ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Σκυλακάκης: Μέχρι την 1.1.2024 θα δείτε τις τελικές τιμές των τιμολογίων

«Θα σας έλεγα να κάνετε λίγο υπομονή, να δείτε τα τιμολόγια την 1.1.2024. Σας πληροφορώ ότι αν η τιμή της χονδρικής είναι καλή τον Δεκέμβριο, τα τιμολόγια θα είναι πολύ καλά από 1.1.2024» δήλωσε ο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα για πετρέλαιο στα Ιωάννινα, γεωτρύπανο από την Energean

Οι προηγούμενες ερευνητικές γεωτρήσεις (εκτός της περιοχής όπου παράγονται υδρογονάνθρακες στον Πρίνο) έγιναν κατά τη δεκαετία του '90 στο πλαίσιο του γύρου παραχωρήσεων που είχε υλοποιήσει η τότε κυβέρνηση στη Δυτική Ελλάδα, χωρίς αποτέλεσμα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλ. Σδούκου: Η Ελλάδα βασικός προμηθευτής φυσικού αερίου στη ΝΑ Ευρώπη

Η κα Σδούκου υπογράμμισε το ρόλο του υγροποιημένου φυσικού αερίου στη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και για τον φετινό χειμώνα με την πλήρωση των υπόγειων αποθηκών ανά την Ευρώπη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κινούμαι Ηλεκτρικά: Παράταση στις αιτήσεις, μεγαλώνει ο προϋπολογισμός

Αυξάνεται ο προϋπολογισμός της δράσης στα 65 εκατ. ευρώ και παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα μεταφοράς αδιάθετων πόρων από μία κατηγορία οχημάτων σε άλλη, για την οποία οι πόροι έχουν εξαντληθεί.
energeia_revma
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Ενέργειας: Αισιοδοξία για την πορεία των τιμών του ρεύματος

Ανώτατες πηγές του υπουργείου δήλωναν ότι δεν προκύπτει ανάγκη επαναφοράς των οριζόντιων επιδοτήσεων όμως είναι πάντοτε διαθέσιμα τα εργαλεία που εφαρμόστηκαν κατά την περίοδο έξαρσης της ενεργειακής κρίσης.
YPEN-Exoikonomo katoikon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με «μπόνους» 212 εκατ. ευρώ έρχεται το νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ»

Με την αναθεώρηση του Σχεδίου Ανάκαμψης ενισχύονται χρηματοδοτικά μεταξύ άλλων, τα προγράμματα ενεργειακής απόδοσης για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και το Δημόσιο και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας από ΑΠΕ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση 22.000 ευρώ για το πρώτο «πράσινο» ταξί

«Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον της αυτοκίνησης και ισχυρή βούληση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι οι επαγγελματίες του κλάδου, που επιθυμούν την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος, να επωφεληθούν της πολύ υψηλής επιδότησης» ανέφερε η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου.
skylakakis
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Σκυλακάκης: Η Ελλάδα πρωταγωνίστρια με μεγάλες ενεργειακές επενδύσεις

Ο υπουργός σημείωσε πως οι διαδοχικοί διαγωνισμοί για τα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα θα διεξάγονται σε σαφώς προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα, για να έχουν τη δυνατότητα οι επιχειρήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας να επενδύσουν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μυθικές επενδύσεις στην ενεργειακή μετάβαση: Θα χρειαστούν 165 δισ. ευρώ

Αλλάζει πίστα στην αγορά ενέργειας η χώρα με το αναθεωρημένο σχέδιο που κατατέθηκε στην Κομισιόν. Ο ρόλος των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας και οι προβληματισμοί για το δίκτυο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεράκτια αιολικά: Η καθυστέρηση 11 ετών, οι άδειες και τα επόμενα βήματα

Από το 2012 εκκρεμούσαν τα αιτήματα για έρευνες. Δόθηκαν οι δύο πρώτες άδειες για υπεράκτια αιολικά σταθερού πυθμένα ισχύος 600MW στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Ρόλος - κλειδί για την Κομισιόν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο οικοδομικό σχεδιασμό για τα λιμάνια φέρνει το υπ. Περιβάλλοντος

Η νέα ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να επιλύσει χρόνια πολεοδομικά προβλήματα σε όλα τα λιμάνια της χώρας, κυρίως για αυτά που είναι διεθνούς ενδιαφέροντος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Σκυλακάκης: Το πράσινο τιμολόγιο θα δείχνει τον φθηνότερο προμηθευτή

Όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «προσπαθήσαμε να φτιάξουμε ένα τιμολόγιο όσο πιο κοντά γίνεται στο φθηνότερο, αλλά στο οποίο ο καταναλωτής να γνωρίζει από την αρχή ποια θα είναι η τιμή τον επόμενο μήνα».