ΓΔ: 904.09 0.09% Τζίρος: 65.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Αρχίζει η «μάχη» της Κρήτης για τον οδικό άξονα των 1,3 δισ. ευρώ

Σήμερα οι προεπιλεγέντες όμιλοι θα λάβουν τα τεύχη δημοπράτησης για το τμήμα Χανιά - Χερσόνησος μήκους 157,5 χλμ που αποτελεί το «φιλέτο» του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Το έργο θα γίνει με παραχώρηση και θα έχει διόδια.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύνταγμα – Ίλιον σε 20 λεπτά: Δημοπρατείται η επέκταση της Γραμμής 2 του μετρό

Τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση. Το εν λόγω έργο εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού στην Αττική
Karamanlis-Kostas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Καραμανλής: Στα 2,5 ευρώ τα διόδια στην Αττική Οδό από το 2024

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερομένων θα πρέπει να υποβληθούν λαμβάνοντας υπόψη το ύψος των διοδίων. Στα τέλη του 2024 ξεκινήσει η καινούρια σύμβαση για τα επόμενα 25 χρόνια.
Karamanlis, Ypourgeio Ypodomon kai Metaforon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπ. Υποδομών: Έναρξη διαγωνισμών για πέντε έργα του Ταμείου Ανάκαμψης

Πρόκειται για έργα συνολικού ύψους 379 εκατ. ευρώ, με τον υπ. Υποδομών και Μεταφορών να τονίζει ότι ««τα 5 έργα που ξεκινούν σήμερα με την έναρξη των διαγωνισμών συνδυάζουν τους τρεις θεμελιώδεις στόχους που έχουμε θέσει με το πρόγραμμα έργων μας».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε το ν/σ για την Ανάπτυξη Εμπορευματικού Κέντρου στο Θριάσιο

Με το νομοσχέδιο αυξάνεται η ετήσια πληρωμή προς το ελληνικό δημόσιο από 2,51% σε 5% ενώ αυξάνεται αντίστοιχα και η ελάχιστη πληρωμή προς το δημόσιο από τις 350.000 ευρώ ετησίως σε 700.000 ευρώ.
Karagiannis, Ypourgeio Ypodomon kai Metaforon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Καραγιάννης: Η επένδυση στο Θριάσιο δημιουργεί νέες προοπτικές

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, η χώρα πρέπει να καταστεί ως ένα μεγάλο συγκοινωνιακό και εμπορευματικό hub για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αξιοποιώντας τη στρατηγική της θέση.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αποκτήσει «Έξυπνες Γέφυρες»

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μέσα από αυτή τη δράση δρομολογεί αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση της ασφάλειας των γεφυρών στην Ελλάδα, με αιχμή τις σιδηροδρομικές, εισάγοντας ένα σύγχρονο σύστημα ελέγχου της κατάστασής τους.
Karagiannis, Ypourgeio Ypodomon kai Metaforon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Καραγιάννης: Στην τελική ευθεία η επέκταση της γραμμής 2 του Μετρό

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές έως τέλος του έτους θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον, ενώ εξετάζονται και οι επεκτάσεις προς Μενίδι και Γλυφάδα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καραμανλής: Τα έργα υποδομών ένα πολύ ισχυρό μέρισμα στην ανάπτυξη

Εστιάζοντας στα εν εξελίξει έργα στην Αθήνα, ο υπουργός αναφέρθηκε στους τρεις νέους σταθμούς μετρό στον Πειραιά τονίζοντας χαρακτηριστικά «συνδέσαμε χερσαίες θαλάσσιες και αεροπορικές μεταφορές» .
Karamanlis, Ypourgeio Ypodomon kai Metaforon
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κ. Καραμανλής: Διαγωνισμοί ανά γεωγραφική περιοχή για τα υπεραστικά

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τόνισε ότι εντός του 2023, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη θα είναι οι μοναδικές πόλεις στην Ευρώπη, που θα έχουν τόσα πολλά ηλεκτρικά και CNG λεωφορεία, καθώς τρέχουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.