ΓΔ: 878.76 -0.45% Τζίρος: 44.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολιτιστικός Αύγουστος στην Αθήνα - Όλα τα αξιοθέατα και οι εκδηλώσεις

Αίθρια, καφέ και εστιατόρια μουσείων δίνουν τον Αύγουστο, όπως και όλον τον χρόνο, τον καλύτερο εαυτό τους, προσφέροντας ένα ευχάριστο διάλειμμα σε φιλόμουσους επισκέπτες και σε όσους ψάχνουν μια ανάσα δροσιάς και απόλαυσης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταγράφεται και προστατεύεται η βιοποικιλότητα 20 αρχαιολογικών χώρων

Αφορά τους χώρους: Ακρόπολη, Αγορά και Λόφων, Επίδαυρο, Ολυμπία, Φιλίππους, Μεσσήνη, 'Άπτερα Χανίων, Mon Repos, Δωδώνη, Νικόπολη, Μετέωρα, Ά. Αχίλλειο Πρεσπών, Παλαιάς Πόλη Ιωαννίνων και λίμνη, Ακροκόρινθο, Γραμβούσα, Μυστρά, Δήλο, Σούνιο, Βραυρώνα, Δελφούς και Φαιστό.
Μενδώνη- Υπουργείο Πολιτισμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάνω από μισό εκατ. ευρώ για επιχορήγηση και παροχή αιγίδας από το ΥΠΠΟΑ

Η Ομάδα Εργασίας εξέτασε τις προτάσεις των φορέων και κατέληξε ομόφωνα στη θετική αξιολόγηση 36 προτάσεων. Το σύνολο των εν λόγω προτάσεων αξιολογήθηκαν θετικά για να λάβουν επιχορήγηση και επιπλέον αιγίδα από το ΥΠΠΟΑ.
larissa_arxaio theatro
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έργα 13,5 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας

Μετά την ολοκλήρωση των έργων αντιστήριξης και τοποθέτησης των διάσπαρτων εδωλίων, οι εργασίες βρίσκονται στο στάδιο της σταδιακής τοποθέτησης των καινούριων εδωλίων και της αποκατάστασης της σκηνής.
ypovryxio mouseio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρία νέα υποβρύχια μουσεία στην Μαγνησία έτοιμα για επισκέψεις

Tο ένα υποβρύχιο μουσείο, βρίσκεται σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από την νησίδα Κίκυνθος και 600 μέτρα από την προκυμαία της Αμαλιάπολης, ενώ τα άλλα δύο στον όρμο Νηές και συγκεκριμένα στη θέση Ακρωτήρι Γλάρος και το άλλο στο Ακρωτήρι Τηλέγραφος.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχορηγήσεις 550.000 ευρώ σε μουσικές δράσεις και Φεστιβάλ το 2022

Η πρόσκληση του ΥΠΠΟΑ έχει στόχο την υποστήριξη της υλοποίησης μουσικών παραστάσεων, συναυλιών, δράσεων φιλαρμονικών, δράσεων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και προώθηση της τέχνης τής μουσικής στη χώρα μας μέσα από ευρείες συνεργασίες και προσεγγίσεις.
Μενδώνη- Υπουργείο Πολιτισμού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΠΟΑ: 5,5 εκατ. ευρώ για τo Κάστρο Κορώνης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας

Σε ό,τι αφορά τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Χώρα, η υπουργός δήλωσε ότι «τις αμέσως επόμενες εβδομάδες υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο για το έργο, προϋπολογισμού 2.812.000 ευρώ».
Μενδώνη- Υπουργείο Πολιτισμού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη για ανάδειξη του χώρου

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαρίστησε τη Λίνα Μενδώνη για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τα έργα Πολιτισμού στην Πελοπόννησο, καθώς και την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του ΥΠΠΟΑ και της Περιφέρειας.
mendoni-politismos-delphi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έργα προστασίας μνημείων και αρχαιολογικών χώρων 15 εκατ. στη Μεσσηνία

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού τα έργα χρηματοδοτούνται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης με στόχο τα μνημεία να αποτελέσουν αναπτυξιακοί πόλοι για την ευρύτερη περιοχή.