ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΒΑΞ

ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η αριστερή τρίπλα Πατέλη, η AVAX, το road show της Alpha και τα χαμόγελα στην Πειραιώς

Η επίθεση του Αλ. Πατέλη στις τράπεζες για τα μπόνους, οι συναντήσεις Ψάλτη με θεσμικούς, τα δύο ισχυρά σημεία στα αποτελέσματα της Πειραιώς, το άλμα της Avax, και η προειδοποίηση για τυφώνα από τον επικεφαλής της JP Morgan.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Avax: Κινδυνεύει να μείνει στα αζήτητα ο τομέας ρεύματος της Volterra

Οι ζημιές από την προμήθεια δυσκολεύουν την προσπάθεια εξεύρεσης αγοραστή, αποσύρθηκε το ενδιαφέρον από μεγάλο καθετοποιημένο όμιλο. Ζωηρό ενδιαφέρον μόνο για το υγιές χαρτοφυλάκιο στις ΑΠΕ.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το πωλητήριο στη Volterra, το χλιαρό ενδιαφέρον για τα ομόλογα και η ανατριχίλα στη ΔΕΗ

Η δύσκολη αναζήτηση αγοραστή για τη Volterra από την ΑΒΑΞ, γιατί δεν... έσπασαν ταμεία τα νέα 7ετή ομόλογα του Δημοσίου, πώς η ΔΕΗ «βούτηξε» κοντά στο χαμηλό 52 εβδομάδων και η προβληματική επιστροφή των κατασκευαστικών στα κέρδη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΒΑΞ: Σημαντική αύξηση κύκλου εργασιών, πίεση στα κέρδη από τα κόστη

Ο τζίρος για το 2021 αυξήθηκε κατά 28% σε 592,2 εκ. ευρώ, αλλά τα EBITDA μειώθηκαν στα 51 εκ. ευρώ από 62,3 εξαιτίας των ανατιμήσεων στα δομικά υλικά, τα καύσιμα και τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΒΑΞ: Συμφωνία με ΕΥΔΑΠ για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στη Ψυτάλλεια

Το έργο αξίας 174,9 εκατ. ευρώ θα έχει διάρκεια 5 ετών με δικαίωμα προαίρεσης για ετήσια παράτασή της αντί 34,3 εκατ. ευρώ. Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυτάλλειας αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα επεξεργασίας λυμάτων στην Ευρώπη.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι συμμαχίες κατασκευαστικών με funds για τη μεγάλη «μάχη» της Αττική Οδού

Έντονο ενδιαφέρον για τη σύμβαση παραχώρησης που αναμένεται να φέρει στο κράτος έσοδα 2,5 με 3 δισ. ευρώ. Πώς διαμορφώνονται τα σχήματα ελληνικών και ξένων εταιρειών που θα μπουν στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διευρύνει το χαρτοφυλάκιο έργων η ΑΒΑΞ, στα 2,25 δισ. το ανεκτέλεστο

Στην κατασκευή πολλών και σημαντικών έργων παίρνει μέρος ο Όμιλος ΑΒΑΞ, όπως η κατασκευή της Νέας Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης, αλλά και τα έργα υποδομής της Α' Φάσης στο Ελληνικό.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ο IGB και η ΑΒΑΞ, ο πόλεμος για τη ΔΕΗ και τα telecoms και η αντίδραση της Motor Oil

Η αγωνία για τον χρόνο παράδοσης του αγωγού IGB στη Βουλγαρία, οι αντιπαραθέσεις εντός της κυβέρνησης για την επέκταση της ΔΕΗ στις τηλεπικοινωνίες, η άνοδος της Motor Oil και η χαμηλή εξάρτηση από τη Ρωσία και ο... ανύπαρκτος θησαυρός για τη ΛΑΡΚΟ.
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Η επιστολή της ΡΑΕ στους παρόχους, τα προβλήματα της ΑΒΑΞ και η διάψευση της ΙΟΝ

Τα τέλη υπέρ των δήμων που γίνονται κεφάλαιο κίνησης των παρόχων, οι δυσκολίες της Voltera, το θέμα ... τιμής για την ΙΟΝ, τα ατού της ΔΕΗ και η φυγή από τα αμοιβαία ομολογιών.