ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Xatzidakis, energeia, ypourgeio energeias

Τελεσίγραφο Χατζηδάκη για τις τιμές στην αγορά ηλεκτρισμού

Ο υπουργός ζήτησε να μην εκμεταλλεύονται οι παραγωγοί ορισμένες προβλέψεις των κανονισμών -που πάντως υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες- για να ανεβάζουν τεχνητά τις τιμές, διαφορετικά από Δευτέρα το Υπουργείο θα αντιδράσει.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χατζηδάκης: Δεν συμβιβαζόμαστε με το πολεοδομικό «μπάχαλο»

Βλέπουμε στην πατρίδα μας μια εικόνα όπου δίπλα σε ένα σπίτι είναι ένα μαντρί, πιο δίπλα ένα ξενοδοχείο και πιο δίπλα ένα θερμοκήπιο, και με αυτή την εικόνα «μπάχαλου» δεν συμβιβαζόμαστε, είπε ο κ. Χατζηδάκης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αποκλείει αύξηση τιμών στο ρεύμα ο Χατζηδάκης

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα παρέμβει για την ορθή λειτουργία του target model. «Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αδρανείς τις δυσλειτουργίες. Στόχος όλων πρέπει να είναι το target model να λειτουργήσει υπέρ των καταναλωτών» είπε.
Kostis Xatzidakis, energeia, ypourgeio energeias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Πακέτο μέτρων για μόνιμη λύση στο έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε εκτενή αναφορά στο ζήτημα του ΕΛΑΠΕ που έχει δημιουργήσει πλήθος αντιδράσεων τονίζοντας πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση προωθούν ένα πακέτο στήριξης της αγοράς των ΑΠΕ μακροπρόθεσμα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα «βέλη» προς τον Κ. Χατζηδάκη για το έλλειμμα του ΕΛΑΠΕ

Ως τον αποκλειστικό υπεύθυνο για την διεύρυνση του ελλείμματος του ΕΛΑΠΕ, μέσω της αναδρομικής μείωσης του ΕΤΜΕΑΡ, χαρακτηρίζει τον Κ. Χατζηδάκη ο Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
anakainisi-erga-exoikonomo-autonomo-ergasies-mixanikos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο ΦΕΚ η προκήρυξη του προγράμματος «Εξοικονομώ - Αυτονομώ»

Με την απόφαση, που υπογράφουν ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης και ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Ι. Τσακίρης θεσπίζεται ο Οδηγός του Προγράμματος που περιλαμβάνει τις προϋποθέσεις υπαγωγής, τον προϋπολογισμό κλπ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στήριξη της απασχόλησης στις λιγνιτικές περιοχές με 107 εκατ. ευρώ

Η Κυβερνητική Επιτροπή ενέκρινε την τελική εκδοχή του masterplan για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση (με ενσωματωμένα τα σχόλια που προέκυψαν από τη δημόσια διαβούλευση), το οποίο θα παρουσιαστεί στο Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα
anakainisi-erga-exoikonomo-autonomo-ergasies-mixanikos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεκτείνεται το «Εξοικονομώ» με 3 δισ. και στις επιχειρήσεις

Τρια δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για το άνοιγμα του «Εξοικονομώ» και σε επιχειρήσεις και ξενοδοχεία. Απλοποίηση των διαδικασιών για την αδειοδότηση των ΑΠΕ. Τί έδειξε η έκθεση του ΙΕΝΕ για το ενεργειακό τοπίο της χώρας.
Kostis Xatzidakis, energeia, ypourgeio energeias
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Όσα θέλετε να ξέρετε για το χωροταξικό νομοσχέδιο σε 15 ερωτήσεις

Οι απαντήσεις που δόθηκαν από το ΥΠΕΝ αφορούν στις βασικές μεταρρυθμιστικές τομές όπως στον περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης, στα τοπικά πολεοδομικά σχέδια, στις ιδιοκτησίες άνω των 4 στρεμμάτων και σε ζητήματα πολεοδομίας και χωροταξίας.