλιοπωλεία.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε ανοίγουν δημοτικά σχολεία γυμνάσια και λύκεια την φετινή χρονιά

To σχολικό έτος για τα Γυμνάσια αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους. Το διδακτικό έτος στο Γυμνάσιο αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 30η Ιουνίου του επόμενου έτους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο νέα ευρωπαϊκά επαγγέλματα με διεθνή πιστοποίηση στο ΠΑΜΑΚ

Πρόκειται για τον «σύμβουλο προσβασιμότητας» και τον «πιστοποιητή της προσβασιμότητας», δύο νέες ειδικότητες που θα συμβάλουν ενεργά στην κάλυψη των αναγκών και των στόχων που θέτουν οι ευρωπαϊκές και εθνικές πολιτικές.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδικές 2023: Άνοδος των βάσεων με κενές θέσεις στα πανεπιστήμια

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, οι βάσεις ανακοινώθηκαν τέλη Ιουλίου, δίνοντας έτσι νωρίτερα από ό,τι συνηθιζόταν τέλος στην αγωνία περίπου 70.000 υποψηφίων που υπέβαλαν Μηχανογραφικό Δελτίο, αλλά και των οικογενειών τους.
pierrakakis, texnologia, psifiakis diakyvernisis, 5G
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχονται μη κρατικά πανεπιστήμια με τη «σφραγίδα» ξένων ιδρυμάτων

Ως το τέλος του έτους το νομοσχέδιο στη Βουλή, δεν απαιτείται αναθεώρηση του Συντάγματος. Το Harvard και άλλα κορυφαία αμερικανικά ιδρύματα έχουν ήδη αρχίσει συζητήσεις για να έλθουν στην Ελλάδα.