ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

bourtzi frourio
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ανακαινισμένο φρούριο Μπούρτζι ανοίγει ξανά τις πύλες του στο κοινό

Το έργο της ανακαίνισης συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ 2007-2013 & 2014-2020, Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στο ποσό των 2.784.899,54 ευρώ.
Τράπεζα της Ελλάδος
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Έργα από τη Συλλογή της Τράπεζας της Ελλάδος στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Στην έκθεση, 70 έργα τέχνης από τη Συλλογή, διαφορετικής τεχνοτροπίας και εποχής, παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε παράλληλη παρατήρηση με σκοπό να δημιουργηθεί ένας ανοικτός διάλογος μεταξύ τους.
Feggari, Moon, Panselinos, Full Moon
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδηλώσεις απόψε σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους για την Πανσέληνο

Το υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας ελεύθερη είσοδο για το κοινό σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία.
Μενδώνη- Υπουργείο Πολιτισμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτικά προγράμματα για τους κλάδους υφαντικής και κεραμικής

Στόχος του υπουργείου Πολιτισμού είναι η ανάδειξη μιας νέας γενιάς επαγγελματιών χειροτεχνών και η ενδυνάμωση ανάλογων μικρών επιχειρήσεων, μέσα από την αναβίωση, μετεξέλιξη και ανάδειξη της ελληνικής χειροτεχνίας.
Μενδώνη- Υπουργείο Πολιτισμού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιταχύνεται η κατασκευή τελεφερίκ στο Δικταίο Άντρο με παρέμβαση Μενδώνη

Η υπουργός Πολιτισμού έδωσε οδηγίες για την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης μέσα στο πρώτο πενθήμερο του Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μην υπάρξει παρέκκλιση του χρονοδιαγράμματος του έργου ύψους 15,3 εκατ. ευρώ.
Πρώην Βασιλικά Κτήματα, Τατόι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προχωρούν τα έργα αποκατάστασης στο Τατόι, στόχος η ολοκλήρωση το 2027

Το έργο ύψους 58 εκατ. ευρώ «ανεβάζει στροφές» και εντός του επόμενου διμήνου, ολοκληρώνεται το σύνολο των μελετών της κατασκευής των δικτύων υποδομών, ασφάλειας και πυροπροστασίας στον ιστορικό πυρήνα του κτήματος.
bourtzi frourio
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Tο Φρούριο Μπούρτζι στο Ναύπλιο άνοιξε σήμερα ξανά για το κοινό

Έχει κηρυχθεί ως προέχον μνημείο από το 1922, ενώ παράλληλα χαρακτηρίστηκε ως Τουριστικό Δημόσιο Κτήμα, το 1949, με Β.Δ. Η διοίκηση και η διαχείρισή του ανατέθηκε στον ΕΟΤ και σήμερα έχει περιέλθει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ).
patra_akinita
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Κέντρου Μελέτης για το Καρναβάλι και το Θέατρο Σκιών στην Πάτρα

Με την ολοκλήρωση του έργου, στο τέλος του 2025, δύο στοιχεία, το πατρινό καρναβάλι και ο Καραγκιόζης, με τεράστια αναπτυξιακή δυναμική και ισχυρό φορτίο υλικού και άυλου πολιτιστικού αποθέματος.