ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:08:55 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

eldorado-xrysos-gold

Ελληνικός Χρυσός: Δημιουργία χώρου Ξηρής Απόθεσης μεταλλευτικών καταλοίπων

Το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε τη Μελέτη των Περιβάλλοντικών Επιπτώσεων για τα Μεταλλεία της Κασσάνδρας, μέσω της οποίας μειώνεται το «αποτύπωμα» στο έργο των Σκουριών.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρέχει η απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης για «πράσινα» έργα

Όπως ανέφερε η γενική γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου από το Ταμείο Ανάκαμψης θα χρηματοδοτηθούν έργα που θα αυξήσουν την ανθεκτικότητα του δικτύου διανομής.
Κώστας Σκρέκας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Σύνοδο Ηγετών για το Κλίμα συμμετείχε ο ΥΠΕΝ, Κ. Σκρέκας

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε ότι η Ελλάδα υλοποιεί ένα από τα πλέον εμπροσθοβαρή σχέδια για την ενέργεια και το κλίμα στην ΕΕ, το οποίο υπηρετεί με συνέπεια τη μετάβαση της Ευρώπης σε καθεστώς κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050.
anakainisi-erga-exoikonomo-autonomo-ergasies-mixanikos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλάζουν όλα στο επόμενο «Εξοικονομώ», οφέλη για τους ασθενέστερους

Τέλος στην επιλογή με μοναδικό κριτήριο τη σειρά προτεραιότητας. Θα δοθεί έμφαση στις κατοικίες με μεγάλες ενεργειακές απώλειες για να καταπολεμηθεί η ενεργειακή φτώχεια. Ανακοινώσεις πριν το καλοκαίρι.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σδούκου: Ενεργειακή αναβάθμιση σε 21 Πανεπιστήμια και κέντρα έρευνας

Μέχρι σήμερα, 15 προτάσεις ΑΕΙ και ερευνητικών φορέων της χώρας έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτιρίων σε ΑΕΙ, Φοιτητικές Εστίες, και εγκαταστάσεις Τεχνολογικών Φορέων».
Κώστας Σκρέκας, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σκρέκας: Νέα εποχή για τη ΔΕΗ, τα αποτελέσματα «μιλούν» από μόνα τους

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η εικόνα της ΔΕΗ, συγκριτικά με αυτήν που είχε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα. Πώς σχολίασε τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.
Mytilineos, Vaggelis Mytilineos, Skrekas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην τελική ευθεία ο νέος σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας της Mytilineos

Η εταιρεία παρέλαβε υπερσύγχρονο αεριοστρόβιλο της General Electric. Για σπουδαία επένδυση έκανε λόγο ο ΥΠΕΝ κ. Σκρέκας. Η μονάδα θα έχει τη δυνατότητα να καλύψει το 50% της ενεργειακής ζήτησης που σήμερα προέρχεται από λιγνίτη.